نتایج پژوهشی جدید نشان داده ممکن است روشی آسانتر برای کمک به کاهش ریزش مو وجود داشته باشد.
جی پلاس؛ اگر به تازگی متوجه نازک شدن تارهای موی ضخیم خود شده یا تکه هایی بدون مو روی سر موجب جلب توجهتان شده است، باید بدانید که تنها نیستید و میلیون ها نفر در جهان هر ساله با ریزش مو مواجه می شوند. در شرایطی که درمان هایی وجود دارند که بازسازی و رویش تارهای مو را نوید می دهند و البته بسیاری از آنها پر هزینه و تهاجمی هستند، نتایج پژوهشی جدید نشان داده ممکن است روشی آسانتر برای کمک به کاهش ریزش مو وجود داشته باشد.
یک رژیم غذایی پر چرب ممکن است موجب ریزش مو شود
مطالعه ای که در نشریه Nature منتشر شد، نشان می دهد بین گروهی از موش هایی که با رژیم غذایی پر چرب یا رژیم غذایی استاندارد تغذیه می شدند، آنهایی که رژیم غذایی پر چرب را دنبال می کردند احتمال بیشتری داشت نازک شدن و ریزش مو را تجربه کنند. به گفته دکتر هیرونوبو موریناگا، نویسنده ارشد مطالعه، تغذیه با رژیم غذایی پر چرب با تهی کردن سلول های بنیادی فولیکول مو که در تجدید سلول های بالغ موثر در رشد مو نقش دارند، موجب نازک شدن مو می شود.
آثار رژیم غذایی پرچرب تنها در چند روز قابل توجه بود
در حقیقت، چندان طولی نکشید تا رژیم غذایی پر چرب تاثیر چشمگیری بر شرایط مو و پوست سوژه های حیوانی مطالعه داشته باشد. تنها پس از گذشت چهار روز، پژوهشگران قادر به مشاهده تغییراتی در شرایط مو و پوست موش هایی بودند که با رژیم غذایی پر چرب تغذیه می شدند. همچنین، نشانه های افزایش استرس اکسیداتیو که با آسیب بافت و افزایش خطر سرطان پیوند خورده است نیز مشاهده شد.
اضافه وزن یا چاقی نیز ممکن است خطر ریزش مو را افزایش دهد
این نخستین بار نیست که پژوهش های علمی ارتباطی بین وزن، رژیم غذایی و ریزش مو را نشان می دهند. مطالعه ای در سال 2013 که در نشریه Journal of the American Academy of Dermatology منتشر شد، نشان داد بین گروهی از 189 مرد با میانگین سنی 30.8 سال، آنهایی که اضافه وزن داشتند یا چاق بودند، به طور قابل توجهی احتمال بیشتری دارد آلوپسی (ریزش مو) را نسبت به افرادی که وزن عادی داشتند، تجربه کنند.
ریزش موی خود را ممکن است با مصرف کمتر چربی و کلسترول کاهش دهید
مطالعه ای در سال 2018 که در Scientific Reports منتشر شد، نشان داد بین موش هایی که با رژیم غذایی پر چرب سبک غربی تغذیه می شدند، مصرف دارویی که مانع از تولید گلیکواسفنگولیپیدها (GSLs)، نوعی لیپید موجود در غشا سلولی، می شود به معکوس کردن ریزش مو و از دست دادن رنگدانه مو کمک می کند.
به گفته، دکتر سوبروتو چاترجی، استاد پزشکی در دانشگاه جانز هاپکینز و نویسنده ارشد این مطالعه، یافته های ما نشان می دهد که رژیم غذایی غربی موجب ریزش مو، سفید شدن مو و التهاب پوست در موش ها شده و معتقدیم فرآیندی مشابه در مردانی که ریزش و سفید شدن موی خود زمانی که یک رژیم غذایی سرشار از چربی و کلسترول را دنبال می کنند، رخ می دهد.