امام خمینی در دیدار با رئیس و کارکنان صدا و سیما فرمودند: می گویند که سیاست حق مجتهدین است یعنی، در امور سیاسی در ایران پانصد نفر‌‎ ‎‌دخالت کنند، باقیشان بروند سراغ کارشان. یعنی مردم بروند سراغ کارشان، هیچ کار به‌‎ ‎‌مسائل اجتماعی نداشته باشند، و چند نفر پیرمرد ملاّ بیایند دخالت بکنند.

به گزارش خبرنگار جی پلاس، نهضت امام خمینی و به دنبال آن پیروزی انقلاب اسلامی در سایه توکل و حمایت الهی، رهبری حکیمانه امام و وحدت و همدلی مردم کشور روی داد، انقلابی که می توان آن را معجزه نامید چرا که با هیچ یک از انقلاب های مردمی قابل مقایسه نبوده و نیست. مسلما پس از پیروزی در همه انقلاب ها دغدغه هایی وجود دارد که این در حکومت های دینی دوچندان شده و برای شخصیت بزرگی مانند پیر جماران که از درایت و تیزبینی خاصی برخوردار بودند، به مراتب بیشتر و بیشتر. ایشان در سخنرانی ها و پیام های مختلف به این نگرانی های خود اشاره کرده اند که به تناوب بخش هایی از این دغدغه ها را در اختیار مخاطبان قرار می دهیم.

 

امام خمینی (س) در نهم اسفند ماه سال ۶۲ در دیدار با محمد هاشمی و دیگر مدیران و کارکنان صدا و سیما با بیان اهمیت نقش صدا و سیما در نظام اسلامی، به تعیین سرنوشت انتخابات به دست مردم اشاره کرده و فرمودند:

  

‌‌از اموری که لازم است امروز تذکر بدهم شاید بعد دیر بشود، قضیۀ انتخابات است.‌‎ ‎‌همان طوری که مکرر من عرض کرده ام و سایرین هم گفته اند، انتخابات در انحصار هیچ‌‎ ‎‌کس نیست، نه در انحصار روحانیین است، نه در انحصار احزاب است، نه در انحصار‌‎ ‎‌گروه هاست. انتخابات مال همه مردم است. مردم سرنوشت خودشان دست خودشان‌‎ ‎‌است. و انتخابات برای تأثیر سرنوشت شما ملت است. از قراری که من شنیده ام در‌‎ ‎‌دانشگاه بعض از اشخاص رفته اند گفته اند که دخالت در انتخابات، دخالت در سیاست‌‎ ‎‌است و این حق مجتهدین است. تا حالا می گفتند که مجتهدین در سیاست نباید دخالت‌‎ ‎‌بکنند، این منافی با حق مجتهدین است، آنجا شکست خورده اند حالا عکسش را دارند‌‎ ‎‌می گویند. این هم روی همین زمینه است، اینکه می گویند انتخابات از امور سیاسی است‌‎ ‎‌و امور سیاسی هم حق مجتهدین است هر دویش غلط است. انتخابات سرنوشت یک‌‎ ‎‌ملت را دارد تعیین می کند. انتخابات بر فرض اینکه سیاسی باشد و هست هم، این دارد‌‎ ‎‌سرنوشت همۀ ملت را تعیین می کند، یعنی آحاد ملت سرنوشت زندگیشان در دنیا و‌‎ ‎‌آخرت منوط به این انتخابات است. این این طور نیست که انتخابات را باید چند تا مجتهد‌‎ ‎‌عمل کنند. این معنی دارد که مثلاً یک دویست تا مجتهد در قم داشتیم و یک صد تا‌‎ ‎‌مجتهد در جاهای دیگر داشتیم، اینها همه بیایند انتخاب کنند، دیگر مردم بروند کنار؟!‌

 

