همان‌قدر که خیلی از ما نمی‌توانیم حتی یک روز با نداشتن یک گوشی اسمارت‌فون سر کنیم، خانه‌های‌مان هم دچار تحول اساسی نسبت به خانه‌های پدر و مادرهای‌مان شده‌اند؛ تحولی که حالا بیشتر از ۱۰ سال است باعث شده نتوانیم کمتر خانه‌ای را بدون مبلمان تصور کنیم.

جی پلاس، گرچه کلمه مبلمان شامل همه عناصر موجود در یک اتاق پذیرایی یا نشمین می‌شود ولی ما و شما خوب می‌دانیم که وقتی از مبلمان حرف می‌زنیم از یک ست یا مجموعه‌ای از مبل حرف می‌زنیم که قرار است تنها و مهم‌ترین عنصر محل نشستن در خانه‌های‌مان باشد؛ محلی که بیشتر لحظه‌های‌مان در خانه را روی آن‌ها می‌گذرانیم و اگر دوست‌شان نداشته باشیم و موقع نشستن روی‌شان احساس راحتی نکنیم، خانه‌مان یک خانه دوست‌داشتنی نخواهد بود.

برترین ها نوشت: پس اگر در فکر تغییر بخشی یا همه مبلمان خانه‌تان هستید یا حس می‌کنید مبلمان‌تان چیزی کم دارد به نکات این راهنمای خرید دقت کنید تا در خانه‌تان روی مبل‌هایی بنشینید که دل‌تان نخواهد آن‌ها را به این زودی‌ها عوض کنید.

مبلمان

فقط راحتی مهم نیست

قبل از خرید

این موضوع که اندازه مبل خانه باید متناسب با اندازه فضایی باشد که قرار است مبل‌ها را در آنجا بچینیم، موضوع آنقدر باشد مهمی است که اگر موقع خرید فراموشش کنید به محض ورود مبل به خانه حتما گرفتار خواهید شد. اگر در خانه کوچکی زندگی می‌کنید باید به این موضوع تناسب بیشتر دقت کنید، چون هر چند سانتی‌متر اضافه در یک خانه کوچک باعث می‌شود که بعد از چیدن مبل‌ها جایی برای رفت و آمد نداشته باشید.

مبل‌هایی که دسته‌های بزرگی دارند برای خانه‌ها و فضا‌های نشیمن یا پذیرایی بزرگ‌تر و مبل‌هایی که جمع‌وجور‌ترند برای نشیمن‌های کوچک یا خانه‌های کوچک مناسب هستند. حواس‌تان به اندازه ورودی خانه هم باشد؛ مبلی نخرید که نتوانید آن را از در خانه یا راهروی منتهی به اتاق نشیمن‌تان رد کنید.

موضع مهم بعدی هم کارآیی مبل‌هاست. قبل از خرید مبل باید بدانید قرار است آن را در اتاق پذیرایی یا نشیمن قرار دهید یا گوشه یک اتاق کار یا مطالعه. مسلما شکل و جنس مبلی که قرار است رویش لم بدهید و تلویزیون تماشا کنید با مبلی که قرار است در اتاق پذیرایی بگذارید، متفاوت است.

اگر فکر می‌کنید، یکی دو سال آینده خانه‌تان را عوض خواهید کرد و دوست ندارید مجبور به تغییر مبل‌های‌تان هم شوید تا می‌توانید مبل‌های «سبک» بخرید؛ مبل‌هایی که در جابه‌جایی آنقدر بزرگ و سنگین نباشند که غیرقابل حمل شوند. برعکس اگر خانه‌تان را به این زودی‌ها عوض نمی‌کنید می‌توانید مبل‌های چوبی نه چندان سبک و جانداری بخرید که عمر زیادی هم دارند.

به «شکل» فضایی که قرار است مبل‌ها را در آنجا بچینید، دقت کنید. مسلما وقتی دیواری یک‌تکه در خانه ندارید، نمی‌توانید به خرید مبل ال شکلی که چشم‌تان را گرفته فکر کنید. چندبار در ذهن‌تان مجسم کنید که در کدام قسمت خانه می‌خواهید مبل قرار دهید و کمی خلاقیت و تصورتان را به کار بگیرید تا شکل مبل مورد نیازتان را پیدا کنید.

