تلفن همراه کالایی که به صورت کامل از طریق واردات تامین می‌شود و به‌تبع وابسته به نرخ ارز است، ‌با افزایش افسارگسیخته نرخ ارز قیمت آن هم افزایش می‌یابد.

جی پلاس، مشتریان این ابزار کم نیستند و به همین دلیل هم سود زیادی در این بازار وجود دارد و از این رو دست دلالان هم در این بازار به شدت فعال است. یعنی همه گرانی‌های تلفن همراه به دلیل تغییرات نرخ دلار نیست بلکه این دلالان هستند که قیمت را در بازار تعیین می‌کنند. افزایش قیمت به کاهش فروش واحدهای خرد منجر می‌شود اما فروشندگان یا همان واردکنندگان عمده که سهم بزرگی از بازار را در اختیار دارند همیشه برنده این تورنمنت عرضه و تقاضا هستند.

آرمان ملی نوشت؛ گوشی تلفن همراه یکی از نیازهای اساسی مردم است که در هر شرایطی مجبورند تا با تامین هزینه یکی از این دستگاه‌ها را تهیه کنند، اما با روند افزایشی نرخ ارز این امکان برای همه وجود ندارد و هرچه به پیش می‌رویم وضعیت بدتر هم می‌شود. بازار تلفن همراه وابسته به واردات است و در این میان واردکنندگان عمده دست پیش را دارند. براساس آنچه که اعلام شده بسیاری از دستگاه‌های تلفن همراه حتی پیش از گران شدن ارز وارد شده ولی این موضوع نتوانسته حتی گوشی‌های واردشده با ارز با نرخ‌های پایین‌تر را به بازار بیارود. دلیل آن هم این است که واردکنندگان عمده که نقش دلالان و گردانندگان این بازار را بازی می‌کنند بدون هیچ نظارت و مزاحمتی از سوی مقامات مربوطه، محصولات وارد شده را به نرخ روز ارز عرضه می‌کنند.

از طرفی کاهش عرضه سعی می‌کنند نرخ گوشی را حتی بیشتر از نرخ ارز نگه دارند در این شرایط هم طبیعی است که نه خرده‌فروشان و نه مردم نمی‌توانند آنطور که باید از این فناوری بهره ببرند. این وضعیت همیشه بوده و امروز هم هست و به‌نظر نمی‌رسد که مسئولان کاری جز حرف زدن انجام داده باشند! رئیس انجمن صنفی فروشندگان تلفن همراه، سیم‌کارت و لوازم جانبی، درباره افزایش قیمت موبایل در پی افزایش نرخ دلار گفت: «با توجه به نوسان نرخ ارز شاهد تغییر قیمت تمامی کالاها از جمله تلفن همراه هستیم. البته مغازه‌دار و خرده فروش بیشتر به‌دنبال این است که چرخه خرید و فروش ایجاد شود، اما برخی عمده فروش‌ها با توجه به اینکه پروسه واردات زمان‌بر است، نسبت به عرضه خوددداری می‌کنند، مثلا عمده‌فروشی با ارز 20 هزار تومان گوشی را وارد کرده بسته به نرخ روز دلار قیمت گوشی را تعیین و در اختیار مغازه‌دار قرار می‌دهد و همین موضوع باعث گرانی هر روزه گوشی شده است.»

افشار فروتن لاریجانی با بیان اینکه عمده فروش برای کسب سود بیشتر و سوء‌استفاده از شرایط موجود نسبت به عرضه به موقع ممانعت می‌کند، به ایلنا افزود: «در حال حاضر بیشتر مغازه‌داران و خرده‌فروش‌ها ماکت گوشی را در ویترین به نمایش می‌گذارند و زمانی مراجعه مشتری از عمده فروش تهیه می‌کند، عمده فروش نیز با توجه به تثبیت نرخ روز ارز که بعد از ظهر است و معمولا نسبت به روز قبل گران‌تر می‌شود قیمت گوشی را تعیین و در اختیار فروشنده خرد قرار می‌دهد.»

او اضافه کرد: «اکنون شاهدیم که واردکننده‌ای که به‌دنبال سود بیشتر و نامتعارف است با ارز 20 هزار تومان ثبت سفارش کرده اما با روند افزایش ارز گوشی را با ارز 30 هزار تومانی می‌فروشد و حتی توقف در عرضه را شاهد هستیم.» فروتن لاریجانی یادآور شد: «برخی عمده‌فروشان از شرایط امروز بازار ارز سوء‌استفاده می‌کنند که به تبع آن فروشنده‌ها به دردسر می‌افتند و در نتیجه کالا برای کاربر جزئی و مشتری گران تمام می‌شود. در حال حاضر گوشی‌هایی که تقاضای بیشتر و موجودی کمتری در بازار دارند بیش از دیگر گوشی‌ها تحت تاثیر نرخ ارز گران شده و افزایش قیمت داشته‌اند. شرایط باید به گونه‌ای باشد که در بازار ثبات ایجاد شود و مسئولان نسبت به بهبود اوضاع هم برای فعالان واقعی این صنف و هم مردم اقدام کنند.»

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1477250
  • منبع: آرمان ملی
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.