مقایسه مشخصات فنی رنو کولئوس با بورگوارد bx7+ تصاویر
مشخصات فنی خودرو رنو کولئوس و بورگوارد bx7 در این گزارش آمده است تا به کمک آنها بتوانید خودرو مناسب مورد نظر خود را انتخاب کنید.
جی پلاس، در این گزارش بهسراغ دو کارخانهی قدیمی و قدرتمند تولید خودرو میرویم که یکی از فرانسه و با نام رنو شناخته میشود و دیگری از کشور همسایه آن یعنی آلمان(که البته اکنون با سرمایهگذاری چینیها مجددا به بازار رقابت بازگشته است) و با نام بورگوارد.
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ از این دو برند مشهور دو کراساوور خوشساخت و پرطرافدار را برای شما انتخاب کردهایم. پس با این مقاله همراهمکانیک همراه باشید تا با مطالعه مقایسه رنو کولئوس و بورگوارد bx7 اطلاعات لازم در خصوص شناخت و انتخاب بهتر بین این دو خودرو را در اختیار شما قرار دهیم.
معرفی رنو کولئوس و بورگوارد bx7
تولید اولین خودرو با نام رنو کولئوس به سال ۲۰۰۰ میلادی بازمیگردد، خودرویی که نه از لحاظ ابعاد و ظاهر و نه از لحاظ مشخصات فنی و بازار شباهت چندانی به نسل دوم و فعلی خود نداشت. اما تولید نسل دوم از این کراساوور جمعوجور با تغییرات بسیار مثبت در ظاهر و مشخصات فنی و با ارائهی فیسلیفتی جدید از رنو کولئوس مشتریان زیادی را برای خود دستوپا کرد. اگر بخواهیم بهطور دقیقتر نحوهی ورود رنو کولئوس محبوب را بررسی کنیم باید اینگونه شروع کنیم که در سال ۲۰۱۱ گروه خودروسازی رنو تصمیم گرفت فیس لیفتی جدید از این خودرو را با تغییراتی مثبت به جهان معرفی کند.
پس از گذشت بیش از یک دهه از تولید آن فیسلیفت، گروه خودروسازی رنو مجددا تصمیم گرفتند نسل دوم از این خودرو را با ظاهری متفاوت و امکاناتی به روزتر روانهی بازار کنند و همین امر سبب شد در سال ۲۰۱۶ و در نمایشگاه موتور پکن نسل دوم از رنو کولئوس که ابعاد بزرگتری نسبت به اجداد خود داشت و توسط کارخانه نیسان – رنو پیشرفتهتر شده بود را رونمایی کند، پلتفرم استفاده شده در این رنو در حالحاضر در نسل سوم از نیسان ایکس تریل و رنو کاجار نیز مورد استفاده قرارمیگیرد.
اما نوبت به معرفی رقیب خوش ساخت رنو کولئوس، بورگوارد bx7 میرسد که کارخانهی آن در سال ۱۹۱۹ میلادی توسط کارل اف دبیلو بورگوارد تاسیس شد.
برندی که پس از سالها تلاش و به خدمت گرفتن متخصصان و طراحان نامی از مجموعههای موفق مانند بی ام و و طراحی مدلهای روز و لوکس توانست سرانجام در سال ۲۰۱۵ پس یک دورهی بیفروغی و با سرمایهگذاران جدید چینی از کراساووری جدید به نام بورگوارد bx7 رونمایی کند و مجددا به بازار رقابت قدم بگذارد.
بورگوارد bx7 که در دستهی خودروهای شاسیبلند سایز متوسط یا کراساوور قرار میگیرد دارای دو مدل ساده و TS است و هر دو تیپ از موتور ۲ لیتری و ۴ سیلندر توربوشارژ استفاده میکنند. بورگوارد در دو مدل ۵ و ۷ نفره تولید میشود، مدل TS مدل لوکستر و جدیدتر از BX7 است، با طراحی اسپورتتر و مجللتر در هر دو فاز بیرون و درون خودرو و گفته میشود بزودی به بازار ایران نیز وارد خواهد شد. اما مدل مورد نظر ما که بازار خوبی هم در ایران دارد مدل ساده از بورگوارد bx7 است که به نام بورگوارد BX7 التیمیت هم شناخته میشود.
