جی پلاس؛

توصیه کارشناس بازار سرمایه به سهام داران: انتظار رشد فزاینده نداشته باشید!

شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز 19 مرداد با رشد 1.44 درصدی به رقم یک میلیون و 453 هزار و 796 واحدی رسید.

لینک کوتاه کپی شد

 گروه اقتصاد و درآمد جی پلاس: شاخص کل بازار بورس در پایان معاملات امروز 19 مردادماه با ادامه روند رو به رشد خود از ابتدای هفته، امروز هم با رشد 20 هزار 595 واحدی (1.44 درصدی) همراه بود و در ارتفاع یک میلیون و 453 هزار و 796 واحدی به کار خود پایان داد.

همچنین شاخص کل (هم‌وزن) نیز با رشد 5421 واحدی (1.31 درصدی) به رقم 418 هزار و 179 واحدی رسید.

ادامه سبزپوشی تمام شاخص‌های بازار سرمایه

امروز نیز همانند 2 روز گذشته تمامی شاخص‌های بازار بورس از جمله شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با رشد 1.44 درصدی، شاخص قیمت (هم‌وزن) با رشد 1.31، شاخص آزاد شناور با رشد 1.35 درصدی و شاخص بازار اول و دوم به ترتیب با رشد 1.60 و 1.24 درصدی همراه بودند.

اسامی نمادهای شاخص‌ساز

 

«فولاد»، «پارس»، «تاپیکو»، «کگل»، «فارس»، «رمپنا» و «کچاد» از جمله نمادهای شاخص‌ساز با تاثیر مثبت در بازار بورس بودند.

شاخص کل شاخص کل هم‌وزن ارزش معاملات ارزش بازار حجم معاملات
1453696 418179 7500 میلیارد تومان 58 هزار هزار میلیارد تومان  9400 میلیون سهم

 

مهم‌ترین شاخص‌های بازار بورس امروز

شاخص کل شاخص کل هم‌وزن ارزش معاملات ارزش بازار حجم معاملات
1453696 418179 7500 میلیارد تومان 58 هزار هزار میلیارد تومان  9400 میلیون سهم

 

شاخص کل فرابورس

شاخص کل بازار فرابورس نیز در پایان معاملات امروز 340 واحدی رشد کرد و به رقم 20 هزار و 789 واحدی رسید.

نمادهای «آریا»، «کگهر»، «هرمز»، «زاگرس»، «مارون»، «فرابورس» و «ارفع» بیشترین تاثیر مثبت روی شاخص کل فرابورس امروز داشتند.

 

سنگین‌ترین صنوف خرید و فروش در پایان معاملات

نمادهای «پارس»، «سپید»، «آب»، «پارند»، «کالا»، «فولاد»، «وپخش» بیشترین تقاضا و نمادهای «کدما»، «غدام»، «سنیر»، «ددامح»، «حپترو»، «بالبر» و «وسخراج» بیشترین عرضه را در بازار امروز بورس اوراق بهادار تهران داشتند.

همچنین در بازار فرابورس ایران نمادهای «وهامون»، «اعتماد»، «اراد 86»، «اراد 50»، «هرمز»، «سپیدما» و «سپیدما» بیشترین تقاضا و نمادهای «اراد 86»، «اراد 87»، «ثالوند»، «کمرجان»، «کتوکا»، «اعتماد» و «زماهان» بیشترین عرضه را داشتند.

سیگنال‌های مهم کدال 19 مرداد

شرکت سرمایه‌گذاری ساختمان ایران با نماد (وساخت) قصد دارد 5733 درصد سرمایه خود را افزایش بدهد.

همچنین شرکت داروسازی اکسیر با نماد (دلر) و شرکت سرمایه‌گذاری مدیریت سرمایه مدار با نماد (مدار) به میزان 100 درصد و شرکت گروه دارویی البرز با نماد (والیر) به میزان 31 درصد را درخواست افزایش سرمایه داشته است. 

