طرح افزایش تعرفه برق برای مشترکان پر مصرف از ابتدای بهمن ماه سال جاری در کل کشور اجرا خواهد شد و تعرفه این دسته از مشترکان به صورت پلکانی افزایشی و تا نزدیک به قیمت تمام شده را پرداخت خواهند کرد، پیش بینی شده در این طرح برای مشترکانی که میزان مصرف آن ها زیر الگوی کم مصرفی است، مشوق هایی لحاظ شود.

جی پلاس؛ تا چند روز دیگر یعنی از ابتدای بهمن ماه قبوض برق با تغییراتی مواجه می شود و طبق گفته سخنگوی صنعت برق 25 درصد مشترکان با رقم های بالا روبرو خواهند شد؛ البته در کنار آن نیز برای برخی از مشترکان مشوق هایی لحاظ شده است.

بر اساس بند "ی" تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰، آیین نامه جدید تعرفه برق مشترکان خانگی با هدف اصلاح مصرف به تصویب هیئت وزیران رسید و قرار شد که از بهمن امسال در قبوض مشترکان پر مصرف تغییراتی ایجاد شود؛ در این مصوبه دو شاخص که مبنای قیمت گذاری بوده و از پیش هم در قبوض وجود داشت، تغییری نکرده  است. به عبارت دیگر الگوها و پایه قیمت گذاری  بر مبنای الگو هیچ تغییری نکرده و آنچه که تغییر کرده، پله های  مصرفی است، به طوری که پله ها اکنون به مصرف تا سطح الگو، ۱.۵ برابر الگو، تا ۲ برابر الگو و بیش از دو برابر الگو تقسیم شده است.

به طور مثال در تهران و بیشتر مناطق کشور الگوی مصرف ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه بوده که نسبت به قبل تغییری نداشته است، براساس آمار سامانه های پرداخت قبوض، در این فصل ۸۵ درصد از مردم  در سطح این الگو یا حتی کمتر، برق مصرف می کنند که هیچ تغییری در مبلغ قبوض برق آن ها رخ نخواهد داد و تنها مشترکانی که بیشتر از الگو مصرف دارند، شاهد تغییراتی خواهند بود.

طبق گفته های رخشانی مهر- معاون هماهنگی توزیع توانیر  از بین ۳۰ میلیون مشترک خانگی، تنها ۶۰۰ هزار مشترک  که ۲ درصد از مجموع جمعیت مشترکان خانگی را دربرمی گیرند، بیش از 3000 مگاوات از مصرف برق کشور را به خود اختصاص داده اند که این میزان به اندازه تولید برق چهار نیروگاه بزرگ و مصرف برق میلیون ها مشترک عادی است. اگر این ۲ درصد، مصرف برق خود را به نصف کاهش دهند، بخش مهمی از محدودیت های برقی در تابستان از بین می رود.

وی با بیان اینکه از این پس مردم به جای قیمت برق باید با اصطلاح کیلووات ساعت آشنا شوند چرا که همه مصارف وسایل برقی با این میزان سنجیده می شود، اظهار کرد: استفاده متعارف و درست از وسایل برقی، تنها راهکار کنترل مصرف و نگاه داشتن میزان مصرف در سطح الگوست. به طور مثال وقتی دمای آسایش براساس اصول علمی و پزشکی ۲۵ درجه سانتیگراد است، تنظیم کولر روی دمای پایین تر از ۲۵ درجه، به معنای مصرف و استفاده نامتعارف تلقی می شود.

معاون هماهنگی توزیع توانیر همچنین با ارائه مثالی دیگر توضیح داد: استفاده به اندازه از سیستم روشنایی در مکانی که حضور داریم، متعارف و روشن نگه داشتن لامپ ها در مکانی که حضور نداریم، نامتعارف است و باعث خروج از الگوی مصرف می شود. آئین نامه نحوه محاسبه تعرفه برق تنها به دنبال افزایش توجه مردم به میزان مصارفشان است چرا که هرچه مصارف در سطح الگو باشد، می توان شبکه برق پایداری داشت.

اما در این میان برای برخی مشترکان مشوق های خوش مصرفی نیز لحاظ شده است، مصطفی رجبی مشهدی- سخنگوی صنعت برق در این رابطه گفت:  طرح افزایش تعرفه برق برای مشترکان پر مصرف از ابتدای بهمن ماه سال جاری در کل کشور  اجرا خواهد شد و تعرفه این دسته از مشترکان به صورت پلکانی افزایشی و تا نزدیک به قیمت تمام شده را پرداخت خواهند کرد،  پیش بینی شده در این طرح برای مشترکانی که میزان مصرف آن ها زیر الگوی کم مصرفی است، مشوق هایی لحاظ شود.

به گفته وی، الگو کم مصرفی افزایش پیدا کردهاست و این یعنی کسانی که مصرف برق آن ها زیر ۵۰ درصد الگو منطقه باشند، در ماه های غیر گرم ۱۰۰ کیلووات ساعت برای مناطق عادی و برای ماه های گرم ۱۵۰ کیلووات ساعت لحاظ می شود، اگر مشترکی ماهیانه میزان مصرفی زیر این اعداد داشته باشد و علاوه بر آن تحت پوشش کمیته امداد و یا سازمان بهزیستی باشد، برابر بند ی تبصره هشت قانون بودجه سال ۱۴۰۰ از تعرفه رایگان برخوردار می شود.

رجبی مشهدی با بیان اینکه ۷۵ درصد مشترکان زیر الگو مصرف منطقه قرار دارند و ۲۵ درصد که حدود هفت میلیون مشترک را شامل می شود، جزو مشترکان پر مصرف هستند، گفت: البته در مناطق مختلف پراکندگی ها متفاوت است، در مجموع این دسته از مشترکان که بیش از  حد مصرف منطقه مصرف دارند شامل حال این طرح خواهند شد.

مشترکان می توانند با نصب اپلیکیشین "برق من" از میزان مصرف خود و مشاهده تعرفه برق منطقه خودشان مطلع شوند، همچنین نسبت به مدیریت مصارف خود اقدام و از سایر خدماتی که در این برنامه گنجانده شده است، استفاده کنند.

 

منبع: ایسنا

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.