تعداد شهرستانهای قرمز به ۲۹۴، نارنجی به ۱۰۰، زرد به ۴۵ و آبی به ۹ شهرستان تغییر کرد و در صورت کاهش سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی، احتمال افزایش روند بستری و تغییر وضعیت دوباره به قرمز وجود خواهد داشت.
جی پلاس؛ دبیر کمیته امنیتی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با اشاره به اینکه قبل از اجرای طرح جامع هوشمند، ۱۶۰ شهر قرمز در کشور داشتیم از رسیدن رعایت شیوه نامههای بهداشتی به حدود ۶۰ درصد خبر داد.
حسین قاسمی دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در گفت و گویی تلویزیونی با تشریح اینکه بیشتر شهرها و همه مراکز استانهای کشور در وضع قرمز بیماری کرونا به سر میبرند، گفت: با هدف کنترل بیماری کرونا، محدودیتهای جدی از سوی ستاد ملی کرونا از روز شنبه این هفته به مدت ۱۰ روز آغاز شده و امید داریم با همراهی مردم بتوانیم جلوی شیوع گسترده بیماری را در کشور بگیریم.
قاسمی با بیان اینکه طرح مدیریت هوشمند جامع همچنان محور برنامه ستاد ملی کرونا قرار دارد، گفت: برهه زمانی مقابله با مدیریت بیماری کرونا به دو دوره از اسفند ۹۸ تا آذر سال ۹۹ و بعد از آن قابل تقسیم است.
دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی مدیریت بیماری کرونا با اشاره به اینکه تصمیمات و مبنای اقدام تا قبل از آذر ماه سال گذشته بر اساس موردی، موضوعی و به اقتضای رفتار بیماری کرونا بود، اما با ابتکار کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی مدیریت بیماری کرونا در آذر ماه، طرح جامع هوشمند تهیه شد و به تصویب ستاد ملی کرونا رسید که طبق این طرح دیگر تصمیمات به صورت هوشمند گرفته میشود.
قاسمی تشریح کرد: علت اینکه اسم این طرح جامع است به خاطر دربرگیری پنج حوزه اصلی (ادارات؛ تجاری، خدماتی و بازرگانی؛ آموزشی؛ فرهنگی و اجتماعی؛ ترددها) است و هوشمندی اش هم به این دلیل بود که جغرافیای شهرها را مد نظر داشتیم.
وی گفت: متناسب با وضع بیماری و بستریها در شهرها الزامات و محدودیتها را مشخص کردیم و بر مبنای این طرح وضع هر شهر، هفتگی یعنی هر چهارشنبه بررسی و ابلاغ میشد.
قاسمی در ادامه با اشاره به همکاری همه نهادها و دستگاههای ذیربط گفت: واقع امر این است که در این طرح اتاق اصناف، استانداریها، نیروی انتظامی و سایر نهادها همکاری لازم را در اجرای شیوه نامههای هوشمند داشته اند.
قاسمی در بخش دیگری از صحبت هایش به اثربخشی طرح جامع هوشمند در مدیریت بیماری کرونا در کشور گفت: قبل از اجرای طرح جامع هوشمند در کشور ۱۶۰ شهر قرمز و ۲۸۵ شهر نارنجی داشتیم؛ با اجرای این طرح تعداد شهرهای قرمز در بازه زمانی ۱۸ هفتهای این فرایند کاملا تغییر یافت و ۲۵ اسفند تعداد شهرهای قرمز به عدد ۹ و نارنجی به ۳۱ رسید.
دبیر کمیته امنیتی و اجتماعی و انتظامی مدیریت بیماری کرونا با اشاره به اینکه اصناف بیشترین همکاری را با مصوبات ستاد ملی کرونا طی ۱۴ ماه اخیر داشته اند، ادامه داد: ضرورت دارد به نوبه خود از زحمات و همراهی جامعه اصناف تشکر کنم.
قاسمی در پاسخ به این سئوال که رعایت شیوه نامهها با مردم بوده و اجرای شیوه نامه، مربوط به دولت و حاکمیت است؛ ارزیابی تان از حوزه اجرا چیست؟ بیان داشت: نهایت تلاش برای اجرای مصوبات ستاد ملی انجام شده است و توفیق حاصله هم گویای عملیاتی شدن مصوبههای ستاد است.
رنگبندی جدید کشور
تعداد شهرستانهای قرمز به ۲۹۴، نارنجی به ۱۰۰، زرد به ۴۵ و آبی به ۹ شهرستان تغییر خواهد کرد.
شهرستانهای کلیبر و ملکان (آذربایجان شرقی)، چالدران و سردشت (آذربایجان غربی)، بیلهسوار، پارسآباد، خلخال، سرعین، گرمی و مشگینشهر (اردبیل)، چادگان (اصفهان)، اشتهارد (البرز)، سیروان (ایلام)، جم (بوشهر)، قرچک و ملارد (تهران)، خانمیرزا (چهارمحال و بختیاری)، طبس (خراسان جنوبی)، بجستان، بردسکن، تربت جام، تربت حیدریه و کاشمر (خراسان رضوی)، جاجرم و گرمه (خراسان شمالی)، سلطانیه (زنجان)، استهبان، بوانات، پاسارگاد و نیریز (فارس)، دهگلان (کردستان)، بردسیر (کرمان)، دالاهو و قصرشیرین (کرمانشاه)، گالیکش (گلستان)، سیاهکل، شفت و ماسال (گیلان)، جزیره کیش (هرمزگان) و اسدآباد (همدان) در وضعیت قرمز قرار میگیرند.
شهرستانهای کوثر و نیر (اردبیل)، دهاقان (اصفهان)، جوین و خلیلآباد (خراسان رضوی)، مانه و سملقان (خراسان شمالی)، ایجرود (زنجان)، علیآباد و کلاله (گلستان) و بافق (یزد) از وضعیت زرد به نارنجی تغییر مییابند.
همچنین شهرستانهای شوش (خوزستان)، سپیدان (فارس) و بم (کرمان) که قبلا در وضعیت قرمز قرار داشتند به دلیل تثبیت روند بستری از وضعیت قرمز به نارنجی تغییر وضعیت خواهند یافت. در صورت کاهش سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی، احتمال افزایش روند بستری و تغییر وضعیت دوباره به قرمز وجود خواهد داشت.