امام خمینی با اشاره به مسئولیت روزافزون مسئولان نظام فرمودند: همه در این وقت مسئولیت بزرگی به عهده داریم؛ یعنی، خدای تبارک و تعالی الآن از ما عذر را کم می پذیرد یا نمی پذیرد.
به گزارش خبرنگار جی پلاس، امام خمینی (س) به مناسبت شروع به کار سومین سال مجلس شورای اسلامی در یازدهم خرداد ماه سال 61 در جمع عده ای رئیس و عده ای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نیز رئیس دیوان عالی کشور و جمعی دیگر از اعضا و قضات دادگاه های انقلاب اسلامی با اشاره به مسئولیت روزافزون مسئولان نظام گفت:
آنکه من در این جلسۀ محترم باید عرض کنم این است که هر قدمی که انقلاب به پیش می گذارد، به همان اندازه مسئولیت همۀ آقایان و همۀ کسانی که در امور این نهضت اسلامی، چه دولت و چه دیگران، دخالت دارند، افزون می شود. یک وقت است که اول انقلاب است و مشکلات انقلاب در کار است و هرج و مرج هایی که در هر انقلاب اجتناب ناپذیر است، آنجا عذر موجه است، یک وقت هم که هست که باز مفسدین و منافقین و منحرفین دستشان باز است و به کارهای جنایتکاری خودشان ادامه می دهند و جنگ است و حال جنگ است، آن وقت هم یک مقداری معذور هستند. اما بحمدالله این مسائل که خار راه آقایان است، حل شده باید ما حساب کنیم. هم قضیۀ جنگ به خواست خدای تبارک و تعالی در شرف حل است و هم این منحرفین و وابستگان به قدرت ها رو به فنا هستند. از این جهت ما چه آقایانی که در مجلس شورای اسلامی هستند و مهمترین مقام را دارا هستند و چه شورای قضایی و قوۀ قضاییه که از اهمیت بسیار برخوردار است و هم دولت که مجری قوانین است، قوانین اسلام است، امروز مسئول هستیم؛ یعنی، از من طلبه تا شما آقایان و تا دولت و قوۀ قضاییه و قضات محترم و دادستانهای محترم همه جا و ائمۀ جماعات و جمعات و مراجع عظام اسلام و طلاب علوم دینیه و متفکرانی که متعهد به اسلام هستند، همه در این وقت مسئولیت بزرگی به عهده داریم؛ یعنی، خدای تبارک و تعالی الآن از ما عذر را کم می پذیرد یا نمی پذیرد. الآن ما نمی توانیم بگوییم که حال انقلاب است و در حال انقلاب کاری از دستمان برنمی آید و نمی توانیم بگوییم که جنگ آنطور در ایران است که دست همه را بسته است و نمی توانیم بگوییم که این گروهک ها آنطور فعالیت دارند که اذهان ما را به خودشان متوجه کرده اند. اینها مسائلی است که یا حل شده است یا نزدیک به حل است. از این جهت، الآن هم مجلس باید قدم های بلندتری بردارد و لوایحی که عرضه می شود یا خودش قوانینی می خواهد بگذراند، هر چه بیشتر سرعت بدهد و اسلامی بودنش صد در صد باشد. اگر یک قانون، یک پیشنهاد، یک لایحه در آن یک نکتۀ غیراسلامی باشد، این در نظر اسلام و خدای تبارک و تعالی مردود است.
تلاش برای اسلامی نمودن امور کشور
باید ما همه کوشش کنیم به اینکه همانطور که جمهوری اسلامی را با کوشش این مردم و جمعیت های میلیونی اسلامی، این جمهوری اسلامی را به پیروزی رساندند و همۀ ما مرهون زحمات و فداکاری های آنها هستیم و خداوند همه را سلامت بدارد و به همۀ شهدای ما رحمت و سعادت نصیب کند. ما همه مرهون آنها هستیم و ما آن مقصدی را که آنها داشتند موظفیم که دنبال کنیم. مقصد آنها در شعارهای آنها از اول انقلاب تا حالا و ان شاءالله، بعدها هم شعارها محفوظ است، منعکس است. آنها استقلال می خواهند، آزادی می خواهند و جمهوری اسلامی می خواهند؛ جمهوری ای که باید اساسش بر احکام اسلام باشد و جمهوری ای باشد که رسول خدا ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ و امام زمان ـ روحی له الفداء ـ بپذیرد. اگر یک خدشه در احکام اسلام واقع بشود نه پیغمبر می پذیرد و نه امامان ما. کوشش باید بکنیم به اینکه در عین حالی که باید سریع قدم های بلند را برداریم در عین حال، تمام قدم ها باید اسلامی باشد و رو به اسلام باشد. و نمی توانید اگر یک مطلبی را در مجلس بگذرانید و ـ خدای نخواسته ـ متخلف باشد از اسلام، نمی توانید شما عذر برای خودتان پیدا بکنید و اگر یک قدم، قضات محترم و شورای قضایی ـ خدای نخواسته ـ برخلاف آنچه مقرر است بردارد آن هم معذور نیست و مؤاخذ است. و اگر ائمۀ جمعه و ائمۀ جماعت و کسانی که در این جمهوری اسلامی از روحانیین مشغول یک کاری هست، اگر ـ خدای نخواسته ـ یک قدمی، یک کلامی برخلاف مصالح اسلام بردارد، معاقب است. همه معاقب هستیم و همه مسئول هستیم؛ کُلُّکُمْ راعٍ وَ کُلُّکُمْ مَسئُولْ. ما باید کوشش کنیم که رو به اسلام برویم و اسلام را هر چه زودتر، قوانین اسلام را، قوانین قضایی اسلام را، قوانین سیاسی اسلام را هر چه زودتر بطور شایسته در این کشور پیاده کنیم و مطمئن باشید که چنانچه اراده کنید می توانید.
صحیفه امام؛ ج 16، ص 278-279