چیزهایی که درباره پاستیل نمی دانیم! / تاثیر پروتئین و ژلاتین بر سلامتی کودکان

کمتر بچه‌ای در دنیا هست که پاستیل دوست نداشته باشد. خوردن پاستیل یکی از لذت‌بخش‌ترین لحظه‌های روز است. اما پدر و مادرهای دقیق و دلسوز می‌خواهند بدانند خوردن پاستیل چه اثری بر سلامتی دارد.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس؛ کمتر بچه‌ای در دنیا هست که پاستیل دوست نداشته باشد. خوردن پاستیل یکی از لذت‌بخش‌ترین لحظه‌های روز است. اما پدر و مادرهای دقیق و دلسوز می‌خواهند بدانند خوردن پاستیل چه اثری بر سلامتی دارد.

بچه‌ها عاشق خوردن پاستیل هستند. پاستیل خرسی، پاستیل میوه‌ای یا نوشابه‌ای هر بچه‌ی بدغذایی را هم جذب خودش می‌کند. اگر خیال‌تان راحت باشد که خرید پاستیل ضرری برای کودک ندارد، دیگر جلوی قفسه‌ی پاستیل‌ها با فرزندتان به مشکل برنمی‌خورید!

چیزهایی که درباره پاستیل نمی دانیم!

پایه‌ی اصلی پاستیل، ژلاتین خوراکی‌ست. بافت الاستیکی پاستیل به‌خاطر وجود ژلاتین است. سیراپ ذرت یا گندم، آب شکر، رنگ و طعم‌دهنده، ترکیب پاستیل را کامل می‌کنند. مایعی را که از مخلوط این مواد به‌دست می‌آید می‌پزند و بعد در قالب می‌ریزند تا شکل بگیرد.

جالب است بدانید که به طور حدودی هر بسته ۳۰ گرمی پاستیل، ۱۰۰ کالری، ۲۳ گرم کربوهیدرات، ۱۴ گرم شکرو ۲ گرم پروتئین به بدن می‌رساند. باتوجه به این که سازمان غذا و داروی امریکا اعلام کرده حدود ۱۰ درصد یا کمتر از کالری روزانه می‌تواند از شکر تامین شود، می‌توانیم با خیال راحت یک بسته پاستیل بخوریم.

مهم ترین ماده تشکیل دهنده پاستیل

ژلاتین از بافت، غضروف و استخوان حیواناتی مانند گاو، ماهی و خوک به‌دست می‌آید. درست است که در بعضی کارخانه‌ها در دنیا ژلاتین از ترکیب استخوان خوک تهیه می‌­شود، اما ژلاتین حلال را می‌توان با خیال راحت خورد و از آن لذت برد. در کشورهایی مثل ایران و ترکیه، ژلاتین تنها از گوساله و به روش کاملا بهداشتی در کارخانه به‌دست آمده و حلال است.

تاثیر پروتئین و ژلاتین بر سلامتی کودکان

با خرید پاستیل، به سلامت خودمان کمک می‌کنیم. چرا که: پروتئین در تولید و نگهداری بافت‌های بدن نقش دارد. همین‌طور بر کارکرد درست اندام‌ها اثر مثبتی می‌گذارد. انرژی‌بخش هم هست. و همه‌ی این اتفاق‌ها با دریافت ژلاتین اتفاق می‌افتد. تحقیقی که در این زمینه انجام شده، نشان داده مکمل‌هایی که ترکیب ژلاتین و ویتامین سی دارند، در ترمیم بافت ورزشکاران اثر می‌گذارند. این‌جاست که می‌توانیم روی خوردن پاستیل حساب باز کنیم.

ژلاتین راهی طبیعی برای بالا بردن تولید کلاژن و درنتیجه بهبود چین‌ و چروک‌های پوست است. هم از مزه‌اش لذت می‌بریم و هم به پوست‌مان رسیدگی می‌کنیم.

ژلاتین به‌غیر از سلامتی پوست، روی هضم غذا اثر گذار است. این ماده اسید گلوتامیک دارد که بر عملکرد مخاط معده تاثیر مثبتی می‌گذارد. نقش آن در آسان شدن هضم هم در تحقیقات ثابت شده است.

نکته‌ای که زیاد درباره‌ی آن شنیده‌ایم، نقش خوردن پاستیل در تقویت استخوان‌هاست. ژلاتین می‌تواند اسید آمینه‌ی لیزین تولید کند. بنابراین، در جذب کلسیم و محکم کردن استخوان‌ها نقش بازی می‌کند.

شاید فکرش را هم نمی‌کردید، اما خوردن پاستیل کمک می‌کند راحت‌تر بخوابید. در تحقیقی که انجام شد، افرادی که پیش از خواب با خوردن پاستیل، آمینو اسید گلیسین دریافت کردند، کیفیت خواب بهتری داشتند.

خوردن پاستیل درست بعد از ورزش می‌تواند گلیکوژن مصرف شده در ورزش را تمدید کند. شکر نیز سطح انسولین را بالا می‌برد.

تاثیر رنگ مصنوعی در سلامتی کودکان

زمانی که حرف از مواد افزودنی به‌میان می‌آید، اغلب مواد مضر را تصور می‌کنیم. حق هم داریم. چراکه رنگ‌های مصنوعی اثر خوبی ندارند. تحقیقات نشان داده احتمالا بچه‌هایی که محصولات دارای رنگ مصنوعی می‌خورند، با مشکلاتی مثل بیش‌فعالی و آلرژی روبه‌رو شوند. به همین دلیل باید محصولاتی برای کودک تهیه کنیم که با رنگ طبیعی درست شده باشند.

در سال‌های اخیر، پیشرفت زیادی در زمینه‌ی تولید رنگ‌های طبیعی و بهداشتی اتفاق افتاده و بر شیوه‌ی تولید پاستیل با رنگ و مزه‌ی طبیعی اثر فراوانی داشته. بعضی از برند‌ها، رنگ طبیعی و ارگانیک را جایگزین رنگ مصنوعی کرده‌اند، تا خیال مصرف‌کننده آسوده شود.

کلام پایانی

پاستیل به عنوان یک میان وعده ی پرطرفدار در بین تمام گروه های سنی از کودکان تا بزرگسالان، در طعم ها و اشکال بسیار متنوعی در دنیا تولید و عرضه می­شود. از پاستیل برای تزیین کاپ کیک، بستنی، شکلات، شیرینی و تهیه دسرهای دیگر نیز استفاده می­شود.

بیشتر بچه‌ها عاشق پاستیل هستند. پاستیل با رنگ طبیعی، ژلاتین حلال و باکیفیت می تواند گزینه‌ی خوبی برای عصرانه‌ی بچه‌ها یا زنگ تفریح مدرسه باشد. کودک شما چه مدل پاستیلی را بیشتر از همه دوست دارد؟

 

دیدگاه تان را بنویسید