خبرهای خوب برای مبتلایان سندرم روده تحریک پذیر
یک مطالعه جدید مکانیسمی بیولوژیکی را شناسایی کرده که میتواند دلیل احساس درد برخی از افراد هنگام خوردن غذاهای خاص را توضیح دهد.
جی پلاس، به نقل از فرات نیوز، دردهای شکمی مرتبط با سندرم روده تحریک پذیر برای بسیاری از افراد یک مشکل آزار دهنده است، به ویژه اینکه علم پزشکی درمان موثری برای آن ارائه نکرده است، اما مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه کاتولیک لووین بلژیک انجام شده، مکانیسم بیولوژیکی را شناسایی کرده است که میتواند دلیل احساس درد برخی از افراد هنگام خوردن غذاهای خاص را توضیح دهد.
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ این مطالعه امکان ایجاد روشهای درمانی موثرتر برای سندرم روده تحریک پذیر را نشان میدهد که ناشی از فعالیت ماست سلها در روده است و در نتیجه باعث آزاد شدن هیستامین و احساس درد در ناحیه شکم میشود. حدود ۲۰ درصد از جمعیت جهان از سندرم روده تحریک پذیر رنج میبرند که باعث درد معده یا ناراحتی شدید پس از غذا خوردن میشود.
دلایل درد معده
گای بیوککسستاینس، متخصص گوارش در دانشگاه لووان میگوید: تا این مرحله، بسیاری از جریانهای پزشکی و تحقیقاتی هنوز معتقدند که پاتوفیزیولوژی IBS عمدتا به دلیل اختلالات روانی یا خلقی مانند افسردگی و اضطراب رخ میدهد.
گای گفت: جریانهای دیگری نیز وجود دارند که علت IBS را به یک اختلال دستگاه گوارش بدون دلایل آشکار بدنی نسبت میدهند، در حالی که تیم ما سالها تلاش کرده است تا ثابت کند این اختلال عملکردی دستگاه گوارش دلایل مشخصی دارد.
وی تاکید میکند که این مطالعه ثابت کرده است که دردهای معده در این مورد نتیجه عدم توانایی دستگاه گوارش در تحمل آنتی ژنهای غذایی است. آنتی ژنها از اجزای مواد غذایی تحریک کننده سیستم ایمنی بدن مانند آلبومین موجود در سفیده تخم مرغ هستند.
خبرهای خوب یک مطالعه برای مبتلایان سندرم روده تحریک پذیر
این متخصص توضیح میدهد که مطالعه انجام شده بر روی موش و انسان با الهام از دو مشاهده بالینی انجام شده است که اغلب با سندرم روده تحریک پذیر مرتبط هستند مشاهده نخست بیانگر آن است که یکی از قابل قبولترین عوامل برای تحریک پیشرفت سندرم روده تحریک پذیر، سابقه عفونت روده در گذشته است، اگرچه این مورد در مورد همه بیماران صدق نمیکند. مشاهدات دوم مربوط به رنج اکثریت قریب به اتفاق بیماران IBS از علائم گوارشی پس از خوردن غذا است.
گای میگوید که در یک روده سالم، سیستم ایمنی بدن به غذاها واکنشی نشان نمیدهد، بنابراین اولین قدم برای تیم تحقیق این بود که بدانند چه چیزی ممکن است باعث این واکنش شود و چنین نتیجه گیری شد که عفونتهای دستگاه گوارش میتواند یک عامل خطر مهم برای پیشرفت بعدی سندرم روده تحریک پذیر باشد.
وی توضیح میدهد:بر اساس این مشاهدات، ما این فرضیه را مطرح کردیم که عفونت باکتریایی در روده میتواند باعث اختلال در تحمل آنتی ژنهای بی ضرر (آنتی ژن: میتواند یک باکتری یا ویروس باشد) موجود در مواد غذایی خورده شده در حین ابتلا شود.
از این رو، قرار گرفتن در معرض اجزای غذایی در آینده که باعث تحریک سیستم ایمنی بدن میشوند، سلولهای ماست سل را تحریک میکند که به نوبه خود هیستامین ترشح کنند و در نتیجه منجر به علائم گوارشی و درد شدید شکم میشود.
درمانهای جدید
گای گفت که نتایج این مطالعه درهای جدیدی را برای درمان سندرم روده تحریک پذیر و اختلالات مربوط به درد شکم باز میکند.
دیدگاه تان را بنویسید