جزییات جدید از آزمون استخدامی دستگاههای اجرایی و آموزش و پرورش
«تأهل» و «داشتن فرزند» هر کدام ۲۰۰ امتیاز به نمره آزمون کتبی داوطلبان آزمون استخدامی دستگاههای اجرایی و آموزش و پرورش اضافه میکند.
جی پلاس؛ معاون امور آزمونهای سازمان سنجش کشور توضیحاتی در خصوص چگونگی محاسبه امتیاز «تأهل» و «داشتن فرزند» بر اساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در آزمون فراگیر دستگاههای اجرایی و آموزش و پرورش ارائه داد.
بعد از انتشار کارنامه آزمون فراگیر دستگاههای اجرایی و آموزش و پرورش ابهاماتی برای برخی از داوطلبان در خصوص تاثیر ۲ درصد امتیاز تاهل و دارابودن فرزند در نتیجه آزمون ایجاد شده بود و برخی فکر میکردند به جای ۲ درصد امتیاز، ۲ نمره به نمره نهایی داوطلبان متاهل اضافه شده است که براساس توضیحات یک مقام مسئول محاسبه این افراد درست نیست.
«حسن مروتی» معاون امور آزمونهای سازمان سنجش کشور درباره شبهه ایجاد شده درخصوص ۲ درصد امتیاز تاهل در آزمون فراگیر دستگاههای اجرایی و آموزش و پرورش و شیوه تاثیرگذاری آن در نتیجه نهایی توضیح داد: نمره آزمون استخدام حداکثر ۱۰ هزار است و امتیاز مربوط به تاهل و قانون جوانی جمعیت نیز هزار نمره در کل به داوطلب مشمول اضافه میکند. حالا این نمره چطور اضافه و محاسبه میشود؟ ۲۰۰ نمره به ازای تاهل و ۲۰۰ نمره به ازای هر فرزند به نمره داوطلب مشمول این شرایط اضافه میکند البته این قانون برای مناطقی است که رشد جمعیت آنها بیش از ۲.۵ درصد نباشد، بنابراین اگر کسی چهار فرزند داشته باشد، با احتساب تاهل، هزار نمره به هر نمرهای که گرفته باشد اضافه میشود و این مسئله هیچ ربطی به نمره مکتسبه داوطلب ندارد و فرد پس از احتساب این اعداد، در تراز مربوط به خودش قرار میگیرد.
مروتی با ذکر یک مثال توضیح داد: فرض کنید فردی متاهل و بدون فرزند است و در این حالت به ازای تاهل ۲۰۰ نمره به نمرهای که در آزمون کتبی کسب کرده اضافه میشود. در این مثال فرضا اگر نمره آزمون کتبی فرد ۳۸.۵۲ باشد بعد از کسب آن ۲۰۰ نمره به خاطر تاهل، نمره کل نهایی اول او به ۴۰.۵۲ تبدیل میشود، یعنی نمره اول که ۳۸.۵۲ بود را اگر به ۱۰ هزار ببریم میشود ۳۸۵۲ و اگر ۲۰۰ امتیاز تاهل این فرد روی ۳۸۵۲ اضافه شود، به عدد نهایی ۴۰۵۲ یا همان ۴۰.۵۲ که در کارنامه فرد ذکر شده میرسیم.
او در آخر تاکید کرد: البته این نکته را نیز اضافه میکنم که به ازای هر یک فرزند ۲۰۰ امتیاز به فرد داده میشود، اما حداکثر امتیاز هزار است و اگر فرد فرزندان بیشتری داشته باشد در این امتیاز تغییری ایجاد نمیشود.
با توجه به توضیحات سرپرست معاونت امور آزمونهای سازمان سنجش لازم به ذکر است که در ماده ۱۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت آمده است:
کلیه دستگاههای دولتی موظف هستند در به کارگیری، جذب و استخدام به ازای تاهل و نیز داشتن هر فرزند دو درصد (۲٪) مجموعا حداکثر تا ده درصد (۱۰٪) به امتیاز هر فرد اضافه کنند.
در صفحه پنجم دفترچه استخدامی دستگاههای دولتی نیز این قانون بدین صورت مطرح شده است:
به ازای تاهل و نیز هر فرزند دو (۲) درصد، مجموعاً حداکثر تا ده (۱۰) درصد به امتیاز مکتسبه آزمون کتبی داوطلب اضافه میشود.
تذکر: امتیازات مطروحه در بند فوق الذکر، مشروط به آن است که نرخ باروری شهرستان محل زادگاه داوطلب یا فرزند وی، بالای ۲.۵ درصد نباشد.
مبنای تعیین نرخ باروری، آخرین اعلام رسمی وزارت کشور در زمان برگزاری امتحان مشترک است.
البته داوطلبان زیادی به طورکلی نسبت به این قانون و امتیاز تاهل و فرزند برای داوطلبان آزمون استخدامی دستگاههای دولتی اعتراض دارند، چرا که به اعتقاد آنها این قانون کمکی به جوانان مجرد و تشویق آنها به تاهل نمیکند و جوانی که همچنان وضعیت شغلی او رسمی و قابل اطمینان نیست و در این آزمون امتیازی برای او درنظر گرفته نشده است، انگیزههای لازم برای تاهل را پیدا نمیکند و در نتیجه این قانون به هدف نهایی خود که افزایش جمعیت از طریق ازدواج و فرزندآوری است، نخواهد رسید.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید