رئیس اتحادیه فراوردههای گوشتی تهران افزایش قیمت دلار و ادویهجات، برخی مواد نگهدارنده و مواد اولیه سوسیس و کالباس وارداتی را عامل گرانی این محصولات دانسته است.
جی پلاس؛ تجارت نیوز نوشت: قیمت سوسیس و کالباس از قیمت گوشت هم فراتر رفت. قیمت برخی سوسیسهای کبابی به بیش از ۲۰۰ هزار تومان بهازای هر کیلو رسیده، همچنین قیمت کالباس گوشت هم به کیلویی ۱۵۰ هزار تومان رسیده است. رئیس اتحادیه فراوردههای گوشتی تهران میگوید علت گرانی سوسیس و کالباس به نوسان افزایشی قیمت دلار مربوط میشود.
در سالهای گذشته به دلیل مناسب بودن قیمت فرآوردههای گوشتی این کالاها در سبد غذایی مردم جای گرفت و جایگزین غذاهای گرم شد. حالا با افزایش چند برابری فرآوردههای گوشتی سوسیس و کالباس از سفره مردم حذف شد.
رئیس اتحادیه فراوردههای گوشتی تهران درباره علت گرانی مواد پروتئینی توضیح داد: افزایش قیمت دلار و ادویهجات بر قیمت سوسیس و کالباس تاثیر دارد. برخی مواد نگهدارنده و مواد اولیه سوسیس و کالباس از کشورهای خارجی تامین میشود. همین مساله باعث شده سوسیس و کالباس گران شود!
مصطفی معروفخانی به تجارتنیوز گفت: همچنین ادویههایی که به سوسیس و کالباس اضافه میشود بیش از صددرصد گران شده است. علاوه بر آن سال گذشته مرغ با کیلویی ۱۵ هزار تومان به دست کارخانههای پروتئینی میرسید اما حالا قیمت مرغ به ۴۰ هزار تومان رسیده است.
او ادامه داد: شکر، نمک، الکل، دود چرب و اسیدهای آلی نگهدارندههای معمولی هستند. این مواد توانایی حذف میکروبها و قارچها یا متوقف کردن آنها را دارند. برخی از این مواد وارداتی است. بنابراین با وجود گران شدن مواد اولیه افزایش قیمت سوسیس و کالباس مساله عجیبی نیست.
افزایش ۶۰ درصدی هزینههای تولید مواد پروتئینی!
سال گذشته هزینههای تولید مواد پروتئینی ۶۰ درصد افزایش یافت! رکنا هم از افزایش قیمت سوسیس و کالباس نوشت. براساس این گزارش: «قیمت گوشت و مرغ هزینه تولید فرآوردههای گوشتی را بالا برده است. به طوری که قیمت سوسیس و کالباس در بازار دو برابر قیمت گوشت و مرغ است.»
در این مورد جمال حسینزاده، رئیس انجمن صنایع فرآوردههای گوشتی از رشد ۶۰ درصدی هزینههای تولید محصولات پروتئینی خبر داده است. او گفته: «گوشت مرغ بهطور میانگین ۷۰ درصد قیمت تمام شده محصولات را به خود اختصاص میدهد و امسال قیمت مرغ از هر کیلو ۱۲ هزار تومان به ۲۲ هزار تومان رسیده است، یعنی در ۴۵ درصد افزایش قیمت محصولات ما تا ۳۲ درصد تأثیر داشته است.»