این عادت ها مانع هضم غذا میشوند
اگر بعد از هر وعده غذایی احساس سنگینی زیاد میکنید در اکثر موارد به عادتهای بد غذایی خودتان مربوط میشود.
جی پلاس، برای بهبود وضعیت گوارش و هضم راحت موادغذایی لازم است که از مصرف برخی مواد و عادتهای نادرست در حین و بعد از غذا و مصرف برخی نوشیدنیها پرهیز شود. از جمله عادتهای نادرست در بروز مشکلات گوارشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تند غذا خوردن و نجویدن کافی آن
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ تند غذا خوردن باعث میشود بدون اینکه متوجه باشید، پرخوری کنید. در حین خوردن غذا، مغز حدود ۲۰ دقیقه زمان لازم دارد تا احساس سیری را به دیگر اعضای بدن منتشر کند. به همین دلیل امکان دارد فرد ۲ تا ۳ برابر بیشتر غذا بخورد. زمانی که معده پر میشود اسید بیشتری نیز تولید میکند. در نتیجه احساس ناخوشایندی بعد از غذا خوردن بروز پیدا میکند. باید بدانید که خوب جویدن مواد غذایی، کار داخلی معده را کمتر و به هضم راحتتر غذا کمک
میکند.
دراز کشیدن بعد از غذا
در حین هضم غذا جریان خون دستگاه گوارش، جریان خون سیستم مغزی را تحت تأثیر قرار میدهد و فرد وارد فاز آرامش میشود تا کار معده راحتتر انجام شود. با این حال دراز کشیدن و چرت زدن بلافاصله بعد از غذا باعث تولید اسید بیشتر از همان ابتدای گوارش میشود؛ بنابراین اسید معده به شدت افزایش پیدا میکند.
استرس
استرس در واقع زبان را به لکنت میاندازد، ضربان قلب را بالا میبرد، رنگ صورت را قرمز میکند و همچنین باعث عرق شدید در بین افراد میشود. علاوه بر تمام این موارد استرس باعث مشکلاتی در دستگاه گوارش میشود. مشکلاتی مانند بالا آمدن اسید معده و دردهای گوارشی از جمله اثرات استرس در دستگاه گوارش است. استرس همچنین باعث کاهش اشتها میشود.
مصرف بیش از اندازهی سوسیس و کالباس
در واقع میتوان گفت زمان هضم غذا برای تجزیه کردن چربیهای موجود در موادغذایی مثل سوسیس و کالباس طولانیتر میشود. هضم این مواد غذایی از طریق اسیدهای صفراوی موجود در کیسه صفرا و ترشح شده از کبد انجام میشود. در واقع با مصرف میزان زیادی از مواد غذایی چرب، معده اسید بیشتر و کبد صفرای بیشتری تولید میکند که در نتیجه مشکلات گوارشی را شاهد خواهیم بود.
پرکردن بیش ازحد معده
هر چه معده پرتر باشد زمان هضم غذا نیز کندتر و سختتر خواهد شد. اسید معده که به هضم غذا کمک میکند باعث تحریک مخاط معده شده و سطح آن از مری بالاتر میآید. در نتیجه مشکل رفلاکس معده و سوزش معده بروز پیدا میکند.
این اتفاق بیشتر در خصوص سبزیجاتی مانند کلم نیز اتفاق میافتد که شاهد بروز مشکلاتی مانند دل درد، نفخ و گاز معده خواهیم بود. علاوه بر این باید حواستان به میزان مصرف مواد غذایی که باعث سوزش معده میشوند باشد. ادویهها و فلفل نیز به طور مستقیم روی ترشح اسید معده تأثیر میگذارند. درنتیجه این موارد هم باعث بروز مشکلاتی مانند سوزش معده و حتی رفلاکس معده میشوند.
مصرف زیاد کافئین
مولکولهای اصلی داخل قهوهای که مصرف میکنید به خودی خود روی گوارش تأثیر میگذارند. این تأثیر شامل تحریک ترشح اسید معده است. همین تأثیر باعث بالا آمدن اسید معده به سمت انتهای گلو و ایجاد احساس ناخوشایند میشود؛ بنابراین مصرف زیاد قهوه و چای را بخصوص بلافاصله بعد از غذا کاهش دهید.
سیگار کشیدن بعد از غذا
دود دخانیات حاوی ترکیبات سمی است که وارد معده میشود و به سلولهای آن آسیب میزند. مصرف دخانیات به مرور باعث بروز زخم معده شده و زمینه را برای بروز سرطان معده فراهم میسازد.
مصرف نوشیدنیهای گازدار
مصرف زیاد نوشیدنیهای گازدار برای دستگاه گوارش دردسرساز میشود. گاز کربونیک موجود در این نوشیدنیها باعث ایجاد تورم در معده خواهند شد. در واقع ترکیب این اسید با اسید معده مشکل ساز است. همچنین میزان بالای قند موجود در این نوشیدنیها باعث افزایش تولید اسید معده شده و مشکل را چند برابر میکنند. در نتیجه مشکلاتی مانند رفلاکس اسید معده و نفخ بروز پیدا میکند.
مصرف داروهای ضدالتهاب
داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن به طور مستقیم وارد خون میشوند و روی مکانیسم سلولهای تولید کننده موکوس معده تأثیر میگذارند. این وضعیت باعث کاهش حفاظت معده در برابر اسیدها میشود. اکثر مردم به صورت خودسرانه از این داروها به عنوان مسکن برای تسکین سردرد یا دردهای قاعدگی استفاده میکنند. غافل از اینکه استفادهی زیاد از این قبیل داروها امکان بروز زخم و ورم معده را افزایش میدهد.
دیدگاه تان را بنویسید