امام خمینی در یازدهم خرداد سال ۶۶ و به دنبال درخواست آقایان خامنه ای و هاشمی رفسنجانی مبنی بر انحلال حزب جمهوری اسلامی، با این درخواست موافقت کردند.
به گزارش خبرنگار جی پلاس، امام خمینی (س) در یازدهم خرداد ماه سال ۶۶ مطابق با چهارم شوال ۱۴۰۷ در پاسخ به نامه درخواست انحلال حزب جمهوری اسلامی خطاب به آقایان سید علی خامنه ای و اکبر هاشمی رفسنجانی چنین مرقوم کردند:
[بسم الله الرحمن الرحیم. محضر مبارک مرجع عالیقدر و رهبر کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی ـ مدظله العالی
همان طور که آن رهبر عزیز اطلاع دارند، تأسیس «حزب جمهوری اسلامی» از طرف هیأت مؤسس با مشورت آن مقام معظم و در شرایطی انجام شد که نیاز به یک تشکل در برابر انبوه مسائل در آغاز انقلاب و لزوم انسجام و انتظام نیروهای آگاه و مؤمن و گسترش آگاهی های انقلابی و تربیت کادرهای فعال و کارآمد برای ادارۀ کشور و خنثی کردن توطئۀ گروهک ها و عوامل دشمن خارجی و ضدانقلاب داخلی بشدت احساس می شد. این حزب در طول سال های گذشته در حد توان خود به منظور تثبیت نظام جمهوری اسلامی و انجام تکالیف بزرگی که بر دوش خود حس می کرد، از هیچ کوششی فروگذار نکرد؛ و در کوران توطئه های چپ و راست با فداکاری و تقدیم شهدایی که بعضی از آنان چهره های برجسته و فراموش نشدنی انقلابند، از جمله شهدای هفتم تیر، نقاب از روی نفاق برانداخت و مظلومیت و حقانیت خط امام را به نمایش گذارد.[1]
باز هم بخوانید:
نامه ای که امام از ترکیه برای آیت الله پسندیده نوشتند
نامه ای که امام از ترکیه برای همسرشان نوشتند، حاوی چه مطالبی بود؟
امام در پیام به مناسبت ترور آیت الله هاشمی، وی را چگونه خطاب کرده است؟
در نامه عرفانی امام به عروسشان بر چه نکاتی تاکید شده است؟
محتوای نامه مهم امام به صادق طباطبایی چه بود؟
روزی که مرحوم عسکراولادی منصوب امام شد
علت ناراحتی امام از یکی از طلاب چه بود؟
در طول جنگ تحمیلی، حزب جمهوری اسلامی در سراسر کشور به وظیفۀ اسلامی خود برای بسیج مردم و شرکت فعال در جبهه های نور عمل کرد، و جمعی از کادرها و اعضای آن در این جهاد مقدس به افتخار شهادت نایل آمدند. تعبد افراد این حزب به اسلام و اعتقاد راسخ آنان به ولایت فقیه، که خود عامل مهمی در کینه توزی ضد انقلاب بود، ایجاب می کرد که در مراحل و مقاطع مختلف انقلاب، با کسب رهنمودهایی از آن مقام معظم، حرکت حزب را تنظیم و سیاست های آن را پی ریزی نمایند.
اکنون به فضل الهی نهادهای جمهوری اسلامی تثبیت شده و سطح آگاهی و درک سیاسی آحاد ملت انقلاب را از جهات عدیده آسیب ناپذیر ساخته و روشن بینی و توکل و قوّت ارادۀ آن رهبر عالیقدر و فداکاری و آمادگی مردم حزب الله توطئه های ضدانقلاب داخلی و استکبار جهانی را بی اثر و کم خطر نموده است. لذا احساس می شود که وجود حزب، دیگر آن منافع و فواید آغاز کار را نداشته، و بعکس، ممکن است تحزّب در شرایط کنونی بهانه ای برای ایجاد اختلاف و دودستگی و موجب خدشه در وحدت و انسجام ملت گردد، و حتی نیروها را صرف مقابله با یکدیگر و خنثی سازی یکدیگر کند. لذا، همان طور که قبلاً نیز کراراً عرض شد، شورای مرکزی پس از بحث و بررسی مبسوط و مستوفا با اکثریت قاطع به این نتیجه رسید که مصلحت کنونی انقلاب در آن است که «حزب جمهوری اسلامی» تعطیل و فعالیت های آن بکلی متوقف گردد.
مراتب برای استحضار و کسب رهنمود عالی معروض می گردد. والامر الیکم، و ادام الله بقائکم الشریف. سید علی خامنه ای ـ اکبر هاشمی رفسنجانی]
بسمه تعالی
جنابان حجتی الاسلام آقای خامنه ای و آقای هاشمی ـ دام توفیقهما
موافقت می شود. لازم است تذکر دهم که حضرات آقایان مؤسسین محترم حزب، مورد علاقۀ اینجانب می باشند. امیدوارم همگی در این موقع حساس با اتفاق و اتحاد در پیشبرد مقاصد عالیۀ اسلام و جمهوری اسلامی کوشا باشید. ضمناً تذکر می دهم که اهانت به هر مسلمانی چه عضو حزب باشد یا نه بر خلاف اسلام و تفرقه اندازی در این موقع از بزرگترین گناهان است. والسلام علیکما و رحمة الله .
11 خرداد 66
روح الله الموسوی الخمینی"
صحیفه امام؛ ج ۲۰، ص ۲۷۵، ۲۷۶
۱. نخستین دبیرکل حزب جمهوری اسلامی شهید آیت الله سید محمد حسینی بهشتی بود، پس از شهادت وی آیت الله آقای سید علی خامنه ای به دبیرکلی حزب برگزیده شد