جی پلاس؛

نامه مهمی که امام بعد از قیام 15 خرداد به آیت الله میلانی نوشت

امام خمینی در بیست و پنجم اردیبهشت ماه سال 43 نامه ای خطاب به آیت الله العظمی سید هادی میلانی نوشتند و نکته های مهمی را در آن یادآور شدند.

لینک کوتاه کپی شد

 به گزارش خبرنگار جی پلاس، امام خمینی (س) در بیست و پنجم اردیبهشت ماه سال 43 در نامه ای خطاب به آیت الله العظمی سید هادی میلانی با تشکر از ایشان به تشریح شرایط کشور پس از قیام 15 خرداد پرداختند. متن نامه امام به شرح زیر است:  

 

"بسم اللّه‌ الرحمن الرحیم

به عرض محترم عالی می‌ رساند، مرقوم مبارک که شامل مطالب عالیه و اظهار الطاف کریمه بود موجب تشکر گردید. سلامت و سعادت و عظمت حضرتت و جمیع مراجع عظام و سایر مسلمین را از خداوند تعالی خواستار است. امید است خداوند تعالی همه را به وظایف شرعیّه و عمق مسائل موجوده آگاه و به عمل آن تأیید فرماید.

 

مطالب به نظر حقیر در پردۀ ابهام عجیبی است و مسائل روز به هیچ وجه روشن نیست و اخبار گوناگون داخل و خارج موجب نگرانی شدید اینجانب است و خوف آن است که دست های خبیث ناپاکی بخواهند به تمامیّت ارضی مملکت خدای نخواسته لطمه‌ ای وارد کنند. اولیای امور یا غافل هستند یا معذور؛ در عین حال که وضع خارجی خصوصاً مطالبی که در موضوع خوزستان و کردستان گفته می‌ شود و اخیراً در جراید راجع به خوزستان نوشته می‌ شود[1] و دولت باید آرامش داخلی را به هر نحو است حفظ کند، دیده می‌ شود که کارهای تحریک‌آمیزی در داخل انجام می‌ گیرد. شیراز را به گرفتن آقای دستغیب[2] و جهرم و حوالی آن را به گرفتن آقای آقاسید حسین[3] و تبریز را به گرفتن آقای قاضی[4] و قم و تهران را به گرفتن جمعی از اهالی منبر و خراسان را به گرفتن آقای طبسی[5] و کارهای دیگر و اصفهان را به نحو دیگر و سایر بلاد را هر یک به نحوی ناراحت و عصبانی می‌ کنند. این مطالب حقیر را ناراحت و نگران نموده است و می‌ ترسم خدای نخواسته صحنه‌ های اسف‌انگیزی به وجود آید که برخلاف مصالح مملکت و اسلام است. تنبیه به اولیای امور بی‌اثر است و مثل اینکه به طور خودکار یا الزام کارهایی انجام می‌ شود که عاقبت وخیمی خدای نخواسته داشته باشد. حضرتعالی با توجه و تعمّقی که به اطراف مسائل دارید لازم است در این موضوعات فکری فرمایید یا به وسیله‌ای اولیای امور را متذکر فرمایید که دست زدن به کارهای تحریک‌آمیز در این موقعیت و موقع خطرناک است گرچه تذکر به دولت ها در این وضع بی‌نتیجه است، البته در امر روز با این وضعیت باید کمال احتیاط و حزم شود که خدای نخواسته مسلمین یا روحانیون آلت دست مقاصد سوء نشوند بنده یک نفر که مورد اطمینان طرفین باشد از دولت خواسته‌ ام که مصالح و مفاسد را تذکر دهم با اینکه سه چهار روز می‌ گذرد جوابی نیامده و شاید هم نیاید. دولت اختیاری ندارد که طرف مذاکره بتواند بشود. این مملکت را که مورد علاقۀ همۀ روحانیون است و استقلال و تمامیت ارضی آن مورد علاقۀ آنها است دستهای مرموزی دارد به پرتگاه می‌ کشاند مگر آنکه خداوند تعالی به برکت ولی عصر عجّل‌اللّه‌ تعالی فرجه الشریف حفظ فرماید. مستدعی در مظان استجابت دعوات در مواقع تشرف به آستان قدس حقیر را منظور نظر مبارک فرمایید. والسلام علیکم و رحمة‌اللّه‌ و برکاته.

روح‌ اللّه‌ الموسوی الخمینی"

 

1 ـ در آن زمان، دولت حاکم بر عراق با تبلیغات سوء خود علیه ایران و به کارگیری عناوین و اسامی مجعول و تحریف شدۀ «عربستان» به جای «خوزستان» و «خلیج عربی» به جای «خلیج فارس» خصومت خود علیه کشور ما را آشکار می‌کرد. در کردستان هم، افراد خودفروخته‌ای از «تجزیه» و طرح «کردستان بزرگ» سخن می‌گفتند.

2 ـ آقای سید عبدالحسین دستغیب.

3 ـ آقای سید حسین آیت اللهی. 

4 ـ آقای سید علی قاضی طباطبایی.

5 ـ آقای عباس واعظ طبسی. 

 

صحیفه امام؛ ج 1، ص 327-328

دیدگاه تان را بنویسید