جی پلاس، طی روزهای گذشته تنی چند از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن اذعان به اشتباه بودن حذف قیمت از وب‌سایت‌ها، از تبعات نامطلوب این تصمیم از جمله حذف شفافیت از بازار و مهاجرت فعالان بازار به شبکه‌های اجتماعی که هیچ نظارتی بر آنها وجود ندارد، سخن گفتند. اما به نظر می‌رسد اعتراض نمایندگان مجلس به همین جا ختم نشده است. امروز سه نماینده دیگر نیز در این باره اظهار نظر کردند. علیرضا سلیمی، عضو هیئت رئیسه مجلس، رحمت‌الله نوروزی عضو کمیسیون کشاورزی و حجت‌الله فیروزی، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن در گفت‌وگو با خبرنگار وانا نیوز اعلام کردند که حذف قیمت خودرو و مسکن از پلتفرم‌های اینترنتی تصمیمی نادرست و پرهزینه بوده است و از دولت و حاکمیت خواستند تا امکان بازگشت قیمت‌ها به وب‌سایت‌هایی چون دیوار، باما و… را فراهم کنند.

دفاع سه نماینده مجلس از ضرورت بازگشت قیمت‌ها به پلتفرم‌های آگهی‌های آنلاین/مسئولان با حذف قیمت‌ها به خوبی توانستند رد گم کنند!

 
 

سلیمی: با حذف قیمت‌ها شاهد آشفتگی در بازار هستیم

علیرضا سلیمی، عضو هیئت رئیسه مجلس، درخصوص اهمیت بازگشت قیمت برخی محصولات در پلتفرم‌های نیازمندی و آگهی‌های آنلاین، گفت: «به یقین یکی از راه‌های کنترل قیمت‌ها استفاده از سامانه‌ها و پلتفرم‌های نیازمندی و آگهی‌های آنلاین است چرا که اکنون قیمت‌ها محله به محله و حتی مغازه به مغازه متفاوت است اما اگر سامانه‌ای باشد که در آن قیمت‌های یکسان با توجه به کیفیت هر کالا درج شود و مردم به صورت آنلاین بدانند قیمت واقعی محصولات و اجناس چقدر است قدم مهمی در راستای جلوگیری از گرانی کالاها برداشته خواهد شد.»

دفاع سه نماینده مجلس از ضرورت بازگشت قیمت‌ها به پلتفرم‌های آگهی‌های آنلاین/مسئولان با حذف قیمت‌ها به خوبی توانستند رد گم کنند!

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مردم در حالی به فروشگاه‌ها مراجعه مستقیم می‌کنند که نمی‌دانند قیمت واقعی اجناس چقدر است و اکنون ازهم‌گسیختگی بسیاری در قیمت‌گذاری‌ها وجود دارد، ادامه داد: «استفاده از پلتفرم‌های نیازمندی و آگهی‌های آنلاین یک گام برای مدیریت قیمت‌ها بود اما اکنون آشفتگی قیمت‌ها را در بازار شاهد هستیم.»

او معتقد است حذف قیمت اجناسی همچون مسکن و خودرو از سایت‌ها مانند این است که وقتی نمی‌توانیم مساله‌ای را حل کنیم یا جواب آن را پیدا کنیم، صورت مساله را کلا پاک کنیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اعتقاد به اینکه نمایش قیمت‌ها در پلتفرم‌های آگهی آنلاین یکی از مسیرهای آگاهی از قیمت واقعی اجناس بود، اضافه کرد: «از آنجا که نظام قیمت‌گذاری منسجمی بر بازار حاکم نیست لذا شاهد از هم‌گسیختگی قیمت‌ها هستیم اما با نظارت و مدیریت دقیق بر پلتفرم‌های آگهی می‌توان قیمت‌گذاری محصولات مختلف را نظام‌مند کرد.»

وی با بیان این که سایت‌های اینترنتی در جایگاه اطلاع‌رسانی هستند و تنش را در بازار سودجویان و دلالان ایجاد می‌کنند نه این سایت‌ها، گفت: «حذف قیمت‌ها از سایت‌ها نه تنها فایده‌ای نداشت بلکه به ضرر بازار نیز تمام شد چرا که پس از این حذف، بازهم شاهد افزایش قیمت‌ها بودیم.»

نوروزی: مسئولین با حذف قیمت‌ها به خوبی توانستند رد گم کنند!

رحمت‌الله نوروزی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس هم معتقد است به مسئولانی که دیوار و پلتفرم‌هایی آگهی را مقصر افزایش قیمت‌ها جلو دادند باید گفت که به خوبی توانستند رد گم کنند! او تاکید کرد: «درج قیمت‌ها در پلتفرم‌های آگهی‌های آنلاین همچون دیوار به منظور ارائه خدمات بهتر به مردم و شفافیت در قیمت‌ها ضروری است.»

نوروزی در خصوص اهمیت بازگشت قیمت برخی محصولات در پلتفرم‌های نیازمندی و آگهی‌های آنلاین، گفت: «با توجه به اینکه در هزاره سوم یا هزاره دانایی محور و انفجار دانش قرار گرفته‌ایم روز به روز تکنولوژی‌های مختلف گسترش پیدا می‌کنند لذا دیگر نمی‌توان به مردم گفت؛ برای خرید مسکن یا خودرو از این بنگاه معاملاتی به آن بنگاه معاملاتی در شهرهای بزرگ کنونی بروند بنابراین درج قیمت‌ها در پلتفرم‌های آگهی‌های آنلاین همچون دیوار به منظور ارائه خدمات بهتر به مردم و شفافیت در قیمت‌ها ضروری است.»

