تالابهای کشور خفه شدند؛ نمونه آن تالاب انزلی است/ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: غالب تالابهای کشور بیمارند
علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه کشور از مجموع ۴۲ نوع تالاب ۴۱ نوع را دارد و از این حیث غنی است، افزود: تالابها یک درصد از منابع آب دنیا را تشکیل میدهند و ۴۰ درصد تنوع زیستی مربوط به تالابهایت اما این تالابها امروز وضعیت خوبی ندارند.
جی پلاس؛ معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه غالب تالابهای کشور بیمارند، گفت: تالابها وضعیت مناسبی از جهات آبزیان، پرندگان، ریز مغذیها و پوشش گیاهی ندارند.
علی سلاجقه بعد از ظهر پنجشنبه ۱۴ بهمن در حاشیه از تالاب بختگان در جمع خبرنگاران گفت: در بحث تالابها نگاه انتزاعی بوده و صرفا خود تالاب دیده میشده بدون اینکه عواملی که بر تالاب تاثیر میگذارد، دیده شود. در صورتیکه تالاب انتهاییترین بخش حوزه آبریز است و با توجه به این عوامل، تالاب را از نظر کمیت و کیفیت در وضعیت مناسبتری قرار میدهد.
او همچنین با بیان اینکه تالابها در بعد پوشش گیاهی نیز وضعیت مناسبی ندارند، عنوان کرد: این مهم نشان میدهد که مدیریت در حوزه تالابها از وضعیت مناسبی برخوردار نیست.
سلاجقه، گفت: طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز یک واقعیت است که باید بپذیریم و اجرا کنیم تا همه ارکان یک حوزه آبریز در وضعیت مناسبی قرار بگیرند و یک همسنگی مناسب در حوزه آبریز داشته باشیم.
او با اشاره به سیلهایی که سال ۹۸ در کشور رخ داد، گفت: در سیل خوزستان تنها تالاب شادگان توانست ۴ میلیارد مترمکعب آب را در خود جای دهد که هم آب را ذخیره کرد و هم جلوی سیل را گرفت.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه کشور از مجموع ۴۲ نوع تالاب ۴۱ نوع را دارد و از این حیث غنی است، افزود: تالابها یک درصد از منابع آب دنیا را تشکیل میدهند و ۴۰ درصد تنوع زیستی مربوط به تالابهایت اما این تالابها امروز وضعیت خوبی ندارند.
سلاجقه با بیان اینکه تالابهای کشور خفه شدند که نمونه آن تالاب انزلی است، گفت: از بین رفتن تنوع زیستی تالابها به ویژه آبزیان سبب خفه شدن تالاب میشود و در این شرایط گونههای ثانویه به تالاب حمله میکنند.
او همچنین با بیان اینکه روستاها و مناطق شهری تالابنشین در کشور داریم که از نظر اقتصادی خدماترسانی و اشتغال ایجاد میکنند، افزود: شاید یکی از بحثها تغییر اقلیم باشد اما بحث اصلی تغییر کاربری است و نوع استفاده از حوزه آبخیز است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اضافه کرد: اگرچه تالاب بختگان زهکش همه حوزه آبریز بوده اما تنها ۳ سد در اینجا ایجاد شده است.اما نمیدانم چرا سد سیوند در این منطقه احداث شده؟ سدی که هنوز شبکه انتقال آبش احداث نشده است!
سلاجقه ادامه داد: سد ملاصدرا و درودزن و دیگر سدهایی که در این منطقه احداث شدند باید حتما حقابه تالاب بختگان را بدهند.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ۵ تالاب استان فارس در زمره تالابهای بینالمللی محسوب میشود که برنامه جامع برای احیای آنها در نظر گرفته شده است.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید