رئیس مرکز نظارت بر تیم های ملی کمیته ملی المپیک گفت: در این دوره از المپیک توکیو شاهد افزایش رشته ها خواهیم بود زیرا رشته های مختلف و پرتوان در مسابقات مختلف جهانی مدال های متعددی را بدست آورده اند و سقف ۴ رشته مدال آور را خواهیم شکاند.
جی پلاس، پیمان فخری، درباره امید به مدال آوری رشته های المپیکی مانند شنا و دوومیدانی کشورمان گفت: این موضوع به سبقه تاریخی کشور ما در ورزش قهرمانی برمی گردد. ما ۷۰ سال است که در ورزش قهرمانی و المپیک فعال هستیم و در این سالها در ۴ رشته ورزشی توانسته ایم مدال بگیریم.
رئیس مرکز نظارت بر تیم های ملی، افزود: تا قبل از پیروزی انقلاب تنها در دو رشته صاحب مدال بودیم و پس از آن دو رشته دیگر هم به رشته های المپیکی ما اضافه شد. مطمئنا در این دوره از المپیک توکیو شاهد افزایش رشته ها خواهیم بود زیرا رشته های مختلف و پرتوان در مسابقات مختلف جهانی مدال های متعددی را بدست آورده اند و سقف ۴ رشته مدال آور را خواهیم شکاند.
فخری ابراز امیدواری کرد: رشته های شمشیربازی، کاراته، تیراندازی (که دو مقام ششمی المپیک از آن را بدست آوردیم) ظرفیت خوبی برای مدال آوری دارند.
رئیس مرکز نظارت بر تیم های ملی کمیته ملی المپیک در زمینه مسئولیت های مدیریتی برای هدایت هرچه بهتر کاروان المپیک توضیح داد: عدم ثبات مدیریت یکی از بلاهای خانمان سوز ورزش است. برای مثال مدیری در فدراسیون خوب کار می کند و او را برکنار می کنند. با آمدن مدیر جدید تمام برنامه های فدراسیون بهم می ریزد. یکی از دلایلی که در رشته های مختلف فراز و نشیب داریم همین است که در برخی از المپیک ها نتایج بسیار خوبی می گیریم. البته نتایج خوب حاصل سالها کار ممتد در یک رشته است.
وی تاکید کرد: بودجه ورزش برای افزایش تعداد رشته های موفق در المپیک بودجه ناچیزی است. کل بودجه کمیته ملی المپیک ایران شاید به اندازه فدراسیون کشتی روسیه باشد. این یک جنگ نابرابر است. وقتی شما می خواهید ۱۶ رشته ای که قرار است در المپیک با آنها اعزام شوید ۵۰ فدراسیون ورزشی را با چنین بودجه ای تغذیه کنید، مطمئنا این اتفاق غریبی خواهد بود. سخت است که با این بودجه به جنگ قدرت هایی بروید که برای مثال فدراسیون شنایشان ۱۵ میلیارد دلار بودجه دارد. کل بودجه کشور ما در کمیته ملی المپیک شاید ۵ میلیارد دلار هم نباشد.
رئیس مرکز نظارت بر تیم های ملی کمیته ملی المپیک در خصوص استعدادهای ایران در المپیک تصریح کرد: ما به هر کاری دست زدیم و ظرفیت خوبی را اعمال کردیم موفق شدیم. روزی آرزو داشتیم والیبال هند و پاکستان را شکست دهیم امروز با استفاده از مربیان خوبی که آوردیم در سطح اول دنیا حاضر می شویم.
وی ادامه داد: در ژیمناستیک که چین و کره و ژاپن حضور موفقی دارند با کمی کار کردن به مدال آسیایی رسیدیم. البته ما در یکسری از رشته ها مثل شنا در ۵۰ سال آینده هم صاحب مدال نخواهیم شد آن هم به دلیل زیرساخت هایمان است.
فخری یادآور شد: فدراسیون شنای ما یک استخر ندارد اما در کشورهایی که در شنا مدال می آورند حداقل ۵۰ استخر در هر شهرشان دارند. با این وجود در رشته های دیگر جوانان ایرانی این را ثابت کرده اند که در هر رشته ورزشی با یک مربی درجه یک و برنامه ریزی موفق خواهیم بود. زیرا استعداد در جوانان ایرانی مثال زدنی است.