دفاع سه نماینده مجلس از ضرورت بازگشت قیمت‌ها به پلتفرم‌های آگهی‌های آنلاین/مسئولان با حذف قیمت‌ها به خوبی توانستند رد گم کنند!

نماینده مردم علی‌آباد کتول در مجلس شورای اسلامی گفت: «خدماتی که از طریق پلتفرم‌های همچون دیوار ارائه می‌شوند با رضایت عمومی رو به رو شده و رقابت سالمی به دنبال داشته است، چرا که بنگاه‌های معاملاتی در شهری مانند تهران دیگر پاسخ‌گوی خدمات‌دهی در حوزه‌های همچون خرید مسکن و خودرو مردم نیستند.»

او ضمن اشاره به مولفه‌های اثرگذار در افزایش نرخ محصولاتی همچون خودرو و مسکن معتقد است که افزایش قیمت مسکن و خودرو را باید در نوسانات قیمت ارز، تورم، تحریم‌ها، بی‌کفایتیمدیران، باز بودن دست سودجویان و دلالان در این بازارها جستجو کرد نه شفافیت در پلتفرم‌های آگهی آنلاین.  

این نماینده مجلس با بیان اینکه بارها به وزیر مسکن گفته شده که زیرساخت‌ها فراهم نیست، اضافه کرد: از سال ۹۲ باید سالی ۲ میلیون مسکن در کشور ساخته می‌شد اما این کار انجام نشده است به همین دلیل تقاضا بالا و عرضه کم شده است و این مسئله را باید دلیل گرانی مسکن دانست.

نوروزی معتقد است نوسانات قیمت ارز، قیمت آجر، سیمان، کاشی، قطعات خودرو و... را بالا برده است: «لذا باید به مسئولانی که دیوار و پلتفرم‌هایی آگهی را مقصر افزایش قیمت‌ها جلو دادند، گفت که به خوبی توانستند رد گم کنند!»

این عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان این که پس از دستور حذف قیمت‌ها از روی  پلتفرم‌های آنلاین، قیمت خودرو در بازار افزایش ۳۵ درصدی داشته است، گفت: «اتلاف وقت، طولانی شدن زمان جستجو، افزایش هزینه‌ تماس برای قیمت‌گیری، عدم شفافیت قیمت، اجبار به مراجعه به بنگاه‌ها در روزهای کرونایی و... از دلایل اصلی واکنش منفی مردم به این اتفاق است.»

فیروزی: حاکمیت و دولت از پلتفرم‌های آگهی آنلاین برای بازگشت قیمت‌ها حمایت کنند

حجت الله فیروزی دیگر نماینده‌ای بود که از این تصمیم انتقاد کرد و بر لزوم حمایت دولت و حاکمیت از بازگشت قیمت‌ها تاکید کرد. او درخصوص اهمیت بازگشت قیمت برخی محصولات در پلتفرم‌های نیازمندی و آگهی‌های آنلاین، گفت: «رفتار سنجیده با پلتفرم‌هایی که به مردم خدمات ارائه می‌دهند بسیار ضروری است چراکه به مثابه بازارگاه‌هایی هستند که مردم در آن‌ها اجناس مختلف را ارائه می‌کنند؛ لذا مشتریان باید آگاهی و شناخت کامل از کیفیت، کمیت، قیمت و شیوه عرضه کالاها داشته باشند. ارائه اطلاعات ناقص به مردم در پلتفرم‌های آگهی مانند این است که برای خرید به یک پاساژی مراجعه کنیم اما فروشنده بگوید برای اطلاع از قیمت کالاها با کارخانه یا تولید کننده آن‌ها تماس بگیرید! به‌یقین این نقض غرض است؛ درحالی که با تسهیل عرضه و خرید و روان کردن عملیات اجرایی معاملات می‌توان خدمات بهتر و شفاف‌تری به مردم ارائه کرد.»

دفاع سه نماینده مجلس از ضرورت بازگشت قیمت‌ها به پلتفرم‌های آگهی‌های آنلاین/مسئولان با حذف قیمت‌ها به خوبی توانستند رد گم کنند!

نماینده مردم فسا با تاکید بر اینکه باید سازوکار بازگشت قیمت اجناس به ویژه خودرو و مسکن به پلتفرم‌های آگهی آنلاین فراهم شود، اضافه کرد: «حمایت حاکمیت و دولت از این پلتفرم‌ها به منظور بازگشت قیمت‌ها ضروری است چرا که عموما توسط جوانان خلاق، استارتاپی و نخبه راه‌اندازی شده که توانسته‌اند علاوه‌بر ارائه خدمات به مردم، اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم بسیاری داشته باشند.»

فیروزی با اعتقاد به اینکه اصل بر ضرورت بازگشت قیمت کالاها به سایت‌های آگهی است، گفت: «دولت و حاکمیت باید به مدیران اجرایی این پلتفرم‌ها اعتماد کنند تا خود آن‌ها مانع از ایجاد فضای رقابتی کاذب در کشور شوند.»

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اعتقاد به اینکه حذف قیمت اجناسی همچون مسکن و خودرو از سایت‌ها با هدف کنترل قیمت‌ها به معنای پاک کردن صورت مساله است، گفت: «به‌یقین دلیل اصلی گرانی مسکن و خودرو در افزایش نرخ ارز، تورم، تحریم‌ها و عدم مدیریت صحیح بازار توسط مسئولان است چرا که پس از حذف قیمت‌ها از سایت‌ها باز هم شاید افزایش افسارگسیخته قیمت مسکن و خودرو بودیم.»

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
4 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.