تازه‌ترین آمار‌ها از میزان تولید خودرو در ایران نشان می‌دهد به غیر از ایران‌خودرو میزان تولید خودرو در 3کارخانه بزرگ خودرو‌سازی‌ ایران یعنی سایپا، پارس‌خودرو و زامیاد در 4‌ماه اول امسال در مقایسه با پارسال کاهش یافته است.

جی پلاس، هرچند تولید ایران‌خودرو در 4‌ماه گذشته افزایش یافته اما 3 شرکت سایپا، پارس‌خودرو و زامیاد با کاهش تولید مواجه بوده‌اند.

آمار‌ها نشان می‌دهد در 4‌ماه امسال میزان تولید خودرو در 3 کارخانه خودرو‌سازی‌ کاهش یافته و فقط ایران‌خودرو توانسته ظرفیت تولیدش را 9.6درصد افزایش دهد. خودروسازان در این دوره توانسته‌اند با فروش 300هزار دستگاه خودرو 32هزار میلیارد تومان درآمد ناخالص به‌دست آورند که 15هزار میلیارد تومان بیشتر از پارسال است.

به گزارش همشهری، بررسی‌ها نشان می‌دهد از سال1397به‌دنبال اعمال دور جدید تحریم‌ها علیه ایران به‌دلیل محدودیت‌هایی که در تامین ارز و همینطور واردات قطعات خودرو برای ایران به‌وجود آمد، شرکت‌های خودرو‌ساز با کاهش تولید مواجه شدند اما به‌دنبال رشد قیمت خودرو دولت که سهامدار اصلی خودروسازان است تلاش کرد از طریق داخلی‌سازی‌ برخی قطعات حجم تولید را افزایش دهد. این روند که از سال گذشته آغاز شد موجب شد سطح تولید شرکت‌های خودرو دوباره افزایش یابد. به باور اقتصاددانان یکی از علل افزایش قیمت خودرو ظرف چند سال گذشته کاهش سطح تولید بوده است. برخی برآورد‌ها نشان می‌دهد میزان تقاضا برای خرید خودرو در ایران بین یک تا1.5میلیون دستگاه است و با کاهش سطح تولید، قیمت خودرو پتانسیل رشد پیدا می‌کند. با این حال میزان تقاضای داخلی خودرو به سطح اقتصادی کشور و قدرت خرید خانوارها بستگی زیادی دارد. حسن کریمی‌سنجری، کارشناس بازار خودرو در این‌باره معتقد است: تقاضای خودرو در ایران در بهترین حالت یک‌میلیون‌و۴۰۰ هزار دستگاه در سال است. چنان‌که در سال ۱۳۹۶ یک‌میلیون‌و۴۰۰ هزار دستگاه خودرو در داخل تولید شد و خودروسازان برای فروش این تعداد خودرو با مشکل مواجه شدند زیرا بازار کشش فروش این تعداد خودرو را نداشت.

کاهش سطح تولید

تازه‌ترین آمار‌ها از میزان تولید خودرو در ایران نشان می‌دهد به غیر از ایران‌خودرو میزان تولید خودرو در 3کارخانه بزرگ خودرو‌سازی‌ ایران یعنی سایپا، پارس‌خودرو و زامیاد در 4‌ماه اول امسال در مقایسه با پارسال کاهش یافته است. در 4‌ماه اول امسال 300هزار دستگاه خودروی جدید تولید شده که نسبت به پارسال 0.6درصد رشد نشان می‌دهد. با این حال بخش عمده این رشد ناشی از افزایش 9.6درصدی تولید در ایران‌خودرو بوده زیرا میزان تولید در بقیه کارخانه‌ها کاهش یافته است. سال گذشته ایران‌خودرو در طول 4‌ماه 132هزار دستگاه خودرو تولید کرده بود که این میزان امسال به 145هزار دستگاه رسیده اما با وجود رشد تولید در ایران‌خودرو سطح تولید سایپا با 7.3درصد کاهش مواجه شده و به 109هزار دستگاه رسیده است. همین شرایط در پارس‌خودرو و زامیاد نیز حاکم بوده و سطح تولید این دو شرکت نیز در 4‌ماه امسال به‌ترتیب 5.6و 2.5درصد کاهش یافته است. به‌نظر می‌رسد بخشی از دلایل کاهش سطح تولید شرکت‌های خودرو‌سازی‌ کاهش سطح تقاضا برای خرید خودرو به‌دلیل رشد شدید قیمت‌هاست. مشاهدات میدانی نشان می‌دهد معاملات خودرو‌های دست‌دوم به‌دلیل مشکلات مالی مردم افزایش یافته و توانایی اقتصادی جامعه برای خرید خودروی صفر‌کیلومتر به‌شدت کاهش یافته است.

رشد 90درصدی درآمد خودروسازان

آمار‌ها نشان می‌دهد با وجود کاهش تیراژ تولید خودرو، درآمد اسمی شرکت‌های خودرو‌سازی‌ تا 90درصد رشد کرده زیرا قیمت خودرو با رشد مواجه شده است. با این حال به‌دلیل زیان سنگین 80هزار میلیارد تومانی شرکت‌های خودرو‌ساز این افزایش درآمد نمی‌تواند به حل مشکلات مالی خودروسازان منجر شود.

آمار‌ها نشان می‌دهد در 4‌ماه امسال شرکت‌های خودرو‌ساز 32هزار میلیارد تومان درآمد ناخالص به‌دست آورده‌اند. در این دوره بیشترین رشد درآمد مربوط به پارس‌خودرو و سپس سایپا بوده. این دو شرکت با وجود آنکه میزان تولیداتشان در 4‌ماه امسال کاهش یافته اما سطح درآمدشان به‌ترتیب 264و 194درصد رشد کرده است. در همین مدت درآمد ایران‌خودرو هم 53.5درصد رشد کرده اما زامیاد با کاهش 30درصدی درآمدهایش مواجه شده است. فروش سایپا با وجود کاهش 7.3درصدی تولیدش 7هزارو 200میلیارد تومان بیشتر از پارسال بوده است. درحالی‌که میزان جمع کل درآمد حاصل از فروش ایران‌خودرو 6100میلیارد تومان بوده. به‌نظر می‌رسد سایپا محصولاتش را با افزایش قیمت بیشتری در بازار می‌فروشد.

 

 

04-03

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.