دانشمندان میگویند غذایی که افراد پیش از به بستر رفتن مصرف میکنند تاثیر قابل توجهی در کیفیت خواب آنها دارد.
جی پلاس، به نقل از اکسپرس، داشتن یک خواب آرام و دلنشین برای برخی افراد شبیه به یک رویاست. بی خوابی و اختلالات خواب میتواند به دلایل متعددی مانند مصرف بیش از اندازه کافئین یا مشکلات هورمونی باشد. با این حال، تحقیقات جدید دانشمندان ابعاد دیگری از این موضوع را روشن کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ بر این اساس، محققان میگویند رژیم غذایی که افراد پیش از به بستر رفتن از آن استفاده میکنند نقش تعیین کنندهای در مشکلات مربوط به خواب دارد. پژوهشگران میگویند حذف غذاهای تند از رژیم غذایی در وعده شام میتواند به میزان قابل توجهی مشکلات مربوط به بی خوابی را در فرد حل کند.
دانشمندان استرالیایی در تحقیقات خود روی جوانان سالم و بدون بیماری زمینه ای، تاثیر مصرف دو وعده غذایی متفاوت را پیش از خواب مورد مطالعه قرار دادند. دانشمندان در مرحله اول، به این جوانان در وعده شام غذای حاوی سس تند و فلفل داده و اختلالات خواب آنها را مورد بررسی قرار دادند. در مرحله دوم و در شبهای بعدی به آنها غذاهای غیرتند داده شد.
شواهد نشان داد زمانی که این جوانان پیش از رفتن به بستر غذای تند مصرف کردند به میزان قابل توجهی الگوی خوابشان دچار اختلال شد. نتایج حاکی از آن بود که این جوانان در شبهایی که غذای تند مصرف کردند کمتر از زمانی که غذای غیرتند مصرف کرده بودند، خوابیدند.
دانشمندان میگویند احتمالاً وقوع این اختلالات خواب ناشی از آن است که غذاهای تند باعث سوهاضمه، درد معده، سوزش سر معده یا مشکلات گوارشی میشود که همین امر میتواند منجر به اختلالات خواب در فرد شود.
همچنین شواهد نشان میدهد غذاهای تند میتواند باعث افزایش درجه حرارت بدن در طول چرخه نخست خواب شود. تحقیقات متعدد نشان داده است افزایش درجه حرارت بدن ارتباط مستقیمی با کیفیت خواب دارد و به هر میزان که گرما افزایش یابد، کیفیت خواب دچار کاهش میشود.
متخصصان تغذیه میگویند تنها غذاهای تند نیستند که باعث اختلالات خواب میشوند. مصرف غذاهای پرچرب و سنگین که هضم آنها دشوار است، مصرف مرکبات، نوشیدنیهای انرژی زا و حاوی کافئین و نوشیدنیهای الکلی پیش از به بستر رفتن میتواند باعث مشکلات مربوط به بیخوابی و کاهش کیفیت خواب شود.