رنگ مبل‌ها هم مثل جنس‌شان باید برای‌تان مهم باشد. رنگ مبل‌ها را می‌توانید با رنگ دیوار پشت‌شان، با رنگ پرده‌های خانه یا با رنگی که برای دکوراسیون کلی خانه انتخاب کرده‌اید، ست کنید. لازم نیست خانه‌تان یک‌رنگ باشد؛ پس در انتخاب رنگ مبل هم خلاقیت به خرج دهید. درباره هماهنگی رنگ‌ها با هم کمی مطالعه کنید تا خوش رنگ‌ترین مبل به خانه‌تان بیاید.

وقت خرید مبل با در نظر گرفتن همه نکات قبل، حتما روی مبل بنشینید و فنر‌های نشیمنگاه آن را تست کنید. نشیمنگاه مبل نباید آنقدر سفت باشد که چوب و فنر زیر آن را حس کنید و نه آنقدر نرم که جای بدن‌تان در آن فروبرود و باقی بماند. به فضای پشت مبل دست بزنید تا توخالی نباشد. به شکل دوخت نوار‌ها و درز تشک‌های مبل هم دقت کنید تا تمیز دوخته شده و چسب خورده باشند. حواس‌تان به روکش مبل‌ها هم باشد؛ روکش‌هایی با جنس نامرغوب زود ساییده می‌شوند و از بین می‌روند.

 

بعد از خرید

تمیز کردن مبل‌ها بعد از خرید و استفاده از آن‌ها مهم‌ترین موضوعی است که درگیرتان می‌کند. اگر هنگام خرید از فروشنده نپرسیده‌اید جنس پارچه رومبلی‌تان چیست و چطور باید لکه‌های روی آن را پاک کنید، بدون مطلع شدن از این موضوع هیچ لکه‌ای روی مبل‌تان را با هیچ شوینده و لکه‌بری پاک نکنید. استفاده از یک لکه‌بر قوی ممکن است رنگ پارچه مبل‌تان را از بین ببرد یا لکه بعد از خیس شدن پررنگ‌تر شود. سعی کنید هر لکه روی مبل را بلافاصله بعد از ایجاد شدن و قبل از استفاده از هر لکه‌بری با آب سرد و دستمال تمیز پاک کنید.

اگر مبل‌های‌تان روکش پارچه‌ای دارند با جاروبرقی و اگر روکش چرم دارند با یک دستمال تمیز با فاصله زمانی کم گردگیری کنید. خاک و دوده‌ای که روی همه وسایل خانه می‌نشیند، می‌تواند رویه مبل‌های‌تان را به سرعت کدر و بدرنگ کند.

اگر روکش مبل‌تان چرم است، هر چند وقت یک‌بار با واکس مخصوص رویه آن را واکس بزنید تا همیشه براق و نرم بمانند.

دسته و بدنه مبل‌های چوبی را با دستمال خیس گردگیری نکنید، چون نم و رطوبت عمر مبل‌های چوبی را کم می‌کند.

اگر می‌خواهید مبل‌های‌تان را خودتان بشویید از بخارشوی با بخار نه چندان زیاد استفاده کنید. اگر بخارشوی ندارید با آب ولرم و شامپو فرش و با استفاده از یک تکه ابر حجیم آن‌ها را بشویید. در هر دو روش حواس‌تان باشد مبل‌ها خیس نشوند. وقت شستن با شامپو فرش نگذارید کف درون پارچه مبل باقی بماند وگرنه ممکن است مبل‌تان تغییر رنگ و فرم بدهد.

 

از کجا بخریم؟

اگر برای خرید مبل محدودیت زمانی ندارید، نمایشگاه بین‌المللی مبل یکی از فرصت‌ها و مکان‌های خوب برای خرید است. اگر قبل از خرید بدانید چه مبلی نیاز دارید، می‌توانید در نمایشگاه بین‌المللی یا فصلی خرید خوبی داشته باشید. برند‌های معتبر معمولا در نمایشگاه‌های معتبر شرکت می‌کنند و حتی به مشتریانی که در زمان و مکان نمایشگاه خرید می‌کنند، تخفیف‌های ویژه هم می‌دهند.

اگر ساکن تهران هستید، حتما اسم بازار مبل یافت‌آباد به گوش‌تان خورده است. این بازار یکی از بزرگ‌ترین بازار‌های مبل پایتخت است که می‌توانید انواع مبل‌ها با قیمت‌های متفاوت را در آن پیدا کنید. خیلی از برند‌های معروف مبل ایرانی و خارجی هم در بازار مبل یافت‌آباد شعبه دارند.