پیش‌بینی وضعیت بازار بورس در هفته آتی

فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه همانگونه که از قبل پیش‌بینی می‌شد بازار در هفته جاری تلاطمی با برآیند مثبت دارد، اظهار کرد: یکی از عوامل تاثیرگذار اساسی در وضعیت فعلی بورس ورود دلار به کانال 26 هزارتومان است چراکه خلاف پیش‌بینی‌ها و گفته‌های برخی مسئولان دولت دوازدهم مبنی بر کاهش نرخ ارز بود.

وی با اشاره به اینکه بورس در 2 ماه گذشته تا حدودی روند منفی طی ‌کرد، عنوان کرد: به مرور زمان بحث تداوم رشد ملایم نرخ ارز و پایان دوره اصلاح و تعدیل سطح عمومی قیمت‌ها و صنایع در بورس با این مختصات که میزان صف‌های فروش ما از لحاظ تعدادی از 250 شرکت در حال حاضر به 50 شرکت با حجم ریالی    1000 میلیارد تومان تقلیل پیدا کرده. تاثیرگذار بوده است همچنین از سوی دیگر صف‌های خرید که نیم‌نگاهی به انتظارات تورمی و افزایش نرخ ارز داشته، افزایش پیدا کرده است به گونه‌ای که تا 2 ماه پیش حداکثر 12 تا 15 شرکت با حداکثر حجم ریالی 200 تا 300 میلیون تومان در صف خرید بودند اما در حال حاضر بالغ بر 50 شرکت با حجم ریالی 1500 میلیارد تومان در صف خردی هستند.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: کاهش خروج پول حقیقی نشان‌دهنده سیر تعادلی قیمت و شاخص بوده و بازار به تعادل رسیده است البته گزارش سه ماهه شرکت‌ها نسبت به دوره مشابه قبل به طور واضع و مشخص افزایش قابل توجه را نشان می‌دهد که عمدتا به دلیل افزایش نرخ فروش محصولات است.

آقابزرگی ادامه داد: از سوی دیگر نگاه به کسری بودجه دولت که بالغ بر 400 هزار میلیارد تومان است، می‌تواند مبنایی برای محاسبه تورم در سال 1400 که در محدوده 40 تا 50 درصد است، قرار بگیرد که زمینه مساعدی را برای بورس که کمترین ریسک را در برابر کاهش قیمت و شاخص دارد، مشاهده کنیم.  

وی با اشاره به اینکه تا پایان سال نباید انتظار رشد فزاینده و بازدهی بیش از 40 تا 50 درصد را از بازار بورس داشت، تصریح کرد: کاهش قیمت و شاخص در حداقل ممکن قرار دارد و بنا به همین دلیل بازارگردانان به نحوی قیمت‌ها و شاخص را مدیریت می‌کنند که کمترین دامنه نوسان را داشته باشیم. این موضوع باعث ثبات در بازار می‌شود و شاخص را در مدار ایستا نگه می‌دارد.

این کارشناس بازار سرمایه درباره روند جریان ورود پول به بازار سرمایه از سوی صندوق‌های سرمایه‌گذاری بیان کرد: یکی از عواملی که نشان‌دهنده شادابی و یا تغییر مدار بورس است، ابطال یونیت‌های صندوق‌های قابل معامله در بازار سرمایه و بورس است که به نوعی سرمایه‌گذاران حداقل بازدهی حدود 20 درصدی را رضایت‌بخش و مناسب برای سرمایه‌گذاری نمی‌بینند و انتظاراتی بیش از 20 درصد سودآوری در بازار سرمایه را دارد.

آقابزرگی در پایان با اشاره به اینکه ابطال یونیت‌های صندوق‌های قابل معامله نشان‌دهنده تغییر رویکرد و تغییر فضای معاملاتی در بورس است، گفت: ابطال یونیت‌های صندوق‌های قابل معامله در شرایطی که اقبال به اوراق بهادار و سهام است، اتفاق می‌افتد و عکس این مساله نیز امکانپذیر است همانگونه که شش ماه گذشته بخش از منابعی که خارج می‌شد معطوف به صندوق‌های قابل معامله بود.

 

دیدگاه تان را بنویسید