یک یوزپلنگ آسیایی دیگر در کشور کشته شد/ توضیحات محیط زیست
به علت شدت آسیب ناشی از تصادف به بخش لگنی یوزپلنگ، اکنون امکان تشخیص جنسیت نیست و بعد از کالبدشکافی در صورتی که بر اثر لهشدگی تعیین جنسیت امکانپذیر باشد، اعلام میشود.
جی پلاس؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: یک قلاده یوزپلنگ آسیایی بر اثر تصادف در بخشی از جاده ترانزیتی تهران- مشهد در حد فاصل سه راهی زیدر تا کاروانسرای میاندشت در شهرستان میامی تلف شد و جنسیت آن ممکن است پس از کالبدشکافی مشخص شود.
بهرامعلی ظاهری روز شنبه ابراز داشت: به علت شدت آسیب ناشی از تصادف به بخش لگنی یوزپلنگ، اکنون امکان تشخیص جنسیت نیست و بعد از کالبدشکافی در صورتی که بر اثر لهشدگی تعیین جنسیت امکانپذیر باشد، اعلام میشود.
وی ادامه داد: در پی خبر واصله از سوی عوامل محلی به پارک ملی توران در ساعت ۲۰:۴۵ روز جمعه چهاردهم مرداد مبنی بر تصادف یک قلاده توله یوزپلنگ آسیایی با خودرو، عوامل اجرایی پارک ملی توران و اداره حفاظت محیط زیست میامی به محل حادثه که در فاصله ۱۵ کیلومتری خارج از منطقه حفاظت شده توران (مناطق آزاد میامی) در حد فاصل سه راهی زیدر تا کاروانسرای میان دشت (محدوده کال تاغی) واقع است، اعزام شدند که پس از گشت و بررسی موضوع، خبر واصله مورد تائید قرار گرفت.
وی افزود که طی روزهای گذشته، پایش شبانه روزی این محور به ویژه در محدوده الحاک –عباس آباد (داخل مرز منطقه حفاظت شده توران) در دستور کار یگان حفاظت محیط زیست دو اداره بوده است.
ظاهری بیان کرد: موضوع احتمال خبر تصادف یوز با خودروهای عبوری از منطقه حفاظت شده توران و زیستگاههای اطراف در کارگروه اضطراری بحران استانداری سمنان نیز مطرح و مصوب شد که عوامل پلیس استان و شهرستان میامی همکاری لازم برای پایش شبانه روزی محدودههای زیستگاه یوز در مجاورت جاده ترانزیت میامی –عباس آباد را معمول دارند.
طبق گزارش ایرنا، هفت قلاده یوزپلنگ در محور میاندشت- عباس آباد در سالهای ١٣٨٩ تا ١٣٩٧ در اثر تصادفهای جادهای تلف شدند.
حصارکشی به طول پنج کیلومتر و کاهش سرعت به ۸۰ کیلومتر در ساعت در بخشی از جاده ترانزیتی تهران- مشهد در محدوده استان که قلمرو یوزپلنگ آسیایی است، بخشی از اقدامات انجام شده برای کاهش تلفات تصادف های جاده ای یوزپلنگ و دیگر جانوران در بخشی از جاده ترانزیتی تهران- مشهد در منطقه عباسآباد- میاندشت در شهرستان میامی است
یوزپلنگ گونهای در خطر انقراض است و اکنون فقط شماری از آنها در ایران و آفریقا زیست میکند.
منطقه توران یا خارتوران در شرق استان سمنان در شهرستان شاهرود یکی از سه منطقه حفاظت شده ایران با مساحت یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار، خاستگاه زیست یوزپلنگ ایرانی به شمار میرود که بخشی از این منطقه حفاظت حدفاصل میاندشت- میامی در محور مواصلاتی قرار گرفته بود و روزگاری بزرگترین قربانگاه جادهای یوز ایرانی محسوب میشد.
دیدگاه تان را بنویسید