تاثیر رژیم غذایی سالم در کاهش عوارض بارداری
یک مطالعه جدید نشان می دهد که یک رژیم غذایی سالم چند ماه قبل از بارداری تا سه ماهه دوم ممکن است خطر ابتلا به چندین عارضه بارداری را کاهش دهد.
جی پلاس، به نقل از ساینس دیلی، مطالعات محققان مؤسسه ملی یونیک کندی نشان میدهد زنان بارداری که در این مطالعه موفق به کسب نمره بالا در هر سه معیار تغذیه سالم شده بودند، با خطر کمتر ابتلاء به دیابت بارداری، اختلالات فشار خون مرتبط با بارداری و زایمان زودرس مواجه هستند.
مهر نوشت، محققان دادههای رژیم غذایی در طول بارداری را تجزیه و تحلیل کردند. تقریباً ۱۹۰۰ زن از هفته ۸ تا ۱۳ بارداری به پرسشنامههای رژیمهای غذایی خود پاسخ دادند و از آنها خواسته شد آنچه را که در سه ماه گذشته خورده اند اعلام کنند. در هفتههای ۱۶ تا ۲۲ و هفتههای ۲۴ تا ۲۹، زنان آنچه را که در ۲۴ ساعت گذشته خورده بودند اعلام کردند.
پاسخ آنها با توجه به سه شیوه تغذیه سالم به دست آمد: شاخص تغذیه سالم جایگزین (AHEI)، رژیم مدیترانه ای جایگزین (AMED) و شیوههای رژیم غذایی برای جلوگیری از فشارخون بالا (DASH). هر سه شیوه تغذیهای ضمن محدود کردن گوشت قرمز و فرآوری شده، بر مصرف میوهها، سبزیجات، غلات سبوس دار، آجیل و حبوبات تأکید دارند.
به طور کلی، محققان دریافتند که پیروی از هر رژیم غذایی از قبل از زمان بارداری تا سه ماهه دوم با خطر کمتر دیابت حاملگی، فشار خون بالا، پره اکلامپسی و زایمان زودرس همراه است.
به عنوان مثال، زنان با نمره بالا در AHEI در هفته ۱۶ تا ۲۲ در مقایسه با زنان با نمره پایین در AHEI با کاهش ۳۲ درصدی خطر ابتلاء به دیابت بارداری روبرو بودند.
در زنان با نمره بالا در DASH در هفتههای ۸ تا ۱۲ و هفتههای ۱۶ تا ۲۲ ریسک ابتلاء به اختلالات فشار مرتبط با بارداری ۱۹ درصد کمتر است.
نمره بالا AMED در هفته ۲۴ تا ۲۹ یا نمره بالا DASH در هفته ۲۴ تا ۲۹ با ۵۰٪ کاهش خطر تولد زودرس همراه بود.
دیدگاه تان را بنویسید