محققان استرالیایی، ژاپنی و چینی با همکاری یکدیگر موفق به تولید سیمی شدند که تنها یک اتم ضخامت دارد و انقلابی در زمینه تولید وسایل الکترونیکی ایجاد میکند.
جی پلاس، به نقل از زد دی نت، با استفاده از این سیم میتوان وسایل برقی و الکترونیکی جدیدی در ابعاد مولکولی تولید کرد که تاکنون سابقه نداشته است.
مهر نوشت؛ برای تولید این سیم تک اتمی از نانوذرات نقرهای استفاده شده است و این نانوذرات در درون یک پوشش نانوی دیگر قرار گرفتند. در شرایطی که تصور میشد سیم یادشده تنها در شرایط خلأ قادر به انتقال برق است، اما آزمایش آن در شرایط عادی نشان داد سیم یادشده حتی در هوای عادی نیز به سرعت عمل کرده و رسانایی خود را حفظ میکند.
در واقع نقره این نانوسیم با اکسیژن هوا واکنش نشان داده و در نتیجه اکسید نقره تشکیل میشود. در ادامه اتمها در داخل مجرای این نانوسیم در یک فرایند خودسازمان دهی مرتب شده و به حرکت خود ادامه میدهند. از سیمهای مذکور میتوان به عنوان سوئیچهای حرارتی هم استفاده کرد.
ضخامت سیم یادشده کمتر از یک پنجم موی انسان است و میتوان آن را به صورت کاملاً بلند نیز طراحی کرد تا نیازهای کاربران را تأمین کند. نتایج این پژوهش در نشریه نیچر کامیونیکیشنز منتشر شده است.