کاوشگر امارات و چین به سیاره بهرام رسید
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران به بیان توضیحاتی درباره آخرین وضعیت کاوشگرهای اعزامی مریخی امارات و چین به سیاره سرخ پرداخت.
جی پلاس، مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران درباره ماموریت مریخی امارات و اعزام کاوشگر امید اظهار کرد: اولین کاوشگر از ۳ مأموریت مریخی امسال، فضاپیمای آژانس فضایی امارات متحده عربی موسوم به «امید» (الأمل-Hope) است که تیر امسال به مدار زمین پرتاب شد.
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران افزود: کاوشگر «امید» پس از حدود ۴۹۴ میلیون کیلومتر، ۲۱ بهمن ساعت ۱۹ بوقت ایران سرعتش را از ۱۲۱۰۰۰ کیلومتر به ۱۸۰۰۰ کیلومتر در ساعت رساند و به سیاره بهرام رسید.
به گفته این مقام مسئول، اکنون امارات پنجمین کشوری است که پس از ایالات متحده، هند، اتحاد جماهیر شوروی سابق و آژانس فضایی اروپا به سیاره بهرام رسیده است.
عتیقی ادامه داد: کاوشگر Tianwen-۱ چین به بهرام ۲۲ بهمن وارد مدار سیاره سرخ شد و پنجشنبه، ۳۰بهمن نیز کاوشگر perseverance ناسا به سیاره سرخ رسید.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران ادامه داد: هدف مأموریت چینی و آمریکایی فرود آمدن بر سطح بهرام است، در حالیکه ماموریت Hope دادههای مداری جمع میکند. از نظر تاریخچه، ۵۰درصد مأموریتهای مریخی شکست خورده اند.
عتیقی ادامه داد: این تصویر کاوشگر Hope با ۶ موتور، حدود ۱.۵ تن وزن و ابعاد ۳در ۸ متر با صفحات خورشیدی است. امید هر ۵۵ ساعت به دور مریخ میچرخد.
مدیر انجمن نجوم آماتوری افزود: دومین کاوشگر از ۳ مأموریت امسال به سمت سیاره بهرام، Tianwen-۱ (سوالات آسمانی) از کشور چین است که یک روز پس از مدارگرد مریخی"الأمل" امارات، با موفقیت وارد مدار سیاره سرخ بهرام شد.
به گفته این مقام مسئول، مأموریت Tianwen-۱ چین به سیاره بهرام، توانست پس از سوزاندن ۱۵ دقیقهای سوخت، عصر روز چهارشنبه، ۲۲ بهمن در ساعت۱۵:۳۳:۳۰ بوقت ایران وارد مدار سیاره سرخ بهرام شود. در نتیجه Hope امارات و Tianwen-۱ چین، پس از ایالات متحده، هند، اتحاد جماهیر شوروی سابق و اروپا، کشورهای متبوع خود را به پنجمین و ششمین قدرتهایی تبدیل کردند که با موفقیت به همسایه سرخ زمین یعنی سیاره بهرام رسیده اند.
عتیقی درباره هدف از اعزام این کاشگران به فضا گفت: هدف سازمانهای فضایی چین و آمریکا فرود آوردن مریخ نورد بر روی سطح سیاره بهرام است، در حالیکه ماموریت اماراتیها مداری بوده و دادههای این سیاره اسرارآمیز را از راه دور و از اطراف سیاره سرخ جمع آوری میکند.
∇شرح تصویر: مسیر کاوشگر Tianwen-۱ و مانورهای اصلاح مداری برای رسیدن به سیاره سرخ؛ مدار فضاپیمای Hope امارات و NASA’s Perseversance مشابه هستند.
دیدگاه تان را بنویسید