بحران کرونا در اصفهان از زبان رئیس دانشگاه علوم پزشکی: وضعیتی شبیه هند در پیش است/ پیدا کردن تخت خالی از مصائب ما است/ استفاده از فضاهای غیرمعمول برای رها نبودن بیماران
طاهره چنگیز رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با طرح این هشدار که «سرریزی در حوزه درمان پیدا کرده ایم که اگر در حوزه بهداشت به داد آن نرسیم وضعیتی شبیه هندوستان پیدا می کنیم» افزود: «به زودی در حیاط بیمارستان و بعد از آن کنار خیابان مجبوریم بیمار بستری کنیم».
جی پلاس؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اشغال ۳ و هزار و ۳۰۰ تخت بستری در استان، گفت: سرریزی در حوزه درمان پیدا کرده ایم که اگر در حوزه بهداشت به داد آن نرسیم وضعیتی شبیه هندوستان پیدا می کنیم و به زودی در حیاط بیمارستان و بعد از آن در کنار خیابان مجبوریم بیمار بستری کنیم، اگرچه همین الان هم از فضاهای غیرمعمول و راهرو و اتاق عمل استفاده می کنیم تا بیماری پشت در بیمارستان نماند.
طاهره چنگیز در چهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان که صبح امروز (یکشنبه-۲۴ مردادماه) برگزار شد، با اعلام اینکه تعداد بیماران بستری در ۲۲ شهرستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از ۳ هزار و ۳۰۰ بیمار فراتر رفته است، اظهار کرد: ۳ هزار و ۳۰۰ تخت از ۷ هزار تخت بیمارستانی در استان اشغال است، درحالی که همه تخت ها قابلیت بستری بیماران را ندارد و ۵۰۰ تخت دیالیز، تخت زایشگاه، اتاق عمل و بیمار قلبی داریم.
وی با بیان اینکه به سه بیمارستان دانشگاهی ماموریت دادیم بار بیماران غیرکرونایی شهر را بپذیرند، گفت: در حال حاضر بیمارستان چمران جای خالی ندارد چون تنها بیمارستانی است که بیماران قلبی را پذیرش می کند، بیمارستان خورشید تنها بیمارستانی است که بیماران اورژانسی داخلی را پذیرش می کند و بیمارستان کاشانی هم بیماران تروما و تصادفات را می پذیرد.
پیدا کردن تخت خالی از مصائب ما است
وی با بیان اینکه اشغال ۳ هزار و ۳۰۰ تخت برای بیماران کووید به این معنا است که برای سایر بیماری ها به شدت با مشکل مواجه هستیم، افزود: پیدا کردن تخت خالی یکی از مصائب ما است، درحالی که تمام اقدامات غیر اورژانسی را ممنوع کرده ایم و این موضوع اهمیت بحث پیشگیری را نشان می دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: سرریزی در حوزه درمان پیدا کرده ایم که اگر در حوزه بهداشت به داد آن نرسیم وضعیتی شبیه هندوستان پیدا می کنیم و به زودی در حیاط بیمارستان و بعد از آن کنار خیابان مجبوریم بیمار بستری کنیم.
وی با بیان اینکه روند ابتلای بیماران رو به صعود است، تصریح کرد: قله موج جدید بیماری در این موج همچنان رو به صعود است و تعداد موارد ابتلا در این موج بیشتر از پیک چهارم است، وقتی موارد بستری بالا می رود موارد فوت هم بالا می رود. هر هفته در کل کشور ۲۶ هزار و ۸۰۰ بیمار بستری و ۲ هزار و ۵۰۰ بیمار فوتی داریم که عدد کمی نیست، یعنی هر هفته چند هواپیما سقوط می کند.
استفاده از فضاهای غیرمعمول برای رها نبودن بیماران
چنگیز خاطرنشان کرد: معمولا سیر بیماری کرونا این طور است که اول درصد تست ها و بعد از آن موارد سرپایی، بستری و به فاصله یکی دو هفته تعداد مرگ بالا می رود. بنابرین وقتی موارد سرپایی بالا می رود می دانیم که شرایط بدی در پیش داریم و این درحالی است که سیر موارد سرپایی هر روز بیشتر از دیروز است و اگر با همین فرمان جلو برویم موارد بستری به حدی است که هیچ گنجایشی نداریم. الان هم از فضاهای غیرمعمول راهرو و اتاق عمل استفاده می کنیم تا بیمار در محیط رها نباشد.
وی با تاکید بر اینکه موارد بستری روزانه بیماران ممکن است از ۵۰۰ نفر در استان به ۸۰۰ تا هزار نفر در روز برسد، گفت: به طور متوسط در ۲۴ ساعت بین ۵۰۰ تا ۵۵۰ بیمار جدید بستری می کنیم، درحالی که ۲۰۰ تا ۳۰۰ بیمار جدید نمی توانیم ترخیص کنیم، طول مدت بستری بیماران هم بین ۵ تا ۷ روز است.
