آلزایمری ها دچار اختلالات گفتاری می شوند

عضو هیات علمی گروه گفتاردرمانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، گفت: مبتلایان به آلزایمر به انواعی از اختلالات اکتسابی زبان نیز دچار می شوند.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، فریبا یادگاری، در آستانه روز ملی گفتاردرمانی (اول اردیبهشت) افزود: افراد دچار اختلالات گفتار و زبان، با مراجعه زودهنگام و در دوره تحت حاد به متخصصان گفتاردرمانی، پیشرفت بهتر و بیشتری در مسیر بهبودی خواهند داشت.

مهر نوشت؛ وی ادامه داد: افرادی که در اثر حادثه، سکته مغزی، و یا عفونت‌های مغزی و تومورهای مغزی، بخشی از مغزشان که وظیفه پردازش‌های زبانی را به عهده دارد، دچار آسیب شده، و یا مبتلایان به آلزایمر (یکی از شایع‌ترین بیماری‌های سن سالمندی است) که سبب دمانس، از دست دادن حافظه و فراموشی می‌شوند، به انواعی از اختلالات اکتسابی زبان نیز دچار خواهند شد.

یادگاری تصریح کرد: این افراد در ابتدای بیماری و ایجاد مشکل، در دوره حاد قرار می‌گیرند که خدمات پزشکی دریافت می‌کنند ولی پس از آن به دوره تحت حاد وارد می‌شوند که از چند ساعت تا چند روز، طول این دوره در بیماران مختلف است که برای بهبودی در مشکلات تکلم، باید به متخصصان گفتاردرمانی مراجعه کنند و اگر هرچه زودتر و قبل از رسیدن به دوره مزمن، تحت نظر روش‌های گفتاردرمانی قرار بگیرند، اتفاقات خوب و پیشرفت‌های چشمگیری در مسیر بهبودی آنان مشاهده خواهد شد.

عضو هیأت بورد کشوری رشته گفتاردرمانی، در پاسخ به سوالی در خصوص پیشرفت‌های علمی رشته گفتاردرمانی در ایران، گفت: این رشته در سال ۱۳۵۱ در کشور راه اندازی شد و در جهان نیز از سال ۱۹۱۰ میلادی تکامل پیدا کرد و آنچه که برای متخصصان ما در کشور حائز اهمیت است، شناخت نیازهای بومی ایرانیان به لحاظ فرهنگی و زبانی است و برای استفاده از دستاوردهای تخصصی این علم که در جهان به دست می‌آید، تطبیق آنها با فرهنگ و زبان فارسی ضروری است، همانطور که بسیاری از پروتکل‌های درمانی با بومی سازی، مورد استفاده گفتار درمانگران در داخل کشور قرار می‌گیرند.

وی همچنین درباره توسعه این رشته در کشور نیز گفت: هم اکنون ۱۳ دانشگاه از مجموعه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، رشته گفتاردرمانی را دارند و سالانه حدود ۲۶۰ دانشجو از مقطع کارشناسی این رشته، فارغ التحصیل می‌شوند که خوشبختانه طی سال‌های اخیر رشد خوبی را داشته است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به میزان نگرش و آگاهی مردم هر منطقه از کشور نسبت به کاربرد رشته گفتاردرمانی که در رشد تربیت نیروی متخصص این حوزه در آن منطقه مؤثر است، افزود: وجود هیأت علمی و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری کافی، از ضروریات راه اندازی این رشته در هر منطقه است و لذا، درصورت وجود نیازهای بومی و منطقه‌ای، دانشگاه آن منطقه نیز باید از الزامات این رشته برخوردار باشد تا بتواند این رشته را راه اندازی کند.

 

دیدگاه تان را بنویسید