یک متخصص زنان و زایمان گفت: هر دارویی که در دوران بارداری استفاده میشود حتما باید زیر نظر پزشک متخصص باشد.
جی پلاس، شیرین نیرومنش، جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی در خصوص عوارض زیاده روی در مصرف داروها در زمان بارداری اظهار کرد: بانوانی که به بارداری اقدام میکنند باید از مصرف داروهای غیر ضروری تا زمان بارداری خودداری کنند، زیرا مصرف برخی از داروها در دوران بارداری و حتی قبل از بارداری عوارضی را برای جنین به همراه خواهد داشت.
او افزود: در دوران بارداری با آزمایشهایی که از مادر گرفته میشود، پزشک معالج برای تامین نیازهای مادر مصرف برخی از داروها را تجویز میکند در حالی که اگر مادر ویتامینها و مواد غنی مورد نیاز را از طریق منابع طبیعی دریافت کند، نیازی به مصرف داروهای مکمل نخواهد بود. برای مثال مصرف قرصهای اسید فولیک تا سه ماه قبل از بارداری و طی بارداری و برخی از ویتامینها و مکملهای داروی از قبیل کلسیم و ویتامینهای E, K,A,D توصیه میشود.
نیرومنش بیان کرد: متاسفانه برخی از افراد در مصرف ویتامینها زیاده روی میکنند و براین باورند که عوارضی را برایشان به همراه نخواهد داشت، اما زیاده روی در مصرف قرصها به خصوص قرص آهن میتواند سبب افزایش غلظت خون و در نهایت لخته شدن خون شده که سلامتی مادر را به خطر میاندازد.
این متخصص زنان و زایمان گفت: داروهایی از قبیل داروهای شیمی درمانی از جمله داروهایی هستند که مصرف آنها در دوران بارداری عوارض بسیار زیادی را برای جنین به همراه خواهد داشت، به گونهای که در برخی موارد شاهد سقط جنین با مجوز پزشکی قانونی هستیم.
نیرومنش بیان کرد: مشکل اصلی ما مصرف بی رویه مُسکنها و آنتی بیوتیکهاست. هرچند این داروها در اکثر مواقع نقصی در جنین ایجاد نمیکنند اما بهتر است در دوران بارداری تا حد امکان از مصرف داروهای غیرضروری خودداری شود.
او گفت: مادرانی که بیماریهای زمینهای مانند دیابت، فشارخون و بیماریهای قلبی، کبدی و کلیوی دارند، قبل از اقدام به بارداری باید تحت مراقبت پزشک متخصص قرار بگیرند و متناسب بانظر پزشک در دوران بارداری به مصرف داروهای خاص شان بپردازند.