مقایسه طراحی رنو کولئوس و بورگوارد bx7
طراحی داخلی
نکتهی قابل توجه در مورد نسل دوم از رنو کولئوس این است که از قرارگرفتن در ردهی خودروهای کوچک به سمت قرارگیری در زمرهی خودروهای ۵ نفره جادار در میان رقبای خود حرکت کرده است. در کابین زیبا با طراحی لوکس آن ارتفاع مناسب صندلیهای چرمی که دید بیشتر نسبت به فضای بیرون و البته رانندگی راحتتری را به استفادهکننده هدیه میدهد، از نکات قابل توجه در رنو کولئوس است. صفحهی نمایش ۷ اینچی که طراحی آن شاید نقطه تمایز آن از دیگر نمونههای رنو است، تغییر نورپردازی مطابق سلیقه استفاده کننده و سقف پانارومای آن نیز از دیگر نکات مثبت رنوکولئوس هستند.
فضای در نظر گرفتهشده برای جلوپای سرنشینان و فضای بار کافی نیز از دیگر مزایای قابل ذکر در این کراس اوور خوش ساخت است. درمجموع طراحی داخلی آن شیک و بسیار تمیز انجام شده است با اینکه شاید تمام فاکتورهای قابل انتظار از یک خودروی فرانسوی در آن دیده نشود.
اما در مورد طراحی داخلی bx7 با همان اولین نگاه میتوان متوجه یک کابین با کیفیت شد که این روزها در خودروهای بسیار لوکس و گرانقیمتتر با آن مواجه میشوید. نمای داخلی بورگوارد bx7 ترکیبی اصولی از سنت و مدرنیته است که طراحان آن هنرمندانه اصول سنتی این برند را با تکنولوژی روز ترکیب کرده و این خودروی لوکس و مجلل را به بازار رقابت معرفی کردهاند.
مواد باکیفیت در ساخت داشبورد، صندلیهای چرمی و آلومینیومهای بهکار رفته، هارمونی رنگها و توجه خاص به جزییات در کنار امکانات بهروز مانند صفحه نمایش ۱۲.۳ اینچی که تنها در خودروهای بسیار لوکس دیده میشود از نکات قابلتوجه در بورگوارد bx7 است. کلیدهای کاربردی و در دسترس این کراساوور لوکس هم از دیگر نکاتی است که رانندگان را در هنگام استفاده از آن بسیار راضی نگه میدارد. در این خودرو امکان انتخاب ۵ یا ۷ نفره بودن ظرفیت نیز وجود دارد و فضای داخی کابین برای ردیف اول و دوم حتی برای سرنشینان بلندقدتر نیز مناسب است.
طراحی خارجی
استایل کلی رنو کولئوس الهام گرفته شده از رنو مگان البته در ابعاد بزرگتر است. چراغهای LED روشن در طول روز با فرم C شکل، جلوپنجره بزرگ و استفاده از نوارهای کرومی نمای خارجی آن را بسیار جذاب میکنند. خودرویی که با توجه به ابعادش کم شباهت به آئودی Q5 نیست، به اندازهی کافی در نمای بیرونی جذابیت دارد که در نگاه اول شما را مجذوب خود کند. طراحی خارجی این خودرو که در چین تولید میشود هنوز شبیه به کراساوورهای آلمانی است و شباهتی به خودروهای چینی ندارد خصوصا در سقف، چراغهای جلو و فرم سپرعقب. درهای آن به گونهای طراحی شدهاند که پس از بازشدن دسترسی به کابین بزرگ آن بهراحتی انجام میپذیرد.
