جی پلاس؛
پاسخ امام به استفتا درباره پیوند اعضا
امام خمینی در هفتم اردیبهشت سال ۵۸ به استفتا درباره پیوند اعضا پاسخ دادند.
به گزارش خبرنگار جی پلاس، در تاریخ هفتم اردیبهشت ۱۳۵۸، یکی از اعضای رادیو ـ تلویزیون آموزشی، و نیز یکی از بیماران کلیوی از محضر امام خمینی (س) درباره پیوند اعضا استفتا کردند و ایشان نیز پاسخ دادند. متن پرسش و پاسخ در ادامه آمده است:
"[پیوند اعضا از نظر اسلام چه حکمی دارد؟]
در صورتی که پیوند، اسباب نجات یک نفر از موت بشود به حسب شرع مانع ندارد.
[پیوند کلیۀ کسی که در اثر تصادف می میرد و کلیۀ شخصی که آن را در زمان حیاتش به دیگری واگذار کرده به بیمار کلیوی، چه حکمی دارد؟]
کسی که مرده است و کلیۀ او قابل استفاده است، با اجازه اولیایش جایز است که آن را برای نجات انسان دیگر مورد استفاده قرار بدهند و به انسان مریض و فاقد کلیۀ صحیح پیوند کنند.
دیگر احکام و پیام های امام را بخوانید:
حکم مهمی که امام درباره شکایات حوزه های انتخاباتی صادر کردند
امام خمینی بر کدام کتاب تقریظ نوشت؟
احکام مهمی که امام در اول اردیبهشت صادر کرد
نکته های مهم در اولین پیام امام به مناسبت روز ارتش چه بود؟
امام زمینهای موروثی خود را وقف چه امری کردند؟/وکیل ایشان چه کسی بود؟
علت موافقت امام با پیشنهاد حسن روحانی چه بود؟
[آیا امام درباره این گونه بیماران کلیوی به مردم توصیه ای دارند؟]
البته در صورتی که یک انسانی را بشود نجات داد، با حفظ سلامت کسی که کلیه اش را اهدا می کند مانعی ندارد و بسیار امر خوبی است. من امیدوارم اشخاصی که خیّر هستند این فداکاری را بکنند و برادرهای خودشان را نجات بدهند. امیدوارم که خداوند عافیت به آنها عنایت کند و همۀ آنها موفق و سلامت باشند. و این در صورتی است که سلامت خود آنها محفوظ باشد و با اهدای کلیه همان طوری که دیده ایم حیات ادامه پیدا بکند. بنابراین، آن کسی که دارای دو کلیه است، اگر ـ چنانچه ـ این خیر را و این فداکاری را برای برادرهای بیمارش بکند یک امر بسیار خوبی است و خداوند به او اجر بدهد."
دیدگاه تان را بنویسید