• کدخبر: 1510077
  • منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
  • نسخه چاپی

پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

یک متخصص رژیم و تغذیه گفت: شیر دهی تا حدی در روند کاهش وزن مادر تاثیر گذار است.

جی پلاس، نرگس جوزدانی متخصص رژیم و تغذیه، درخصوص رعایت رژیم غذایی در دوران بارداری اظهار کرد: اکثر خانم ها بعد از بارداری تمایل بسیار زیادی برای رسیدن به وزن قبل از دوران بارداری شان دارند و به گرفتن رژیم‌های لاغری در دوران شیردهی اقدام می‌کنند. این درحالی است که خود شیر دهی تا حدی در روند کاهش وزن مادر تاثیر گذار است، زیرا در طول روز مادران به هنگام شیردهی تا ۷۰۰ کالری انرژی می‌سوزانند؛ بنابراین اگر مادری برنامه غذایی مناسبی داشته باشد خود شیردهی منجر به کاهش وزن خواهد شد.

او افزود: رژیم در دوران بارداری و حتی شیردهی مشکل خاصی را برای مادر به همراه نخواهد داشت، در برخی موارد ممکن است مادر در زمان بارداری کمبود وزن داشته باشد که باید با رعایت یک رژیم غذایی مناسب این کمبود وزن را جبران کند تا مادر با وزن طبیعی و نرمال بتواند بارداری بدون دردسری را داشته باشد.

 

جوزدانی بیان کرد: برخی از خانم‌های باردار اضافه وزن بالایی دارند که برای پیشگیری از خطرات احتمالی که ممکن است به دلیل اضافه وزن برای جنین رخ دهد داشتن یک رژیم غذایی مناسب زیر نظر پزشک متخصص در این دوران توصیه می‌شود؛ بنابراین در دوران بارداری نیز باید وزن کنترل شود.

 

این متخصص رژیم و تغذیه گفت: داشتن یک رژیم غذایی مناسب در دوران شیردهی حتی برای کاهش وزن از همان ابتدای شیردهی مشکلی را برای مادر به همراه نخواهد داشت، اما در اکثر مواقع شروع یک رژیم به خصوص برای لاغری دو ماه بعد از زایمان توصیه می شود. به صورت کلی یک رژیم غذایی مناسب بر کیفیت و کمیت شیرمادر به شدت تاثیر گذار خواهد بود.

 

او ادامه داد: در دوران شیردهی زمانی که مادر رژیم می‌گیرد انتظار می‌رود تا ۶ ماهگی نوزاد مادر ۲ کیلو کاهش وزن داشته باشد، اما این میزان کاهش وزن زمانی که کودک از غذ‌های کمکی برای وزن گیری استفاده می‌کند افزایش می‌یابد.

 

او گفت: بهترین رژیمی که مادر می تواند در دوران شیردهی داشته باشد و کیفیت شیرهم افزایش یابد این است که از همه منابع غذایی استفاده کند.

 

او بیان کرد:در زمان شیردهی به دلیل اینکه تنها منبع تغذیه‌ای نوزاد شیرمادر است بنابراین مادر از مصرف برخی مواد غذایی در دوران شیردهی ازقبیل لبنیات، حبوبات و گوشت گاو منع می‌شود، زیرا مصرف این مواد سبب بروز دل درد در نوزاد خواد شد و غذا‌های غیرنفاخ جوجه و ماهی جایگزین خواهد شد، اما بعد از ۲ ماه بسته به شرایط تغذیه‌ای کودک رژیم غذایی مادر تغییر خواهد کرد.

 

جوزدانی تصریح کرد: مصرف مایعات قبل و بعد از شیردهی به شدت توصیه می‌شود، زیرا با توجه به این که بخش اعظمی از شیر مادر را آب تشکیل می دهد این کار سبب افزایش شیر مادر خواهد شد همچنین آرامش مادر و کیفیت خواب مادر در بهبود و کیفیت شیر تاثیر دارد.

 

او در نهایت یادآور شد: باید همه گروه‌های غذایی مانند مغز‌ها، زیتون و روغن زیتون سبزیجات حتما مصرف شود، کدو و هویج مصرف شود و حتما پروتئین را در برنامه غذایی تان قرار دهید. درصورت عدم حساسیت نوزاد به تخم مرغ حتما ۲ تا ۳ ودروز در هفته به مصرف تخم مرغ بپردازند.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1510077
  • منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.