علی رغم اینکه فرم بدنه را از شاسی بلندهای روز دنیا وام گرفته است اما نمیتوان منکر جذابیت ظاهری آن شد، گرچه اضافه شدن برخی فاکتورهای مخصوص خودروهای چینی ممکن است برخی از مشتریان اروپایی را به مرور از این برند ناامید کند.
`مانند دیگر رقیبان bx7 در این کلاس این کراس اوور نیز دارای المانهایی است که ظاهر آن را اسپورت و زیبا میکند. ترکیب جلو پنجرهی مشبک و سپرجلو در کنار چراغهای مه شکن بزرگ در قسمت جلوی خودرو، ظاهر آن را بسیار جذاب کردهاست. در قسمت پشت هم این کراس اوور کم شباهت به شاسیبلندهای لوکس پورشه نیست.
مقایسه رانندگی با رنو کولئوس و بورگوارد bx7
اما نوبت به بررسی رفتار رنو کولئوس و بورگوارد bx7 در جاده میرسد، جایی که رنو کولئوس فرمانپذیر است و راحت عمل میکند و برای استفادهی روزانه گزینهی مناسبی است. گرچه رانندگی آفرود در رنو کولئوس خیلی مورد توجه نبودهاست اما در مقایسه با دیگر رقبا در زمینه رانندگی چهارچرخ بسیار خوب عمل کردهاست. تنها نکتهی قابلذکر درمورد رانندگی با این کراساوور این است که در شتابهای بالا و سربالاییها موتور شروع کمی سخت و صداداری دارد.
در زمینه رانندگی با بورگوارد bx7 لوکس هم باید انتظار یک رانندگی پویا و منحصربهفرد را داشته باشید که شاید در کمتر خودرویی با این قیمت دیده میشود. رانندگی با این کراساوور فرمانپذیر که موتور ۲ لیتری GDI آن قدرتی معدل ۲۲۴ اسب بخار تولید میکند و نشستن پشت فرمان این کراساوور برای اغلب استفادهکنندکان بسیار خوشایند بوده است. عکس العمل بورگوارد bx7 در پیچها و شتاب اولیه خوب آن از نکات مثبت رانندگی با این کراساوور است. اما با وجود تمام نقاط قوت و مثبت آن، نکات منفی نیز وجود دارد که برای دید بازتر شما ذکر خواهیم کرد، بورگوارد bx7 در سرعتهای بالا شاید حس یک خودروی اسپورت را به شما منتقل نکند و در دور موتور بیش از ۳۰۰۰ با وجود عایقبندی خوب کابین مقداری از صدای موتور به داخل نفوذ کند که قطعا از خودرویی لوکس این انتظار را ندارید.
مقایسه مشخصات فنی رنو کولئوس با بوگوارد bx7
فیس لیفت پرطرفدار و پرفروش رنو کولئوس که در سال ۲۰۱۶ رونمایی شد و از سال ۲۰۱۷ در دسترس مشتریان قرار گرفت، دارای دو نوع موتور دیزلی و بنزینی با مشخصات متفاوت است که تنها نمونهی بنزینی با حجم ۲.۵ لیتری آن به ایران وارد شدهاست. موتوری ۴ سیلندر با توان تولیدی ۱۷۰ اسب بخار که شتاب ۰ تا ۱۰۰ را در ۹.۸ ثانیه طی میکند. برای بررسی مشخصات کامل این خودرو بهتر است جدول زیر را بررسی کنید.
در بورگوارد BX7 مورد نظر ما یک موتور ۲ لیتری، ۴ سیلندر توربوشارژ به کار رفته است. قدرت این موتور ۲۲۴ اسب بخار و گشتاوری برابر با ۳۰۰ نیوتون بر متر تولید میکند. بورگوارد BX7 از دندهی ۶ سرعته اتوماتیک و حالت رانندگی ۴ چرخ بهره میبرد.
