ساخت اولین نمونه نسل سوم واکسن کرونا در کشور

یکی از شرکت‌های دانش بنیان کشورمان اولین نمونه واکسن نسل جدید و نوترکیب کرونا را تولید کرد.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، بابک نگاهداری، مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان و مدیر گروه بیوتکنولوژیک دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: توانستیم اولین نمونه واکسن نسل جدید ویروس کرونا و نوترکیب  را بسازیم و  به دانش فنی ساخت نسل سوم کرونا مبتنی بر ویروس مهندسی شده سرخک دست یابیم.

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ او افزود: تا پایان آبان، آزمایش‌های حیوانی روی این واکسن انجام می شود و تا ابتدای سال آینده، وارد بازار خواهد شد. در واقع این واکسن در مرحله آزمایش‌های حیوانی است و  پس از اخذ مجوز‌ها، وارد فاز انسانی و تولید انبوه خواهد شد.

نگاهداری تصریح کرد: این فناوری در اختیار ۵ کشور است که ایران در زمره این دسته از کشورها قرار دارد و  این شرکت با همکاری یکی از شرکت‌های وابسته به هلدینگ ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به این دانش فنی رسیده‌ است.

مدیر گروه بیوتکنولوژیک دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: پیشروترین کشور‌ها در حوزه طراحی و ساخت ویروس کرونا به ترتیب چین، آمریکا، آلمان، انگلیس، روسیه، ژاپن، هند، فرانسه و اخیرا کوبا و قزاقستان هستند که واکسن‌های آن‌ها به فاز ارزیابی بالینی رسیده اند.

مدیر گروه بیوتکنولوژیک دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: بر اساس آخرین گزارش‌ها در حوزه کاندید‌های واکسن علیه کووید ۱۹ در ۱۵ اکتبر ۲۰۲۰، ۴۲ کاندید واکسن در مرحله ارزیابی کلینیکی فاز انسانی هستند و ۱۵۶ کاندید واکسن در مرحله ارزیابی قبل از کلینیک یعنی مرحله حیوانی قرار گرفته اند.

نگاهداری افزود: این واکسن‌ها بر پلتفرم سکو‌هایی نظیر ذرات شبه ویروسی، RNA، ویروس‌های نوترکیب، زیر واحد‌های پروتئینی، وکتور‌های ویروسی غیر تکثیر شونده، ویروس ضعیف و ویروس غیر فعال و DNA طراحی و ساخته شده اند.

مدیر گروه بیوتکنولوژیک دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: اولین گروهی در کشور هستیم که ویروس انسانی تکثیر شونده را برای ساخت واکسن کرونا مهندسی کرده ایم، ما در این پروژه یک ژن پروتئین ویروس کرونا را سنتز کردیم و سپس به داخل ژنوم ویروس سرخک بردیم و ویروسی ساخته ایم که هم واکسن سرخک و هم یک پروتئین از ویروس کرونا را در بدن انسان تولید می‌کند.

مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان ادامه داد: در حال تست واکسن خودمان روی نمونه‌های حیوانی هستیم و برنامه ریزی برای تولید انبوه آن با همکاری شرکت‌های دانش بنیان دیگر و بردن واکسن در فاز انسانی تا انتهای سال ۹۹ را در دستور کار داریم.

نگاهداری تاکید کرد: غیر از ما ۵ شرکت و مجموعه تحقیقاتی در دنیا وجود دارد که به تکنولوژی بسیار پیشرفته ساخت واکسن با مهندسی ویروس سرخک برای کرونا دسترسی دارد.

او گفت: واکسنی که ما ساخته ایم دارای مزیت‌هایی مانند قیمت پایین، تکنولوژی تولید، استفاده از آن در واکسیناسیون عمومی اطفال به صورت فراگیر و ... است.

دیدگاه تان را بنویسید