با پایین‌آمدن سقف ترافیک خدمات خارجی به سطح سرویس‌های ارائه‌شده داخلی، عملا استفاده از پیام‌رسان‌های خارجی یا شبکه‌های اجتماعی خارجی به دلیل سرعت بسیار پایین ممکن نخواهد بود. و کمیسیون اعطاکننده مجوز بدون پرداخت هزینه‌های سیاسی اجتماعی و حتی اقتصادی فیلترکردن و صرفا با تنظیم سرعت استفاده کاربران، دسترسی به این سرویس‌ها را غیرممکن خواهد کرد، تجربه این کار در پیام‌رسان وایبر موجود است.

جی پلاس؛ دیده بان ایران نوشت: بر اساس طرح مجلس؛ کمیسیون اعطاکننده مجوز می تواند بدون پرداخت هزینه‌های سیاسی اجتماعی و حتی اقتصادی فیلترکردن و صرفا با تنظیم سرعت استفاده کاربران، دسترسی به این سرویس‌ها را غیرممکن خواهد کرد، تجربه این کار در پیام‌رسان وایبر موجود است. همچنین برای مثال اگر سرویس داخلی مناسب‌ که تشخیص مناسب‌بودن با کمیسیون است و معیار روشنی برای آن پیش‌بینی نشده است، توسعه پیدا کرده باشد، این کمیسیون می‌تواند اینستاگرام را به دلیل وجود مشابه مناسب فیلتر کند. مثال دیگر پیام‌رسان واتس‌اپ است که چون معادل داخلی مناسب مانند بله، سروش و ... دارد، به‌زودی فیلتر خواهد شد.

اخیرا و با انتشار پیش‌نویس طرح قانون حمایت از کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی موسوم به طرح صیانت در مجلس شورای اسلامی، بحث‌ها و نگرانی‌های قابل‌توجهی در میان شهروندانی که از اینترنت استفاده می‌کنند، از کسب‌وکارهای دیجیتال گرفته تا مردم عادی و دانشجویان ابراز شده است.

در این طرح بیان شده است که خدمات کاربردی پایه (‌خدماتی که متوسط داده مصرفی یا پهنای باند آن بیش از پنج درصد از حداقل حجم پهنای باند مصرفی داخلی باشد) باید برای فعالیت اخذ مجوز کنند. ابتدایی‌ترین نتیجه این اقدام ایجاد یک فرایند چانه‌زنی پشت درهای بسته میان ارائه‌دهندگان خدمات پایه فنی و کمیسیون ارائه‌دهنده این مجوزها خواهد بود.

 

تجربه پیام‌رسان وایبر تکرار می شود؟

 

چنین فرایندی عملا کمیسیون اعطاکننده مجوز را تبدیل به جایگاهی برای توزیع رانت خواهد کرد و زمینه فاسدشدن کسب‌وکارهای دیجیتال کشور را فراهم کرده و مانع بهره‌مندی مردم و حتی خود کسب‌وکارها از یک بازار رقابتی کامل خواهد شد. 2- از دیگر تبصره‌های این طرح، تعیین سقف ترافیک خدمات خارجی توسط کمیسیون ذی‌ربط خواهد بود. چنین اقدامی عملا منجر به قطع استفاده از خدمات خارجی مفید خواهد شد. برای مثال با پایین‌آمدن سقف ترافیک خدمات خارجی به سطح سرویس‌های ارائه‌شده داخلی، عملا استفاده از پیام‌رسان‌های خارجی یا شبکه‌های اجتماعی خارجی به دلیل سرعت بسیار پایین ممکن نخواهد بود. 

و این کمیسیون بدون پرداخت هزینه‌های سیاسی اجتماعی و حتی اقتصادی فیلترکردن و صرفا با تنظیم سرعت استفاده کاربران، دسترسی به این سرویس‌ها را غیرممکن خواهد کرد، تجربه این کار در پیام‌رسان وایبر موجود است.

همچنین برای مثال اگر سرویس داخلی مناسب‌ که تشخیص مناسب‌بودن با کمیسیون است و معیار روشنی برای آن پیش‌بینی نشده است، توسعه پیدا کرده باشد، این کمیسیون می‌تواند اینستاگرام را به دلیل وجود مشابه مناسب فیلتر کند. مثال دیگر پیام‌رسان واتس‌اپ است که چون معادل داخلی مناسب مانند بله، سروش و ... دارد، به‌زودی فیلتر خواهد شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.