پرسشی بزرگ از مسئول ساخت واکسن برکت و معاون فعلی رئیس جمهور
اگر تمامی زمان های وعده شده از سوی رئیس گروه دارویی برکت محقق شود، در بهترین حالت مجموع واکسن تولید شده در این گروه کمتر از ۳۰ میلیون دوز است. در واقع برکت فقط نیمی از تعهد داده شده از سوی مخبر رئیس وقت ستاد اجرایی را می تواند محقق کند. انحراف حدود ۴۰ درصدی از وعده اولیه برای رئیس وقت ستاد اجرایی و معاون اول کنونی می تواند یک علامت سئوال بزرگ باشد.
جی پلاس؛ به دلیل عقب ماندن در تولید واکسن کرونای ایرانی از زمان تعیین شده، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهوری و مدیر گروه سازندگان واکسن برکت از واردات واکسن خبر داد.
اقتصادنیوز در ادامه نوشت: سایت معاون اول رئیس جمهور خبر داد: «در جلسه تامین واکسن کرونا، دکتر محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور واردات ۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا تا پایان شهریور را اولویت بعدی برای استمرار واکسیناسیون در کشور دانست و به مسئولین ذیربط از وزارت بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی، جمعیت هلال احمر و وزارت امور خارجه ماموریت داد با جدیت موضوع واردات واکسن کرونا را دنبال کنند تا همزمان با سرعت گرفتن تولید واکسن داخلی، شاهد واکسیناسیون هرچه سریعتر گروههای هدف و قطع زنجیره انتقال بیماری باشیم.»
این خبر در حالی منتشر شد که ۲۴ تیر محمد مخبر در مقام رئیس ستاد اجرایی فرمان در پاسخ به این سوال که چگونه می توان با تولید هفتگی یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن، ۵۰ میلیون دوز واکسن برکت تا پایان شهریور تحویل داد؟ گفته بود: «یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز ظرفیت هفتگی خط یک است که در حال تولید واکسن است.»
او ظرفیت تولید خط دو واکسن برکت را نیز دو میلیون دوز اعلام و تاکید کرده بود:« خط دوم تولید واکسن در کارخانه شفافارمد در حال گذراندن تستهای نهایی است و با راهاندازی آن از اوایل مرداد، هفتهای بیش از ۲ میلیون دوز واکسن برکت تحویل وزارت بهداشت خواهیم داد.»
مخبر گفت: «همچنین خط سوم تولید واکسن نیز تا پایان مردادماه راهاندازی می شود که می تواند هفته ای ۶ میلیون دوز واکسن تولید کند و همانطور که وعده دادیم تا پایان شهریور ماه حداقل ۵۰ میلیون دوز واکسن کوو ایران برکت تولید خواهیم کرد.»
با این حساب اگر برکت طبق قول رئیس وقت ستاد اجرایی عمل کرده باشد باید در خط یک از ابتدای مرداد تاکنون ۴٫۸ میلیون دوز واکسن تولید کرده باشد. در خط دو نیز اگر طبق قرار هفته اول مرداد شروع به کار کرده باشد چهار میلیون دوز واکسن جدید باید تولید شده باشد. با این مجموع تولید واکسن برکت تا روز ۲۱ مرداد باید ۸٫۸ میلیون دوز باشد.
این در حالی است که رئیس هیات مدیره گروه دارویی برکت در روز ۱۷ مرداد اعلام کرد: پنج تا ۶ میلیون دوز واکسن در مجموع تولید که از این تعداد تاکنون ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دوز آن تحویل وزارت بهداشت شده و مابقی نیز در آینده نزدیک با توجه به اینکه روند تحویل ۱۵ تا ۱۶ روز به طول می انجامد پس از تایید تست های نهایی تحویل داده خواهد شد.
حتی اگر آمار ۶ میلیون دوز هم در نظر گرفته شود برکت باید طبق برنامه رئیس وقت ستاد اجرایی، فقط در مرداد ۸٫۸ میلیون دوز واکسن تولید می کرد اما گزارش های مقام این گروه نشان می دهد مجموع تولید از ۲۵ خرداد تا ۱۷ مرداد به ۶ میلیون دوز هم نرسیده است.
دلیل این عقب ماندگی چیست؟
ردیابی سخنان رئیس هیات مدیره گروه دارویی برکت نشان می دهد خط دو هنوز به بهره برداری نرسیده است. زیرا حیمد رضا جمشیدی به خبرنگاران گفته است: «خط تولید اول به صورت کامل در حال فعالیت است و مشکل خاصی ندارد، خط تولید دوم نیز تجهیزات آن به طور کامل نصب شده و تا ۲ هفته آینده به بهره برداری می رسد. جمشیدی تمامی واکسن تولید شده برکت را محصول خط یک دانسته و تاکید کرده خط سه نیز تا یک ماه آینده به بهره برداری می رسد.
با این حساب اگر تمامی زمان های وعده شده از سوی رئیس گروه دارویی برکت محقق شود، در بهترین حالت مجموع واکسن تولید شده در این گروه کمتر از ۳۰ میلیون دوز است. در واقع برکت فقط نیمی از تعهد داده شده از سوی رئیس وقت ستاد اجرایی را می تواند محقق کند. انحراف حدود ۴۰ درصدی از وعده اولیه برای رئیس وقت ستاد اجرایی و معاون اول کنونی می تواند یک علامت سئوال بزرگ باشد. مخبر امروز پاسخ می دهد چه بر سر وعده هدف ۵۰ میلیون دوز تا پایان شهریور آمده است.
دیدگاه تان را بنویسید