مدل خودرو |
رنو کولئوس |
بورگوارد BX7 |
پیشرانه |
۴ سیلندر |
۴ سیلندر |
حداکثر قدرت |
۱۷۰ اسب بخار |
۲۲۴ اسب بخار |
حجم موتور |
۲.۵ لیتر |
۲ لیتر |
حداکثرگشتاور |
۲۳۳ نیوتن بر متر |
۳۰۰ نیوتن بر متر |
گیربکس |
CVT دو دیفرانسیل هوشمند |
۶ سرعته اتوماتیک |
صرف سوخت (ترکیبی) |
۸.۵ لیتر |
۹ لیتر |
شتاب صفر تا صد |
۹.۸ ثانیه |
۹.۸ ثانیه |
حداکثر سرعت |
۱۹۹ کیلومتر در ساعت |
۲۰۶ کیلومتر برساعت |
مقایسه ایمنی رنو کولئوس با بورگوارد bx7
خودرویی که مقدار کیسههای هوای آن بیشتر از تعداد صندلیهای آن است قطعا تصمیم دارد برای راننده و سرنشینان سفری ایمن را بهارمغان بیاورد. با وجود فهرستی از امکانات و تکنولوژیهای روز مانند سیستم ترمز اضطراری (AEBS)، سیستم هشدار نقاط کور و خروج از خط قطعا، درهنگام رانندگی آرامش بیشتری خواهید داشت. به علاوه کولئوس توانسته پنج ستاره از موسسه معتبر euro NCAP کسب کند که نشان میدهد ایمنی فاکتور جدانشدنی در ساخت رنو است.
اما در زمینهی ایمنی گروه تولیدی بورگوارد معتقد هستند که بهمدد سیستمهای ایمنی روز مانند سیستم هشدار نقاط کور، ترمزکمکی، سیستم کمکی در سربالایی، ترکشن کنترل، دوربینهای اطراف خودرو و دوربین عقب، ساختار محکم بدنه و سیستمهای مهار خودرو این خودرو با وجود اینکه هنوز در تستهای ایمنی و تصادف شرکت نکرده است اما بهراحتی میتواند در هر تست ایمنی و تصادف بینالمللی سربلند بیرون بیاید.
مدل خودرو |
رنو کولئوس |
بورگوارد bx7 |
تجهیزات ایمنی و حفاظتی |
سیستم هشدار خروج از خط، سیستم هشدار نقاط کور، لاستیک 18 اینچی، سیستم کمک به شروع حرکت در سربالایی، |
سیستم هشدارنقاط کور، ترمز کمکی، سیستم کمکی درسربالایی، دوربینهای اطراف خودرو و دوربین عقب، لاستیکهای ۱۸ اینچی، دوربین ۳۶۰ درجه |
کیسهی هوا |
۶ کیسهی هوا، کیسه هوای راننده، کیسه هوا سرنشین جلو، کیسههای هوای جانبی ردیف جلو،کیسههای هوای سرنشینان عقب |
۶ کیسه هوا، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، کیسه های هوای جانبی، کیسه های هوای ردیف عقب |
سیستم ترمز |
سیستم ترمز ABS ، ترکشن کنترل، سیستم کنترل پایداری (ESP)، سیستم HAC، ESC |
ترکشن کنترل، سیستمم ترمزABS ، کنترل ترمزها درپیچ (CBC)، سیستم کنترل پایداری، ترمز کمکی |
مقایسه آپشنهای رفاهی رنو کولئوس و بورگوارد bx7
رنو کولئوس از لحاظ تکنولوژی حتی در مدلهای پایه هم بسیار غنی است. سیستم R-LINK که همراه با سیستم صوتی، ناوبری و بلوتوث تکمیل میشود. نکتهی جالب توجه در این سیستم این است که شما میتوانید درصفحهی نمایش برنامههای مورد استفاده خود را به صورت شورت کات داشته باشید و در واقع از کار کردن با آن بیشترین لذت را ببرید. دو سایز صفحهی نمایش برای رنو کولئوس وجود دارد ۷ و ۸.۷ اینچی که گفته میشود صفحهی نمایش کوچکتر دارای شفافیت بیشتر و عکس العمل سریعتر است.
