امام در بیست و هشتم اردیبهشت سال ۵۰، در پاسخ به نامه ششم اردیبهشت مرحوم صادق طباطبایی، نکات مهمی را گوشزد فرمودند.
به گزارش خبرنگار جی پلاس، امام خمینی (س) در بیست و هشتم اردیبهشت سال ۵۰ مطابق با بیست و دوم ربیع الاول ۱۳۹۱ (۱) در نامه ای خطاب به مرحوم دکتر صادق طباطبایی بر ضرورت مقابله با فرهنگ استعماری تاکید کردند. متن نامه امام به شرح زیر است:
"بسم الله الرحمن الرحیم
22 شهر ربیع الاول 91
جناب آقای طباطبایی ـ ایّده الله تعالی
مرقوم مورخ شش اردیبهشت پنجاه واصل، نظر اینجانب را دربارۀ جلسۀ سالیانۀ گروه فارسی زبان در اروپا خواسته بودید. قبلاً لازم است از توجه نسل جوان تحصیلکرده به اموری که با دست خیانتکار عمال ارتجاع و استعمار، سالیان دراز مدفون بوده تقدیر کنم. امید است ان شاءالله تعالی این وسمۀ عار[2] که بر جبین غربزدگان در طول مدت تبلیغات کلیسا نقش بسته است زدوده شود.
باز هم بخوانید:
نظر امام درباره اموال غیر مجهول المالک چه بود؟
از دیدگاه امام، در چه صورت می توان حکم اعدام صادر کرد؟
چرا منصور برای ادامه نخست وزیری اش از امام اجازه خواست؟
نصیحت امام به فرزند حاج آقا مصطفی چه بود؟
اینجانب با آنکه دوران نقاهت پیری را می گذرانم و امیدهایی که داشتم به هیچ یک به طور دلخواه نایل نشدم، لکن از نهضتی که در سال های اخیر به تأیید خداوند متعال بپا شد و موجب نزدیکی قشرهای تحصیلکرده با علمای دین شد، امید واثق دارم که این نور به خاموشی نگراید و هر روز شکاف هایی که به دست خائنان سوداگر غرب و شرق برای استعمار ملل اسلام حاصل شده است، با جنبش دنیایی و همه جانبۀ طبقات تحصیلکرده اعم از روحانی و دانشگاهی از بین برود و با اطلاع از دردها و نابسامانی ها به علاج و سازندگی بپردازند.
آنچه می توان گفت ام الامراض است، رواج روزافزون فرهنگ اجنبی استعماری است که در سال های بسی طولانی جوانان ما را با افکار مسموم پرورش داده و عمال داخلی استعمار بر آن دامن زده اند و از یک فرهنگ فاسد استعماری جز کارمند و کارفرمای استعمارزده حاصل نمی شود. باید کوشش کنید مفاسد فرهنگ حاضر را بررسی کرده و به اطلاع ملت ها برسانید و با خواست خداوند متعال آن را عقب زده، به جای آن فرهنگ اسلامی ـ انسانی را جایگزین کنید تا نسل های آینده با روش آنکه انسان سازی و عدل پروری است، تربیت شوند.
باید کوشش کنید تا طرز حکومت اسلام و رفتار حکام اسلامی را با ملت های مسلمان به اطلاع دنیا برسانید تا زمینه فراهم شود که حکومت عدل و انصاف به جای این حکومت های استعمارزده که اساس آن بر ظلم و چپاولی است، برقرار شود. اگر قشرهای جوان از هر طبقه که هستند ماهیت حکومت اسلام را که با کمال تأسف جز چند سالی در زمان پیغمبر اسلام ـ صلی الله علیه و آله ـ و در حکومت بسیار کوتاه امیرالمؤمنین ـ علیه السلام ـ جریان نداشت، بفهمند، اساس حکومت های ظالمانۀ استعماری و مکتب های منحرف کمونیستی و غیره، خود به خود برچیده می شود. این کاخهای مجلل آسمانخراش و آن کامجویی های رویایی سلاطین جور و حکومت های باطل که با دسترنج ملت ها فراهم شده است، مردم را به سوی حزب های منحرف می کشاند. اگر حکومت اسلام که رئیسش با رعیت یکسان و دارالحکومه اش مسجد روی خاک های گرم و سلطانش با کفش و جامۀ کهنه حکومت می کند و ملت در پناه آن با آرامش و در سایۀ عدل زندگانی می کند، روی کار آید، اساس انحرافات چپ و راستی بر باد می رود.
باید کوشش کنید آنچه را از دست داده اید در طول مدت حکومت های دست نشانده که مهمتر از همه استقلال روحی است که لازمه اش احساس حقارت در مقابل حکومت های جور است، باز یابید. لازم است حوادثی که در ممالک اسلامی با دست عمال استعمار می گذرد بررسی دقیق کنید و بعد از تجزیه و تحلیل، ملت ها را از نتایج فاسدۀ آنها مطلع نمایید. باید حادثه سازیها و شایعه پردازی هایی که در ممالک اسلامی برای تحکیم اساس حکومت استعماری است، بررسی دقیق کنید؛ نظیر حوادث ترکیه و حادثۀ سیاهکل. لازم است از اختلافات داخلی که به نظر می رسد اکثرش با دست سازمان های خیانتکار ایجاد می شود تا با خیال راحت به زندگانی کثیف ظالمانۀ خود ادامه دهند، جداً احتراز کنید و کسانی که به این نحو اختلافات دامن می زنند تقبیح کنید. باید فداکاری کنید در ارجاع مجد و عظمت اسلام که مهمش عظمت معنوی آن است تا در پناه حکومت عدل الهی همۀ طبقات در رفاه و آسایش زندگی کنند.
از خداوند متعال توفیق و تأیید آقایان محترم را در خدمت به اسلام و مسلمین خواستار است. والسلام علیکم و رحمة الله .
روح الله الموسوی الخمینی"
۱. در صحیفۀ نور (دورۀ 22 جلدی)، ج 1، ص 161 تاریخ نامه 6 اردیبهشت و درکتاب هفت هزار روز، 26 اردیبهشت درج شده است. ولی به استناد تاریخ مندرج در دستخط، 28 اردیبهشت صحیح است.
۲. لکه ننگ.