گزارش جی پلاس؛

بورس در هفته ای که گذشت: علت سقوط شاخص/ معاملات هفته جاری بازار بورس به کدام سمت خواهد رفت؟

بازار بورس در هفته گذشته یکی از بدترین دوره های خود را مشاهده کرد تا امید سهام داران به روزهای آینده کمتر شود. کاهش ارزش سهام عدالت و صندوق های ای تی اف دولتی نیز از جمله تحولات قابل توجه بازار بورس در هفته آخر مهرماه بود.

لینک کوتاه کپی شد

گروه کار و درآمد جی پلاس: بازار سرمایه در هفته چهارم مهر ماه برخلاف هفته های گذشته روندی نزولی طی کرد به طوری که شاخص کل نسبت به هفته گذشته،  با توجه به فاکتورهای تاثیر گذار بر بازار از جمله قیمت دلار و انتخابات آمریکا سقوطی صد هزار واحدی را تجربه کرد.

در یک هفته گذشته بازار در اولین روز کاری خود با کاهش شدید مواجه شد و همین موضوع در روزهای بعدی هفته هم تکرار شد. 

عرضه سهام توسط حقوقی ها در روزهای آخر هفته گذشته  به دلیل سود خوبی که از خرید های هفته های گذشته به دست آوردند از جمله دلایل سقوط شاخص بود. 

 از عوامل مهم ریزش قابل توجه بازار در هفته گذشته می توان به اخبار تعیین نرخ محصولات بورس کالا به ویژه گروه فولادی، فروش واحدهای باقی مانده دارایکم و عدم صدور مجوز افزایش نرخ محصولات سیمانی که از سوی کارشناسان به عنوان نارضایتی بازارگردان های این گروه ها؛ اشاره کرد.

 شاخص کل اکنون در کانال یک میلیون و چهارصد هزاری ایستاده و نگرانی ها در خصوص سقوط آن به کانال پایین تر افزایش یافته است ولی برخی کارشناسان با توجه به معاملات خوب روز پایانی معاملات هفته آخر مهرماه، از مقاومت شاخص در روزهای آینده خبر دادند.

شاخص کل، شاخص هم وزن و شاخص فرابورس به ترتیب در ارقام 1.412.354، 393.880 و 16.970 واحد ایستاده اند که بر خلاف هفته سوم مهرماه که شاخص ها بشترین تاثیر را از نمادهای کوچک گرفته بودند، شاهد ریزش نمادهای بزرگ به ویژه نمادهای عضو سبد سهام عدالت بودند.

بازار بورس بیشترین تاثیر منفی را از نمادهای شپنا، شتران، وبملت، خودرو و فملی گرفت و در بازار فرابروس نیز صبا، وسپهر، آریا و مارون بیشترین تاثیر گذاری را بر شاخص داشتند. 

 

سهام عدالت که در ابتدای هفته ارزش خود را در رنج 14 میلیون و ششصد هزار تومان دید در پایان هفته به چایین تر از 13 میلیون تومان رسید. اقدامات برخی کارگزاری در فروش این سهام در روزهای منفی بازار یکی از دلایل این کاهش عنوان شده است.

صندوق های ای تی اف نیز در تلاطمات بازار قرارگرفتند. دارایکم توسط نوسان گیرها، علی رغم ارزش ذاتی 26 هزار تومانی خود، در بازه 20-18 هزار تومانی حرکت کرد و صندوق ای تی اف دوم موسوم به پالایش یکم نیز  در بدترین شرایط ممکن از زمان فروش این واحدها توسط دولت قرار گرفته اند.

معاملات هفته آینده پس از پالس های جزیی بازار می تواند شاخص بورس را به کانال های بعدی هدایت کند اگرچه اخبار مرتبط با نرخ دلار و انتخابات آمریکا ممکن است بر شدت نوسانات بیفزاید.

بنابر نظر کارشناسان به دلیل تاثیر پذیری برخی بازارهای موازی همجون ارز از مسائل سیاسی به ویژه انتخابات آمریکا، نوسانات شاخص ممکن است تا برگزاری این رخداد سیاسی ادامه داشته باشد ولی اغلب سهم ها اکنون در ارزندگی به سر می برند که همین مهم می تواند نمایانگر افق مثبت بازار باشد.

تحلیل کارشناس بازار بورس درباره معاملات هفته گذشته در گفت و گو با جی پلاس را اینجا بخوانید.

 

دیدگاه تان را بنویسید