درمورد آپشنهای رفاهی بورگوارد هم باید بگوئیم که مانند رقیب خود ازجمله خودروهایی است که آپشنهای رفاهی آن از نقاط قوتش است. در این خودروی لوکس صفحهی لمسی بزرگ ۱۲.۳ اینچی در مرکز داشبورد، درگاه ۱۲ ولتی در قسمت جلو، کنترل سیستم صوتی روی فرمان، کروز کنترل و وجود دکمه کروز کنترل روی فرمان، آینه عقب با امکان کمکردن نور، چراغهای جلو اتوماتیک از جمله امکانات قابل ذکر است.
مدل خودرو |
رنو کولئوس |
بورگوارد bx7 |
چراغ |
چراغهای ال ای دی روشن در طول روز، چراغهای مه شکن جلو |
چراغهای ال ای دی روشن در طول روز، چراغهای اتوماتیک، چراغهای مهشکن درجلو و عقب، چراغهای زنونی در جلو |
سیستمهای مالتی مدیا |
سیستم صوتی با قابلیت پخش CD و MP3، درگاه USBوAUX ۱۲ اسپیکر bose، بلوتوث، اپل کار، سیستم R-Link 2 |
سیستم صوتی با قابلیت پخش MP3، MP4، بلوتوث، وای فای هات اسپات، AUX |
صفحه نمایش |
۷ اینچی (صفحه ۸.۷ اینچی نیز موجود است) |
۱۲.۳ اینچی |
آینه |
آینههای جانبی برقی مجهز به گرمکن، آینه عقب الکتروکرومیک |
آینه عقب الکتروکرومیک، آینههای جانبی برقی، گرمکن آینه جانبی، |
تهویه مطبوع |
سیستم تهویه مطبوع، تهویه دوگانه |
سیستم تهویه مطبوع با قابلیت تنظیم چهارگانه، سیستم تهویه جدا برای ردیف دوم و سوم |
صندلی |
۵ صندلی با روکش چرم، سیستم تنظیم گودی کمرراننده |
۷ صندلی، تنظیم ۱۲ حالته برقی صندلی راننده، تنظیم برقی گودی کمر راننده، تنظیم ۸ حالته صندلی جلو، ماساژور صندلی جلو |
شیشه |
بخارزدایی اتوماتیک شیشهها، بالابربرقی شیشههای دوردیف، سانروف پانارومیک |
سقف پاناروما، سانروف، بالابربرقی و انتی تریپ شیشهها |
سایر امکانات |
کروز کنترل، ورود بدون سوئیچ، سنسور باران و نور، استارت بدون سوئیچ، سیستم پارک اتوماتیک، سنسور کنترل باد لاستیک |
سنسور باران، سنسور فشارباد لاستیکها، سنسورخواب آلودگی راننده، درب برقی صندوق عقب، |
نتیجهگیری مقایسه رنو کولئوس با بورگوارد bx7
در انتها پس از مقایسه رنو کولئوس و بورگوارد bx7 از زوایای مختلف کاملا مشخص است که با دو خودروی باکیفیت طرف هستیم که شاید اندک اختلافات آنها سبب انتخاب یکی از آنها شود. به عنوان مثال اگر به دنبال خودرویی با ایمنی بالا، قیمت مناسبتر و کابین آرام و بیسروصدا هستید رنو کولئوس مناسب شما خواهد بود؛ اما اگر قیمت اهمیت چندانی ندارد و دنبال خودرویی جادار برای مسافرتهای خانوادگی و آپشنهای مثال زدنی هستید، بورگوارد bx7 لوکس انتخاب بهتری خواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید