انواع مختلف واکسن کرونا در ایران؛ شما مجاز به دریافت کدام هستید؟
در حال حاضر چهار واکسن کرونای «اسپوتنیک وی» روسی، بهارات هندی، واکسن چینی و آسترازنکا کره جنوبی وارد ایران شده اند. در گزارش پیش رو اطلاعاتی درباره این چهار واکسن را شرح داده ایم.
جی پلاس؛ به تازگی جزئیات بیشتری نسبت به واکسنهایی که تا هفتههای آینده در درسترس قرار خواهند گرفت از سوی وزارت بهداشت منتشر شده است. از هفته گذشته تزریق واکسن برخی گروههای سنی آغاز شده است همه مردم طبق ترتیب بندی انجام شده یکی از ۴ واکسن معرفی شده برای ایمن شدن در برابر همهگیری ویروس کرونا را دریافت خواهند کرد. همچنان گروههایی مانند کادر درمان، مشاغل دارای ریسک ابتلا و همچنین افرادی که دارای بیماری زمینهای هستند در اولویت دریافت واکسن هستند.
واکسن اسپوتنیک، نوبت اول آبی نوبت دوم قرمز
فارس نوشت: روسیه سازنده این واکسنی است که گفته میشود تا به حال کمترین عوارض ممکن را برای تزریق کنندگان به همراه داشته است. این واکسن در دمای منفی ۲۰ تاب آوری دارد و فاصله بین دو تزریق آن ۲۸ روز است. طبق اعلام هشدار سازندگان این واکسن دریافت دزهای آن برای زنان باردار، مادران شیرده، افراد زیر ۱۸ سال، افرادی که بیماری حاد همراه با تب یا بدون تب دارند و همچنین افرادی که سابقه حساسیتهای شدید دارند ممنوع است. محل تزریق واکسن اسپوتنیک عضله دلتوئید است و مقدار آن برای هر نفر ۵ سی سی خواهد بود. این واکسن در نوبت اول رنگ آبی و در نویت دوم رنگ قرمز دارد و پیش از تزریق باید به آرامی تکان داده شود.
واکسن سینوفارم، قطع زنجیره انتقال در خواستگاه کرونا
دیگر کمتر خبری از وضعیت شیوع کرونا در چین وسط رسانهها مخابره میشود. به نظر میرسد زنجیره انتقال در این کشور با جمعیت یک میلیارد و نیمی به گونهای قطع شده که دیگر کمتر کسی به خاطر می آورد که این کشور خواستگاه اپیدمی این ویروس بود. چینیها این ادعا را دارند که به واسطه واکسینه کردن جمعیت زیادی از کشورشان موفق به کنترل این بیماری شدهاند. سینوفارم واکسن ساخت چین است. این واکسن را در دمای بین ۲ تا ۸ درجه نگهداری میکنند. فاصله بین دو نوبت تزریق آن ۲۸ روز است و سن مجاز برای دریافت آن بین ۱۸ تا ۶۰ سال اعلام شده است. تزریق این واکسن نیز برای زنان باردار، مادران شیرده، بیماران حادی که تب دارند و همچنین افرادی که سابقه حساسیت شدید دارویی دارند، مجاز نیست. محل تزریق این واکسن عضله دلتوئید است و دریافت ۵ سی سی از آن برای هر فرد کافی خواهد بود.
واکسن استرازنکا و شایعه فروش آن در بازار سیاه
شایعه توزیع آن در بازار سیاه زودتر از خود واکسن خبر ساز شد. دکتر حریرچی قائم مقام وزیر و معاون کل وزارت بهداشت نسبت به دست به دست شدن این خبرها در فضای مجازی هشدار داد و گفت: «از نظر ما هیچ واکسنی که امکان دسترسی به آن خارج از اماکن مورد تایید وزارت بهداشت وجود داشت دارای اعتبار نخواهد بود. از طرفی دیگر از همه کسانی که در فضای مجازی فعال هستند و به هر حال تعدادی مخاطب دارند نیز این تقاضا را داریم که نسبت به واکسنهای مورد تایید وزارت بهداشت اما و اگر مطرح نکنند. هر واکسنی که توسط خادمان شما تایید شده را با اطمینان دریافت کنید و به هیچ واکسن دیگری اعتماد نداشته باشید.»
استرازنکا ساخت کشور کره جنوبی است. این واکسن در دمای بین ۲ تا ۸ درجه نگهداری می شود. فاصله بین دریافت دو نوبت آن با دیگر واکسن متفادت است. استرازنکا در دو نوبت و بین ۴ تا ۱۲ هفته تزریق میشود. تزریق این واکسن برای مادران باردار و شیرده با ملاحظات ویژهای امکان دارد. این واکسن برای افراد زیر ۱۸ سال و افرادی که دارای بیماری با تب و حساسیت دارویی هستند ممنوع اعلام شده است. تزریق این واکسن نیز در محل عضله دلتوئید انجام میشود و برای هر نفر ۵ سی سی از آن کافی خواهد بود.
بهارات، واکسن محصول هند
تزریق واکسن بهارات با محدودیتهای سنی برای سالمندان همراه است. این واکسن برای افراد زیر ۱۸ سال و همجنین سالمندان بالای ۵۵ سال ممنوع اعلام شده است. افرادی با سابقه حساسیت شدید دارویی و همچنین گروه مادران باردار و شیرده نیز از تزریق آن برحذر شدهاند. فاصله بین دو نوبت تزریق این واکسن هندی ۲۸ روز اعلام شده است و در دو نوبت ۵ سی سی به دریافت کننده از طریق عضله دلتوئید تزریق میشود. با توجه به شرایط اضطراری در کشور تولید کننده افزایش تولید این واکسن در دستور کار مسئولان هندوستان قرار گرفته است.
دیدگاه تان را بنویسید