امام خمینی به برخی از پرسش ها درباره اقامه عزای امام حسین علیه السلام پاسخ داده اند.
به گزارش خبرنگار جی پلاس، همزمان با فرا رسیدن محرم الحرام و آغاز برپایی عزاداری های سالار شهیدان، حسین بن علی علیهما السلام، مناسب دیدیم بخشی از استفتائات امام خمینی (س) درباره اقامه عزای آن حضرت را در چند بخش برای مخاطبان منتشر کنیم.
"[سؤال 12555] 7267
بسمه تعالی
محضر مبارک زعیم عالی قدر، حضرت آیت الله العظمی امام خمینی، دام عزّه
تقاضامند است نظر مبارک خود را در مورد خواندن دعاهای کمیل و ندبه و سمات و زیارات عاشورا و جامعه و عزاداری حضرت امام حسین علیه السلام از قبیل نوحه خوانی و سینه زنی و غیره مرقوم فرمایید، تا رفع ابهام و شبهه از دسایس مغرضین شود و نیز شیعیان راستین اغفال نشوند.
بسمه تعالی، خواندن ادعیۀ مأثوره و عزاداری برای حضرت سید الشهدا از افضل قربات و آدم ساز است.
[سؤال 12556] 7268
بسمه تعالی 4 / 2 / 1361
محضر مبارک رهبر عالی قدر، حضرت امام خمینی، پس از عرض سلام، خواهشمند است بیان فرمایید: مجالس تعزیه داری حضرت خامس آل عبا حسین بن علی علیهماالسلام جزو تعلیم و تربیت می باشد یا خیر؟
بسمه تعالی، بهترین وسیله برای تعلیم و تربیت، مجالس عزاداری حضرت سید مظلومان است که در آن ها مواعظ و احکام بیان می شود.
[سؤال 12557] 7269
بسمه تعالی
جماران، دفتر امام خمینی
آیا جایز است در مراسم عزاداری امام حسین مردها جلوی زن ها لخت شده و عزاداری نمایند.
بسمه تعالی، اشکال ندارد، مگر در صورتی که مفسده داشته باشد و بر زن ها واجب است از نگاه کردن به بدن نامحرم اجتناب نمایند.
[سؤال 12558] 7270
بسمه تعالی 9 / 7 / 1358
محضر مبارک حضرت آیت الله العظمی امام خمینی، السلام علیکم و رحمة الله و برکاته
احتراماً؛ بر طبق معمول سنواتی، بیست شب اول ماه محرم الحرام، مراسم سوگواری حضرت سیدالشهدا و سه شب اطعام برگزار می شود. آیا اجازه می فرمایید کلیه مخارج مراسم به حساب شماره 100 یا 200 واریز و یا به مصارف خانوادۀ شهدا و مجروحین عصر انقلاب برسد و یا این که بر حسب معمول مراسم اجرا گردد. امر، امر مبارک است.
والسلام علیکم ورحمة الله وبرکاته
بسمه تعالی، مراسم سوگواری سید مظلومان ترک نشود.
[سؤال 12559] 7271
بسمه تعالی بیستم صفر المظفر 1400 ق
محضر منور حضرت آیت الله العظمی، حامی حوزه مسلمین، مرجع و مجاهد عالی قدر امام خمینی، دام ظله العالی، پس از ادای مراتب ارادت و دعاگویی و ثناگویی محترماً؛ معروض حضور نفیس گنجور باهر النور آن حضرت می دارد که متمنی است مسأله ای که اکنون عرض می شود جواب آن را صریحاً مرحمت فرموده و به خط و مهر شریف این نامه را مزین فرمایید.
از سال ها و قرن های پیش در شوشتر مرسوم بوده در ایام عزاداری امام مظلوم ـ ارواحنا فداه ـ دسته های سینه زنی تمام محلات با بودن زن ها لخت شوند و در مساجد و محافل و در خیابان ها با حضور علما به راه افتند و تا امامزاده ها و منازل علما بروند. اخیراً بعضی در شوشتر و دهات آن شایع کرده اند که چون زن ها می آیند، لخت شدن حرام است و باید با لباس سینه بزنند و بعضی از مردم هم باور می کنند و لذا وضع دسته ها و سینه زدن درهم ورهم شده و خیلی ضعف پیدا کرده است! اکنون نظر مبارک و فتوای آن حضرت مطلوب است. آیا برهنه شدن، ولو زن ها باشند عیبی دارد یا خیر و آیا حفظ این شعار مهم بر هر کس لازم است یا خیر؟
بسمه تعالی، مانع ندارد و زن ها نباید به بدن مرد اجنبی نظر کنند."
استفتائات امام خمینی (س)؛ ج ۱۰، ص ۶۳۴-۶۳۵