پیام رسان سیگنال یکی از اپلیکیشن های اجتماعی مورد توجه کاربران، پس از اعلام محدودیت های پیام رسان واتس آپ در آینده نزدیک؛ است

جی پلاس؛ نصب و استفاده از پیام‌رسان سیگنال یا ادامه حضور در واتس‌اپ تردیدی است که این روزها بخشی از حدود ۲ میلیارد کاربر واتس‌اپ با آن مواجه شده‌اند. این تردید با این سوال‌ها همراه است: ویژگی سیگنال چیست؟ صاحب این پیام‌رسان کیست؟ آیا واقعا امن و بی‌خطر است؟ سیگنال جایگزین خوبی برای واتس‌اپ است؟ چگونه آن را بارگیری کنم؟

تصمیم اخیر پیام‌رسان واتس‌اپ مبنی بر به اشتراک‌ گذاشتن داده‌ های شخصی کاربران خود با شرکت مادر  یعنی فیسبوک موجی از بی‌ اعتمادی جهانی را نسبت به این پیام‌رسان به راه انداخته است. واتس‌اپ که شهره به امن‌ترین پیام‌رسان پرمخاطب جهان بود اکنون در حال واگذاری عنوان خود به پیام‌رسان سیگنال است.

 

سیگنال چیست؟

 

سیگنال یک بستر رمزگذاری شده است که به شما امکان ارسال پیام و برقراری تماس را از طریق اینترنت می‌دهد. این پیام‌رسان همچنین برگزاری گپ‌های گروهی و تماس‌های ویدیویی چند نفره را نیز پشتیبانی می‌کند. ویژگی اصلی طراحی شده برای سیگنال توسط سازندگان آن؛ البته بنابر ادعایی که مطرح می کنند: «تمرکز بر حفظ حریم خصوصی» کاربران است و مدعی شده اند که حریم خصوصی و امنیت آن به طور منظم توسط متخصصان مستقل بررسی می‌شود.

 

صاحب سیگنال چه کسی است؟

 

سیگنال توسط ماکسی مارلین‌اسپایک (Moxie Marlinspike) رمزنگار آمریکایی و با مشارکت گروهی از کارشناسان دغدغه‌مند در مورد حریم خصوصی افراد در سال ۲۰۱۳ خلق شد. اما اپلیکیشنی که این روزها ما به عنوان سیگنال می‌شناسیم توسط بنیاد سیگنال و پیام‌رسان سیگنال طراحی شده است. بنیاد سیگنال در دهم ژانویه سال ۲۰۱۸ و با اتکا به بودجه ۵۰ میلیون دلاری برایان اکتون(Brian Acton)، یکی از بنیانگذاران واتس‌اپ، تاسیس شده است؛ پس از آن که اکتون به دلیل اختلاف‌نظر با فیسبوک در مورد چگونگی حفظ حریم خصوصی کابران واتس‌اپ از سمت خود استعفا داد.

در حال حاضر، بنیاد سیگنال، که به طور رسمی به عنوان بنیاد فناوری سیگنال شناخته می‌شود، نهاد ظاهرا غیر انتفاعی حامی پیام‌رسان سیگنال است. مأموریت این بنیاد  «توسعه فن‌آوری حفظ حریم خصوصی و توسعه ارتباطات جهانی ایمن» عنوان شده و ادعا می کند که قصد دارد در سایر پروژه‌های ارتقای حریم خصوصی نیز سرمایه‌گذاری کند.

 

امنیت سیگنال چگونه است؟

 

در تشریح نوع عملکرد این پیام‌رسان آمده که: سیگنال از روش رمزگذاری سرتاسری (End-to-end encryption) استفاده می‌کند که امکان شنود مکالمه‌ها و جاسوسی از پیام‌های رد و بدل شده میان دو طرف را از بین می‌برد. چنان که هیچ فردی از جمله شرکت ارائه دهنده خدمات پیام‌رسان سیگنال و ارائه‌دهندگان خدمات مخابراتی به محتوای آنها دسترسی ندارند. همچنین شما می‌توانید ویژگی‌های امنیتی بیشتری از جمله رمز دوم برای ورود به اپلیکشین در دستگاه‌های جدید و احراز هویت بیومتریک را در آن فعال کنید.

 

تفاوت های سیگنال با واتس آپ؟

 

سیگنال و واتس‌اپ هر دو از فناوری رمزگذاری سرتاسری استفاده می‌کنند. با این حال، فیسبوک به عنوان مالک واتس‌اپ قصد دارد اطلاعات زیادی را با اهداف تجاری و تبلیغات از کاربران آن جمع‌آوری کند که در صورت تمایل به ادامه استفاده از این پیام‌رسان راهی برای جلوگیری از این اقدام فیسبوک وجود نخواهد داشت.

اما عنوان می شود که حامی سیگنال یک سازمان غیرانتفاعی است و نه یک شرکت انتفاعی همانند فیسبوک که سهام آن هر روز در بازارهای سهام دست به دست می‌شود. بنابراین شاید انگیزه‌ای برای ردیابی کاربران خود با هدف درآمدزایی بیشتر نداشته باشد. البته سیگنال به اندازه واتس‌اپ از ویژگی‌های فانتزی برخوردار نیست. اما وقتی صحبت از حریم خصوصی می‌شود دیگر این دو با هم قابل مقایسه نیستند. چون سیگنال تقریباً هیچ اطلاعاتی درباره کاربران خود به جز شماره تلفن ذخیره نمی‌کند.

 

سیگنال را چگونه نصب کنیم؟

 

سیگنال را می‌توان بر روی گوشی‌های هوشمندی دارای سیستم عامل اندروید (android) و آی‌او‌اس (ios) هستند، نصب کرد. این پیام‌رسان دارای نسخه دسکتاپ نیز هست. برای نصب سیگنال فقط باید شماره تلفن را وارد کنید. اپلیکیشن یا پیام رسان سیگنال در حال حاضر در ایران مشمول فیلترینگ نیست.

 

** لینک دانلود سیگنال برای گوشی های آیفون در اپ استور

 

** لینک دانلود سیگنال برای گوشی های اندروید در گوگل پلی استور

 

** واتس آپ جدید چه اطلاعاتی از کاربرانش می خواهد؟ / کدام دیتاها با فیس بوک مشترک می شود؟ / حریم خصوصی در واتس آپ چگونه خواهد شد؟

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
201 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1491800
  • منبع: یورونیوز
  • نسخه چاپی
  • نظرات
    1

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.