امسال هم مثل همیشه، شروع پاییز با آلودگی هوا همراه بود، اتفاقی مرگبار که احتمالا دیگر برای همه شهروندان، عادی شده است، اما امسال پخش کروناویروس کنار ذرات PM ۲.۵ در هوای کلانشهرها وضعیت را کمی متفاوتتر و حدود ۸ درصد مرگبارتر کرده است.
جی پلاس، مطالعات متعددی در ماههای گذشته در کشورهای مختلف انجام شد که نشان میدهد، درگیری با آلودگی هوا احتمال مرگ بخاطر کروناویروس را افزایش میدهد، حتی برخی از تحقیقها هم هشدار دادهاند که با آلودهتر شدن هوا میزان شیوع ویروس هم افزایش پیدا میکند.
خبرآنلاین نوشت: چه ذرات معلق در هوا و چه کروناویروس هر دو وارد یکی از ارگانهای بدن میشوند و ترکیب این دو در کنار هم هر کدام را مرگبارتر هم میکند. چند ماه پیش دانشگاه هاروارد مطالعهای در این راستا انجام داد که این موضوع را تایید میکند.
نتایج این مطالعه در ۳۰۸۰ منطقه ایالات متحده آمریکا از این قرار بود؛ قرار گرفتن بلندمدت در معرض آلودگیهوا منجر به افزایش آسیبپذیری نیست به تجربه پیامدهای شدیدتر کووید-۱۹ است.
برای مثال این مطالعه نشان داده برای فردی که دهها سال در منطقهای درگیر با آلودگی هوا زندگی میکند، در صورت ابتلا به کروناویروس خطر مرگ ۸درصد بیشتر از دیگر افرادی است که در شهری بدون مشکل آلودگی هوا زندگی میکنند. در بخشی از این مطالعه در این رابطه آمده است: «افزایش کوچکی برای قرار گرفتن در معرض ذرات PM ۲.۵ میتواند منجر به افزایش زیاد تعداد مرگومیر کویید-۱۹ شود.»