امشب در ساعات بامداد می توان بارش شهابی جباری را مشاهده کرد.

به گزارش جی پلاس، امشب وضعیت هلال ماه به‌گونه‌ای است که امکان مشاهده این بارش شهابی را فراهم می‌کند. انتظار می‌رود در زمان اوج بارش شهابی جباری در هر ساعت ۲۰ شهاب سنگ در آسمان دیده شود.

یورنیوز در ادامه نوشت: بارش شهابی جباری هر ساله بین دو اکتبر تا هفت نوامبر (۱۰ مهر تا ۱۶ آبان) ظاهر می‌شود. چیزی که این بارش‌ها را متمایز می‌کند مسیرهای گاز باقی مانده است که می‌تواند پس از گذر خود شهاب‌سنگ برای چند ثانیه امتداد یابد یا می‌تواند به قطعات روشن تبدیل شود.

اوج بارش زمانی رخ می‌دهد که زمین از میان بقایایی که دنباله‌دار هالی برجای گذشته است عبور می‌کند. دنباله‌دار هالی خود آخرین بار در سال ۱۹۸۶ در آسمان دیده شود و در سال ۲۰۶۱ بار دیگر ظاهر می‌شود. طبق گفته ناسا، این دنباله‌دار هر ۷۶ سال یکبار در سفر به دور خورشید ظاهر می‌شود.

تابش شهاب‌سنگ‌ها از صورت فلکی معروف جبار (شکارچی) است. حتما لازم نیست شهاب‌ها را در صورت فلکی که کانون بارش در آن قرار دارند، مشاهده کرد.

بهترین زمان برای دیدن این بارش شهابی که می‌تواند بین ۱۰ تا ۲۰ شهاب در ساعت در اوج آن ایجاد کند زمانی است که ماه بر آسمان شب تسلط ندارد. دلیل آن این است که این شهاب‌سنگ‌ها ضعیف‌تر از بارش شهابی برساوشی هستند که آخرین بار در ماه اوت ظاهر شد.

بهترین ساعت دیدن بارش شهابی جباری در تاریخ ۳۰ مهر در ساعت یک بامداد تا زمان طلوع خورشید است. 

سرعت بارش شهابی جباری بالاست به طوریکه با سرعت ۶۶ کیلومتر بر ثانیه به جو زمین می‌آیند. خطر برخورد این شهاب‌سنگ‌های درخشان با زمین وجود ندارد. برخی از شهاب سنگ‌ها تنها به اندازه یک دانه شن و ماسه هستند.

  برای لذت بردن از این نمایش آسمانی نیازی به دوربین شکاری یا تلسکوپ نخواهید داشت.

 

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1477698
  • منبع: یورونیوز
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.