آغاز برنامهریزی برای راهپیمایی اربعین/ عراق هنوز در مورد مرزها تصمیم نگرفته است!
مرزهای زمینی عراق که تا پیش از کرونا بیشترین تردد زائران ایرانی بهویژه در دوران اربعین از طریق آن انجام میشد، با همهگیری کرونا به روی زائران بسته شد. این مرزها در دو سال گذشته مقطعی باز شدند، اما عراق پس از مدتی آنها را دوباره به روی زائران بست.
جی پلاس؛ برنامهریزی برای پیادهروی اربعین در ایران درحالی آغاز شده که عراق هنوز درباره بازگشایی مرز زمینی تصمیم نگرفته است.
طبق گزارش ایسنا، در کمتر از پنج ماه تا اربعین، نخستین جلسه ستاد برنامهریزی اربعین در سازمان حج و زیارت برگزار شد که حجتالاسلام والمسلمین صحبتالله رحمانی، معاون عتبات این سازمان یادآور شد: سازمان حج و زیارت به عنوان کمیته ثبتنام و اعزام در ستاد مرکزی اربعین به فعالیت میپردازد که البته برخی موضوعات نظیر برنامهریزی پوشش بیمهای زائران، راهنمایی زائران و امداد گمشدگان را براساس ابلاغیه ستاد مرکزی اربعین به عهده دارد.
از جمله وظایفی که از سوی ستاد مرکزی اربعین حسینی برای سازمان حج و زیارت تعریف شده و در این جلسه جزییات آن برای خدمترسانی به زائران مورد بررسی قرار گرفت نیز شامل ثبتنام به موقع زائران و متقاضیان شرکت در راهپیمایی اربعین در موعد مقرر، فراهم کردن زمینه فرایند ثبتنام زائران در کلیه مراحل به صورت غیرحضوری و همچنین تعیین زمانبندی و مرزهای خروجی، اولویت اعزام زائران به صورت کاروانی و گروهی با بهرهگیری از سامانه سماح و درنظر گرفتن سایر الزامات بهداشتی، بیمهای، اجرای افزایش پوشش خدمات بیمهای و درمانی برای زائران و همچنین خودروهای اعزامی به عراق، نظارت بر عملکرد شرکت بیمهای در ارائه تعهدات خدمات بیمه در عراق و در داخل کشور، ارایه طرح ایجاد پایگاههای راهنمایی زائران و امور گمشدگان در مسیر راهپیمایی زائران اربعین در کشور عراق و شهرهای نجف و کربلا با همکاری کمیتههای سیاسی و کنسولی ستاد مرکزی اربعین، فراهم کردن زمینه آموزش و توجیه عمومی زائران از طریق سامانه سماح برای کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین، اتصال سامانه سماح و امور گمشدگان به سامانه جامع اربعین با همکاری کمیته فناوری است.
ستاد برنامهریزی اربعین در سازمان حج و زیارت این اقدامات را درحالی برای خود برشمرده که در دو سال گذشته، عراق در اربعین مرزها را بسته نگه داشته بود و تحت فشار و تقاضای جمعیت، مرزهای زمینی را در بازههای زمانی محدودی، از جمله اربعین برای جمعیت محدودتری باز کرد. با این وجود، به نظر میرسد برنامهریزیهای اربعین بدون درنظر گرفتن این شرایط مرزها درحال انجام است.
بلاتکلیفی پیادهروی اربعین از طریق مرزهای زمینی به گونهای است که رییس مجلس نیز در دیدار اخیر با همتای عراقی خود مهمترین خواسته ملت ایران را باز شدن مرزهای زمینی در ایام اربعین اعلام کرد.
مرزهای زمینی عراق که تا پیش از کرونا بیشترین تردد زائران ایرانی بهویژه در دوران اربعین از طریق آن انجام میشد، با همهگیری کرونا به روی زائران بسته شد. این مرزها در دو سال گذشته مقطعی باز شدند، اما عراق پس از مدتی آنها را دوباره به روی زائران بست. این مرزها از سمت ایران باز است و محدودیتی برای تردد اتباع عراقی وجود ندارد و زائرانی هم که هوایی به عراق سفر کردهاند از طریق این مرزها و از راه زمینی میتوانند به ایران وارد شوند.
دیدگاه تان را بنویسید