جی پلاس/ برگی از تاریخ انقلاب اسلامی؛
چرا امام بر گسترش قرض الحسنه تا میان خانواده ها تاکید داشتند؟
امام خمینی در پاسخ به نامه جمعی از سرپرستان صندوقهای قرض الحسنه بر گسترش این سنت خداپسندانه تاکید کردند.
به گزارش خبرنگار جی پلاس، در پانزدهم مهر ماه سال ۶۶ جمعی از موسسان صندق های قرض الحسنه در تهران از جمله مرحوم حبیب الله عسکراولادی، سعید امانی، حبیب الله شفیق و ... در نامه ای به امام، ادامه حیات این صندوق ها را وابسته به عنایت و توجه آن حضرت عنوان کردند و ایشان نیز در پاسخ به آنها بر ادامه و گسترش این سنت حسنه تاکید فرمودند. متن نامه موسسان صندوق های قرض الحسنه و پاسخ امام در ادامه آمده است:
[بسم الله الرحمن الرحیم. محضر مبارک زعیم عالیقدر و بنیانگذار جمهوری اسلامی، نایب الامام، حضرت آیت الله العظمی امام خمینی ـ مدظله العالی ـ با اهدای تحیت و سلام و نهایت احترام، خاطر مبارک مستحضر است که صندوقهای قرض الحسنۀ کشور از سال 1345 شروع به فعالیت نموده، و در ابعاد مختلف به امداد محرومین و مستضعفین و نیز مبارزان با طاغوت و کمک به خانواده های آنها تا پیروزی انقلاب، و پس از پیروزی با شتاب بیشتر در جهت اهداف نظام جمهوری اسلامی نسبت به امور کشاورزی، دامداری، صنعت، مسکن، ازدواج، جبهه و جنگ، سیلزدگان، آسیب دیدگان زلزله، بمبارانها، گرفتاران، محتاجان و محرومین، گره گشایی می نماید. و منشأ خدمات فراوانی بوده و می باشد. به نظر مقلدین آن حضرت ادامه و استمرار این خدمات نیاز به عنایت خاصه و حمایت حضرتعالی دارد.
سعید امانی، رئیس هیأت مدیرۀ صندوق قرض الحسنۀ رفاه بازار
محسن لبانی، مدیر عامل صندوق قرض الحسنۀ کوثر
سیداصغر رخ صفت، مدیر عامل سازمان اقتصاد اسلامی
ابوالفضل حاجی حیدری، هیأت مدیرۀ صندوقهای امداد امام و تعاون صنفی
حبیب الله شفیق، مدیر عامل صندوق قرض الحسنۀ امداد امام
حبیب الله عسکراولادی، مدیریت صندوقهای تعاون صنفی و امداد]
"بسمه تعالی
با تشکر از زحمات آقایان محترم، باید سعی کرد که این سنّت حسنه در بین مسلمانان جایگاه اصلی خود را پیدا کند؛ و تمام تلاش را نمود تا «قرض الحسنه» به عنوان یکی از ستونهای اقتصاد اسلامی، حتی در خانواده ها، به صورت کامل جریان یابد.
امیدوارم نظام جمهوری اسلامی و تمامی صندوقها، تعاونیها و سازمانها، و مؤسساتی که در این امر مبارک زحمت می کشند، موفقیت بیشتری کسب نمایند. من به تمام مسئولین و آنهایی که به اسلام خدمت می کنند دعا می نمایم.
15 مهر 66
روح الله الموسوی الخمینی"
صحیفه امام؛ ج ۲۰، ص ۳۹۹-۴۰۰
دیدگاه تان را بنویسید