‌‎‌این یک توطئه ای است که می خواهند همان طوری که در صدها سال توطئه شان این بود‌‎ ‎‌که باید روحانیون و مذهب از سیاست جدا باشد و استفاده های زیاد کردند و ما ضررهای‌‎ ‎‌زیاد از این بردیم، الآن هم گرفتار ضررهای او هستیم. حالا دیدند آن شکست خورد،‌‎ ‎‌یک نقشۀ دیگر کشیدند، و آن این است که انتخابات حق مجتهدین است، انتخابات یا‌‎ ‎‌دخالت در سیاست حق مجتهدین است. دانشگاهی ها بدانند این را که همان طوری که‌‎ ‎‌یک مجتهد در سرنوشت خودش باید دخالت کند، یک دانشجوی جوان هم باید در‌‎ ‎‌سرنوشت خودش دخالت کند. فرق مابین دانشگاهی و دانشجو و مثلا مدرسه ای و اینها‌‎ ‎‌نیست، همه شان با هم هستند. اینکه در دانشگاه رفتند و یک همچو مطلبی را گفتند، این‌‎ ‎‌یک توطئه ای است برای اینکه شما جوان ها را مأیوس کنند. ‌

 

‌‌  ‌‌بیدار باشید! توجه کنید! اینها با توطئه هایشان می خواهند کار را انجام بدهند،‌‎ ‎‌نمی توانند با دخالت نظامی کار بکنند، اینها می خواهند با شیطنتهایشان کار خودشان را‌‎ ‎‌انجام بدهند. آن وقت شیطنت این بود که سیاست از مذهب خارج است و بسیار ضرر به‌‎ ‎‌ما زدند و ما بسیار ضرر خوردیم و آنها هم بسیار نفع بردند. این مطلب شکست خورده.‌‎ ‎‌حالا می گویند که سیاست حق مجتهدین است یعنی، در امور سیاسی در ایران پانصد نفر‌‎ ‎‌دخالت کنند، باقیشان بروند سراغ کارشان. یعنی مردم بروند سراغ کارشان، هیچ کار به‌‎ ‎‌مسائل اجتماعی نداشته باشند، و چند نفر پیرمرد ملاّ بیایند دخالت بکنند. این از آن توطئه‌‎ ‎‌سابق بدتر است برای ایران. برای اینکه، آن یک عده از علما را کنار می گذاشت، منتها به‌‎ ‎‌واسطه آنها هم یک قشر زیادی کنار گذاشته می شوند، این تمام ملت را می خواهد کنار‌‎ ‎‌بگذارد. یعنی نه اینکه این می خواهد مجتهد را داخل کند، این می خواهد مجتهد را با‌‎ ‎‌دست همین ملت از بین ببرد. باید دانشگاهی ها متوجه باشند که اگر چنانچه افرادی در‌‎ ‎‌دانشگاه هستند که شیطنت دارند می کنند، اینها را باید توجه کنند که گول اینها را نخورند.‌‎ ‎‌خودشان دخالت در امور انتخابات بکنند. انتخابات سرنوشت حتی شمایی که در آنجا‌‎ ‎‌هستید را تعیین می کند. یک امری که سرنوشت آحاد ملت در دست اوست، وظیفۀ آحاد‌ ‎‌ملت است که در آن دخالت کند، مربوط به یک قشری، دون قشری نیست، همه باید در‌‎ ‎‌این دخالت بکنند. و این شیطنتهایی که الآن دارند می کنند، به طوری که به من گفته اند‌‎ ‎‌برای مأیوس کردن بعضی از جوان های ماست. این شیطنت را خنثی کنید و فعال وارد‌‎ ‎‌بشوید در انتخابات. می خواهید خودتان کسانی را تعیین کنید و انتخاب بکنید،‌‎ ‎‌می خواهید ببینید هر قشری که می پسندید حرف های آنها را و کاندیدای آنها را. شما هم با‌‎ ‎‌آنها باشید. در هر صورت ما باید از کید این خائنین هیچ وقت غافل نشویم.

 

صحیفه امام؛ ج ۱۸، ص ۳۶۶-۳۶۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
6 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.