فرآیند استعلام صرافیهای مجاز شامل مراجعه به سایت بانک مرکزی، انتخاب گزینه نظارت بانکی، انتخاب گزینه بانکها و نهادهای مجاز مالی، انتخاب گزینه صرافی و در آخر مشاهده تمام صرافیهای مجاز است.
جی پلاس؛ صرافیهای مجاز باید از بانک مرکزی مجوز لازم را داشته باشند که برای اطلاع از این صرافیها باید به سایت بانک مرکزی مراجعه شود.
ایسنا در ادامه نوشت: این روزها که فعالیت صرافیهای غیرمجاز چه برای حوالجات ارزی و چه برای ارزهای دیجیتال گسترش یافته و سرمایههای مردم مورد تهدید قرار گرفته است، لازم است تا از مجاز یا غیر مجاز بودن یک صرافی برای انجام مبادلات اقتصادی و تجاری خود آگاه شوید.
بدین منظور، فرآیند استعلام صرافیهای مجاز شامل مراجعه به سایت بانک مرکزی، انتخاب گزینه نظارت بانکی، انتخاب گزینه بانکها و نهادهای مجاز مالی، انتخاب گزینه صرافی و در آخر مشاهده تمام صرافیهای مجاز است.
آنطور که آمار کانون صرافان نشان میدهد، معادل ۱۲۴۳ صرافی مجوز از بانک مرکزی دارند که ۶۸۳ صرافی مجاز به فعالیت هستند.
همچنین، از سال ۱۳۹۰ تا سال گذشته قریب به ۳۴۰۰ صرافی متخلف و غیرمجاز شناسایی شده است که عمده این متخلفان ارزی در استانهای مرزی مشغول به معاملات غیرمجاز و کلاهبرداری بودهاند.
۱۸۲۰ صرافی غیرمجاز در تهران و ۱۵۸۰ صرافی غیرمجاز نیز در شهرستانها
علاوه بر این، از سال ۱۳۹۰ تا تیرماه سال جاری معادل ۱۸۲۰ صرافی غیرمجاز در تهران و ۱۵۸۰ صرافی غیرمجاز نیز در شهرستانها کشف شده است که تخلفات این صرافیها شامل پولشویی، قاچاق کالا، فرار مالیاتی، جابهجایی پول شرط بندی و قمار و فروش ارزهای جعلی بوده است.
از سوی دیگر، پنج استان آذربایجان غربی، کردستان، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و کرمانشاه بیشترین صرافیهای غیرمجاز را دارند.