3 محصول جدید سایپا امسال به بازار می آیند/ اعلام ویژگی های آریا، شاهین و اطلس

سلیمانی مدیرعامل گروه خودروسازی از عرضه سه محصول جدید این شرکت به بازار در سال جاری خبر داد و توضیحاتی در خصوص ویژگی های سه خودروی جدید آریا، شاهین و اطلس ارائه کرد.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس؛ مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا از عرضه سه محصول جدید سایپا تا پایان سال ۱۴۰۰ خبر داد.

سیدجواد سلیمانی مدیرعامل گروه خودروسازی گفت: آریا به عنوان نخستین کراس اوور کاملا ایرانی در نیمه دوم امسال با گیربکس اتوماتیک، طراحی بسیار زیبا و امکانات و استاندارد‌های به روز به تولید انبوه خواهد رسید.

سلیمانی، با اعلام این خبر در مجمع عمومی عادی سالیانه سایپا برای سال منتهی به ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ اظهار کرد: امیدوار هستیم خودروی شاهین با گیربکس اتوماتیک را نیز در پاییز امسال تولید و به بازار عرضه کنیم.

وی ادامه داد: علاوه بر این دو محصول، خودروی اطلس نیز که یک محصول کراس برپایه خودرو‌های ساینا و کوییک است، تولید می‌شود و جایگزین محصول تیبا خواهد شد.

پراید تخریب‌هایی برای برند سایپا و حتی صنعت خودرو به دنبال داشت

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با اشاره به اینکه یکسال از توقف تولید خودروی پراید می‌گذرد، افزود: پراید به عنوان یک خودرو با تکنولوژی قدیمی نماد شرکت سایپا شده بود و تهدید‌ها و تخریب‌هایی برای برند سایپا و حتی صنعت خودرو به دنبال داشت.

آریا

آریا

سلیمانی اظهار کرد: منتقدان داخلی و رسانه‌های خارج از کشور نیز سطح ایمنی و تکنولوژی پراید را دستاویزی برای زیر سوال بردن خودروسازی کشور قرار داده بودند؛ از این رو توقف تولید این خودرو یکی از نخستین برنامه‌هایی بود که در سایپا در دستور کار قرار دادیم.

وی به زیان ده بودن تولید خودروی پراید نیز اشاره کرد و افزود: با توجه به قیمت گذاری دستوری، تولید هر دستگاه پراید از نظر مالی نیز برای سایپا ضرر به همراه داشت به شکلی که گزارش‌های مالی نشان می‌دهد اگر تولید پراید ادامه پیدا می‌کرد در یکسال گذشته دو هزار و ۳۰۰ میلیارد زیان بیشتر برای سایپا به همراه داشت.

از صفر تا صد طراحی و تولید شاهین کاملا داخلی و متعلق به گروه خودروسازی سایپا است

مدیرعامل سایپا با بیان اینکه پراید سهم قابل توجهی از تیراژ تولید این خودروساز را به خود اختصاص داده بود، گفت: نگرانی‌هایی برای توقف تولید وجود داشت، اما با تلاش مدیران، کارکنان و زنجیره تامین سایپا در کمتر از دو ماه محصولات جدید جایگزین پراید شدند و در پایان سال ۹۹ نیز شاهد بودیم که سایپا بدون پراید نسبت به سال ۹۸ افزایش تولید نیز داشت.

اطلس

اطلس

سلیمانی در ادامه به تولید و عرضه محصول جدید شاهین نیز اشاره کرد و افزود: در سال‌های گذشته خودرو‌هایی به عنوان محصول داخلی تولید و عرضه شد، اما بیشتر آن‌ها نتیجه تغییر اندکی در طراحی یا امکانات خودرو‌های غیرایرانی بود، اما شاهین محصولی است که از صفر تا صد طراحی و تولید آن کاملا داخلی و متعلق به گروه خودروسازی سایپا است.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در گزارش خود به سهامداران از رفع مشکلات در حوزه تولید خودرو‌های تجاری در شرکت‌های زامیاد و سایپادیزل خبر داد و افزود: تولید وانت زامیاد که همه آن را با نام نیسان آبی می‌شناسند نیز تا پایان سال متوقف و محصول پادراپلاس با توان فنی و امکانات به روز جایگزین آن خواهد شد. همچنین پروژه تولید اتوبوس‌های برقی و دیزلی نیز در این دو شرکت آغاز و قرارداد‌های خوبی نیز در راستای آن منعقد شده و به زودی توان تولید خودرو‌های تجاری سایپا نیز احیا خواهد شد.

سلیمانی در بخش حساب‌های مالی سایپا نیز اظهار کرد: در سه ماه نخست سال ۹۹ سایپا از زیان خارج و به سود عملیاتی نزدیک شد، اما افزایش قابل توجه نرخ ارز و نهاده‌های تولید در کنار قیمت گذاری دستوری برنامه ریزی‌های ما را بهم ریخت و مجددا زیان ده شدیم.

مدیرعامل سایپا گفت: با تلاش‌های صورت گرفته در بخش‌های مالی و کاهش قابل توجه تعهدات ناشی از اجرای برنامه‌های دقیق در حوزه فروش، در سه ماه نخست امسال نیز زیان ده نبوده ایم و اگر شاخص‌های اقتصادی تغییر نکند، امسال از زیان خارج خواهیم شد.

سلیمانی در تشریح بیشتر تلاش‌ها برای کاهش تعهدات اظهار کرد: در ابتدای سال ۹۸ بیش از ۵۴۰ هزار تعهد در سایپا داشتیم، اما این عدد در حال حاضر به ۱۷۰ هزار تعهد رسیده که معادل چهار ماه تولید است. ضمن اینکه تعداد تعهدات معوق نیز کمی بیش از سه هزار دستگاه است و امیدواریم به زودی، صفر شود.

مدیرعامل سایپا ادامه داد: تا پایان چهارماه نخست سال، هیچ تعهدی برای سال ۱۴۰۱ ایجاد نکرده ایم که از نظر انضباط مالی امتیاز ویژه‌ای برای ما به حساب می‌آید.

مجمع عمومی عادی سالیانه سایپا برای سال منتهی به ۳۰ اسفند ۹۹ با حضور بیش از ۷۳ درصد سهامداران صبح روز پنجشنبه ۳۱ تیرماه برگزار شد و صورت‌های مالی به تصویب اعضا رسید.

در این مجمع، سهامداران عملکرد مدیرعامل و اعضای هیات مدیره گروه خودروسازی سایپا به ویژه در حوزه توسعه سبد محصولات را با توجه به شرایط سخت ناشی از تحریم‌ها و کرونا مطلوب ارزیابی کرده و خواستار پیگیری هیات مدیره برای رفع مشکل قیمت گذاری دستوری و زیان‌های ناشی از آن شدند.

دیدگاه تان را بنویسید