کتابفروشیهای ایران در این سالها تغییرات زیادی کرده اند و این تغییرات در فروش کتاب به خوبی قابل رویت است.
جی پلاس، کتابفروشیهای ایران در این سالها تغییرات زیادی کرده اند این تغییرات در همه ابعاد دیده میشود در قدیم خیابان ناصر خسرو خیابانی بود که با عنوان راسته کتابفروشیهای تهران معروف بود، اما این روزها اهالی کتاب برای تهیه کتاب به راسته خیابان انقلاب میروند همان جایی که با آغاز ترم دانشگاهها رنگ و بوی دیگری به خود میگیرد و دانشجویانی را میبینید که برای تهیه کتاب هایشان به آنجا مراجعه میکنند دفتر انتشارات برخی ناشران هم در خیابانهای اطراف انقلاب واقع شده است.
باشگاه خبرنگاران نوشت: علاوه بر این که راسته کتابفروشیها پس از انقلاب تغییر کرد نحوه فروش کتاب هایشان هم تغییر کرده است الان کتابفروشان به سه شیوه کتاب هایشان را میفروشند یکی همان شیوه قدیمی است که مخاطبان کتاب به آن مراجعه میکنند و کتابهای مورد نظرشان را میخرند.شیوه دوم فروش تلفنی کتاب هاست. برای تهیه کتاب از برخی کتابفروشیها فقط کافی است شماره تماس آنها را بگیرید و پس از آن کتاب مورد نظرتان را برایتان به در خانه میفرستند.
شیوه سوم فروش کتاب و فروش اینترنتی آن است برخی کتابفروشان کتاب هایشان را در فضای مجازی میفروشند. فروش اینترنتی آنها به سایت محدود نمیشود حتی در صفحههای مجازی هم کتاب هایشان را میفروشند.
جدیدترین کتابفروشی ها، کتابفروشیهای اینترنتی هستند سایتهای فروش کتاب به کمک ناشران آمده اند برخی از این سایتها معتبر هستند و میتوان به آنها اعتماد کرد. سایتهای معروفی که مخاطبان کتاب نام آنها را شنیده اند در این روزهای شیوع کرونا میتواند راهی برای تهیه کتاب باشد بدون اینکه نیاز داشته باشیم از خانه بیرون برویم.حتی برخی نرم افزارهای داخلی هم هستند که در زمینه فروش کتاب فعالیت میکنند نرم افزارهای داخلی مانند فیدبیو و روبیکا از جمله آن هاست و چند سالی است در بازار نشر فعالیت میکنند و محل عرضه و فروش کتابهای ناشران هستند.
در گذشته باید یک ناشر کتابش را برای عرضه و فروش به کتابفروشی میداد الان سایتها و صفحههای مجازی ناشران هم محلی برای عرضه و فروش کتاب شده اند و تغییرات زیادی کرده اند. این تغییرات بنابر روی آوردن مردم به فضای مجازی در کتابفروشیها ایجاد شده است.