سیاره مریخ همیشه با رنگ قرمز توصیف شده، اما گاهی درباره دلیل رنگ این سیاره پرسشهایی ایجاد میشود که منجمان را تشویق میکند تا برای کشف رمز و راز آنها به تحقیق بپردازند.
جی پلاس، به نقل از الکوثر، چند روز پیش اداره کل ملی هوانوردی و فضا (ناسا) موفق شد جدیدترین کاوشگر مریخ ۲۰۲۰ استقامت با نام پِرسیویرَنس را در سطح مریخ فرود آورد.
آنچه دانشمندان در حال حاضر میدانند این است که مریخ رنگ قرمز خود را از اکسید آهن میگیرد، اما آنها دقیقاً نمیدانند چرا این اتفاق میافتد.
برآوردهای علمی نشان میدهد که سن مریخ حدود ۴ و نیم میلیارد سال است و در همان زمان دور، مواد روی سطح این سیاره تشکیل شده است.
دانشمندان توضیح میدهند، زمینی که ما در آن زندگی میکنیم حاوی آهن است و به احتمال زیاد آن را جذب کرده، زیرا گرانش یا جاذبه در سیاره ما قوی است، اما در سیاره مریخ، موضوع کاملاً متفاوت است.
سطح گرانش در مریخ در حال کاهش است و به همین دلیل، آهن همچنان در اطراف این سیاره باقی مانده و آن را تا به امروز پوشانده است.
اما بسیاری این نکته را در نظر میگیرند که آهن قرمز نیست و بنابراین، توضیح این رنگ، قرار گرفتن در معرض اکسیداسیون یا زنگ زدگی است.
مریخ نزدیکترین همسایه ما است که در فاصله ۲۰۶ میلیون کیلومتری زمین قرار دارد و به نظر میرسد بسیار متفاوت از زمین است.
آنچه در سطح مریخ برجسته به نظر میرسد تعداد زیاد درهها، آتشفشانها و دهانهها است و احتمالاً بزرگترین آتشفشان منظومه شمسی در مریخ است.
از آنجا که این سیاره میدان مغناطیسی ندارد، در برابر بادهای خورشید در امان نمانده و همین امر باعث از بین رفتن پوشش جوی آن شده است.
در سایه وجود دانشمندان مصمم برای کنترل نشانههای بیشتر درباره علائم حیات در سیاره مریخ، ممکن است در آینده پاسخی درباره رمز و راز رنگ قرمز این سیاره که حس کنکجاوی را تحریک میکند، داشته باشد.
ناسا به تازگی نخستین فایل صوتی از مریخ را که صدای ضعیف باد بوده و توسط کاوشگر پِرسیویرَنس گرفته شده، منتشر کرد. ناسا همچنین اولین فیلم از فرود کاوشگر روی سطح سیاره سرخ را منتشر کرده است.
میکروفون هنگام فرود کار نمیکرد، اما کاوشگر توانست به محض فرود در مریخ صدا را دریافت کند.