بیش از نصف بیماران مربوط به شهر اصفهان است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه ظرف چند هفته چهره کشور خونین شد، تصریح کرد: در حال حاضر ۴ شهرستان در استان نارنجی و مابقی همه قرمز هستند. اصفهان هنوز نسبت به پیک قبلی بالاتر نرفته، اما پیک قبلی هم بالا بودو تفاوت این پیک با پیک های قبلی این است که در دوره های قبلی بیماری از محیط به مرکز می آمد و اول شهرستان ها گرفتار می شدند و بعد در اصفهان شاهد افزایش بیماری بودیم، اما این بار الگو از مرکز به محیط است و تعداد موارد شهر اصفهان بیش از نصف کل بیماران است، به طوری که فشار در بیمارستان های اصفهان کاملا مشهود است.
وی با بیان اینکه انتشار بیماری به صورت تصاعدی است و کلینیک های سرپایی از نفس افتاده اند، گفت: وقتی در خانواده تست یک نفر مثبت و بقیه علامت دار می شوند، دلیلی نمی بینیم که سایر افراد را هم تست کنیم بنابراین قطعا موارد مثبت بیماری بسیار بیشتر است. موارد فوت به ۲۳۰ بیمار در هر هفته رسیده است که دیگر فوتی های مسن نیستند، اما اگر افراد مسن واکسینه نشده بودند تعداد فوتی ها بسیار بیشتر بود.
تزریق یک دوز واکسن به یک میلیون نفر در استان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه به وضعیت واکسیناسیون در استان اشاره و اظهار کرد: تقریبا یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر یک دوز واکسن و حدود ۷ درصد جمعیت استان هر دو دوز واکسن را دریافت کرده اند که نسبت به متوسط کشوری عدد خوبی است اما نسبت به هدف که باید ۷۰ درصد جمعیت واکسینه شوند فاصله باشد.
وی با بیان اینکه گلوگاه ما برای واکسیناسیون مقدار واکسن دریافتی است، تصریح کرد: اگر مقدار واکسن کافی باشد برای محل واکسیناسیون مشکلی نداریم و همین محل های موجود را می توانیم با تأمین نیروی انسانی به صورت سه شیفته فعال کنیم، بنابراین سیاست ما در مورد واکسیناسیون اضافه کردن محل نیست، بلکه اضافه کردن شیفت ها است.
چنگیز ادامه داد: محل بزرگی مثل نمایشگاه بین المللی سابق اصفهان در پل شهرستان قابلیت اینکه ایستگاه های ثابتی داشته باشد نیز دارد، چون نظارت و کنترل به خصوص در مورد زنجیره سرد نیاز به امکانات و تجهیزاتی دارد، برای همین بهتر است محل ها ثابت باشد اما شیفت ها را افزایش دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه ۸ مرکز واکسیناسیون تجمیعی داریم که در هرکدام امکان افزایش لاین و شیفت داریم، تاکید کرد: درصورت تامین واکسن و پرسنل کمکی، امکان واکسن در همین مراکز فراهم است.
علت شلوغی مراکز واکسیناسیون در روزهای اخیر
وی به کمبود نیروهای خدماتی و کارکنان مراکز واکسیناسیون اشاره و اظهار کرد: در روزهای اخیر به شدت مراکز شلوغ و بی نظم شده بود که بخشی به دلیل فراخوان رانندگان تاکسی های اینترنتی بدون پیش بینی قبلی بود و بخشی به لیل مراجعه افراد بدون نوبت است، درحالی که در ورودی ها امکان جدا کردن افراد بدون نوبت را نداریم و شلوغی زیادی ایجاد می کنند.
چنگیز با اشاره به تزریق روزانه ۴۰ هزار دوز واکسن، گفت: مقدار واکسن موجود کفاف ما را نمی دهد و سرعت واکسیناسیون ما بیشتر از تعداد واکسنی است که در اختیار ما قرار می گیرد.
وی با تاکید بر اهمیت همراهی و همدلی مدیریت شهری، تصریح کرد: در این شرایط کادر بهداشت و درمان احساس نمی کنند تنها گروهی هستند که مشغول کار هستند، چون برخی همکاران می گویند وقتی از بیمارستان بیرون می آیند و می بینند مردم در پارک ها و سطح شهر مشغول تفریح و گشت و گذار هستتند خستگی به تن آنها می ماند، بنابراین به چهره شهر باید توجه شود.
کمبود امکانات و نیروی انسانی در مراکز واکسیناسیون
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در مورد نیروهای خدماتی و جنبی و امکانات دچار مشکل هستیم، توضیح داد: از نظر تجهیزات و امکانات هم مشکلاتی در بیمارستان ها داریم و فقط ۲۴ میلیارد تومان تجهیزات برای اضافه کردن ۱۰۰ تخت نیاز داشتیم. هزینه های بهداشت کمتر است اما از عهده همین هزینه ها هم بر نمی آییم و هر کمکی بتوان کرد قدردان هستیم.
وی همچنین بر استفاده از ظرفیت فضاهای تبلیغاتی سطح شهر و تغییر چهره شهر به سمت پیشگیری و کنترل بیماری تاکید کرد و افزود: وضعیت اصفهان در شأن این شهر نیست، البته تا الان کسی پشت در بیمارستان نمانده، اما اگر بیماری بالاتر رود طبیعی است که فردی که نیاز به درمان دارد و خانواده اش نتوانند او را در بیمارستان بستری کنند ممکن است غیرقابل کنترل شوند و دست به هرکاری بزنند اما امیدوارم به جایی نرسیم که شاهد خشونت و تهاجم غیر قابل کنترل شویم./ ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید