پنجمین روز جشنواره فیلم فجر ۳۹ در سینمای رسانهها با اکران فیلم «روشن» آغاز شد.
جی پلاس- سی ونهمین جشنواره فیلم فجر امروز (پنجشنبه ۱۶ بهمن) وارد پنجمین روز خود شد. امروز اهالی رسانه و منتقدان حاضر در کاخ جشنواره (برج میلاد) در سانس شاهد نمایش جدیدترین ساخته روحالله حجازی با نام «روشن» هستند.
در این فیلم رضا عطاران، سیامک انصاری، سارا بهرامی و ... به ایفای نقش پرداختهاند.
فضای کاخ جشنواره امروز نسبت به روزهای بسیار آرامتر است و جمعیت کمتری در سالن سینمای برج میلاد حضور دارند.
روشن، خاموش
جشنواره سی و نهم فیلم فجر در برج میلاد تهران (کاخ جشنواره) با اکران نخستین فیلم روز پنجم ادامه یافت. فیلم «روشن» ساخته روحالله حجازی به مشکلات خانوادکی ناشی از مسائل اقتصادی میپردازد. این فیلم - که بازیگرانی چون رضا عطاران، سیامک انصاری و سارا بهرامی در آن ایفای نقش کردهاند - چندان به مذاق اهالی رسانه و منتقدان حاضر در کاخ جشنواره خوش نیامد و بیستر انتقادها پیرامون قصهپردازی و جلوههای بصری این فیلم مطرح شد.
پیش از آغاز نشست خبری این فیلم - که خلوتترین نشست خبری جشنواره سی و نهم فیلم فجر تا امروز بود - مجری (محمدرضا مقدسیان) از عومل فیلم خواست که همزمان با تشویق حاضران در سالن به جایگاه پاسخگویی بیایند اما از آنجایی که خبری از تشویق نبود، عوامل فیلم منتظر ماندند و در نهایت با دعوت مسئولان جشنواره به جایگاه رفتند.
رضا عطاران، بازیگر نقش اول فیلم بعد از آغاز نشست خبری وارد سالن شد و در همان ابتدا یاد و نام مهرداد میناوند و علی انصاریان را گرامی داشت.
کارگردان (روحالله حجازی) هم در ابتدای صحبتهایش پس از تسلیت درگذشت علی انصاریان گفت که عوامل فیلم حال خوشی برای حضور در سالن نداشتند و فقط به احترام اهالی رسانه آمدهاند.
او همچنین در ادامه انتقاد سینماگران از کیفیت صدای سینمای برج میلاد، خطاب به اصحاب رسانه گفت: صدا و نور سالن برج میلاد خوب نیست و امیدوارم فیلم را در سالنهای دیگر هم ببینید.
سرگل لواسانی، بازیگرد خردسال فیلم هم در نشست خبری حضور داشت که با توجه به شرایط خاص جشنواره امسال و مراقبتهای مربوط به بیماری کرونا حضور این کودک بحثبرانگیز بود.
تله تئاتر یا سینما؟
جشنواره سی و نهم فیلم فجر همان طور که از نام و سابقهاش برمیآید محفلی برای دیده شدن و نقد فیلمهای سینمایی است؛ آثاری با رنگ و لعاب متفاوت، بازیهای ساده و پیچیده و با داستانهای تلخ یا شیرین؛ زندگی در قاب سینما.
در پنجمین روز جشنواره سی و نهم فیلم فجر، فیلم «روزی روزگاری آبادان» ساخته حمیدرضا آذرنک در سالن سینمای برج میلاد (کاخ جشنواره) به نمایش درآمد؛ فیلمی با مضمون جنگ و ماهیت نابودگر و تلخ آن. با این حال، فیلم چنان که از سازندگانش برمیآید بیشتر به تئاتر میماند تا فیلم و در بهترین حالت میتواند یک تلهتئاتر باشد.
بیشتر از اهالی رسانه و نقد سینما پس از دیدن فیلم «روزی روزگاری آبادان» معتقد بودند که این فیلم از میزانسن خوبی برخوردار نبوده و داستان فیلم شعاری بود. بیشترین نقد هم بر این مساله تاکید داشت که چرا داستان از یک درام خانودگی ناگهان به یک فضای فانتزی منتقل شد.
ترس از کرونا در جشنواره فیلم فجر
در آغاز نشست خبری این فیلم، علی اوجی (تهیهکننده) ضمن این که شایعه ابتلایش به کرونا را تکذیب کرد، گفت "اگر چهار تا ماسک زدهام بیشتر به خاطر ترس است."
او در ادامه از حاضران در سالن خواست که برای احترام به زندهیاد علی انصاریان یک دقیقه سکوت کنند.
در میانههای نشست، فاطمه معتمدآریا جایگاه را ترک کرد و وارد سالن شد و دوباره بازگشت.
او هم در آغاز صحبتهایش بابت درگذشت علی انصاریان ابراز ناراحتی کرد و همچنین گفت ناراحت است که بازیگر خردسال فیلم برای رعایت پروتکلها به در جایگاه قرار نگرفته و در سالن نشسته است. البته در نشست خبری فیلم قبلی (روشن) بازیگر خردسال فیلم در جایگاه نشست خبری حاضر شده بود. از طرفی به علت غیبت بابک بنیاردلان (صدابردار) در نشست خبری، صندلی او خالی بود. طبق پروتکلهای بهداشتی سی و نهمین جشنواره فیلم فجر حداکثر ۱۰ نفر از عوامل میتوانند در نشست خبری حاضر شوند.
آذرنگ در خلال نشست ماسک خود را برداشت تا آب بنوشد و زمانی که مجری به او تذکر داد که ممکن است در تصاویر مشخص نباشد که دلیل برداشتن ماسکش چه بوده، رو به عکاسان آب نوشید و گفت عکسش را بگیرند.