بازار مبل دلاوران، بازار مبل حسن‌آباد و بازار مبل سهروردی هم بازار‌های دیگری است که می‌توانید با توجه به منطقه محل زندگی‌تان در تهران از آن‌ها خرید کنید. در بازار مبل دلاوران تعداد زیادی از فروشندگان بازار مبل یافت‌آباد را پیدا می‌کنید. بازار مبل حسن‌آباد بیشتر به درد خرید مبل‌های اداری می‌خورد ولی در بازار مبل سهروردی می‌توانید انواع مبل‌های خانگی را در سبک‌های مدرن و کلاسیک پیدا کنید.

راسته مبل‌فروشی‌های خیابان‌هایی مثل پارک‌وی، میرداماد، ولیعصر، شریعتی، سهروردی شمالی و... جا‌هایی است که می‌توانید فروشگاه‌های برند‌های خارجی مبل را در آنجا پیدا کنید.

مطمئنا خرید اینترنتی یک مبل، کار عاقلانه‌ای نیست و البته تا امروز هم سایت یا فروشگاه اینترنتی‌ای در ایران راه‌اندازی نشده که بتوانید با چند کلیک از آن مبل بخرید، اما اکثر برند‌های معتبر سایت‌هایی دارند که می‌توانید با دیدن مدل‌ها در سایت، خرید آسان‌تری داشته باشید.

نئوکلاسیک مدل ویکتوریا با پارچه ترک؛ ۷ نفره

fls0AyVav0f1

نکته کاربردی: این سبک مبل مناسب خانه‌هایی است که دکوراسیون کلاسیک مدل قرن هجدهم یا نوزدهم اروپا را دارند. اگر چنین حال و هوایی در خانه‌تان ندارید، خرید چنین مبلی را به شما توصیه نمی‌کنیم؛ مگر اینکه بخواهید با یک کنسول و آینه، ساعت پاندولی بلند، لوستر کریستال و وسایلی از این دست، سبک دکوراسیون خانه‌تان را به کلی تغییر دهید.

کاناپه؛ دو نفره

کاناپه

نکته کاربردی: این مدل مبل مناسب خانه‌هایی است که فضای نشیمن‌شان برای مبل‌های تک فضای کافی داشته باشد. پیشنهاد می‌کنیم این مبل را در مقابل تک دیواری بگذارید که رنگ متفاوتی با دیوار‌های دیگر دارد؛ این‌طوری یک فضای دومی در اتاق نشیمن‌تان درست می‌کنید؛ فضایی که می‌تواند با یک میز کوچک یا یک باکس چندطبقه برای کتاب‌ها یا مجله‌هایی که در حال خواندنش هستید، کمی شخصی‌تر از قسمت‌های دیگر اتاق نشیمن شود.

مبل ال با روکش چرم؛ ۷ نفره

مبل

نکته کاربردی: معمولا آن‌هایی که اهل ریسک هستند، سراغ چنین رنگ‌هایی می‌روند، اما یادتان باشد ترکیب رنگ قرمز با آبی فیروزه‌ای اینقدر فضای نشیمن را زیبا می‌کند که دل‌تان نمی‌خواهد از روی مبل بلند شوید! این رنگ برای خانه‌هایی که نشیمن کوچکی دارند هم بسیار مناسب است، چون فضای خانه را بزرگ‌تر از حد معمولش نشان می‌دهد و باعث دلباز شدن آن می‌شود.

مبل راحتی مدرن، تمام پارچه؛ ۷ نفره

مبل

نکته کاربردی: کرم مایل به خردلی از آن رنگ‌هایی است که خیلی کم در طراحی دکوراسیون خانه استفاده می‌شود. اگر رنگ دیوارهای‌تان به صورت کلاسیک کرم‌رنگ است، می‌توانید این رنگ را برای مبلمان خانه‌تان انتخاب کنید. چند کوسن زرد و نارنجی هم فضای خانه‌تان را حسابی پاییزی می‌کند. می‌توانید رنگ مبل‌تان را هم با رنگ کفپوش خانه‌تان ست کنید. از آنجایی که معمولا کفپوش‌ها رنگ‌های طرح چوب دارند، این رنگ برای مبلمان بسیار مناسب است.

مبل راحتی ترکیب چرم و پارچه؛ ۷ نفره

مبل

نکته کاربردی: پارچه مبل کرم‌رنگ بهتر است بافت‌دار باشد. این رنگ هم جزء رنگ‌های پرطرفدار مبلمان در ایران است و هم جزء انتخاب‌هایی با سلیقه کلاسیک. این رنگ برای مبلمان‌هایی با طرح‌های سنتی و مدرن مناسب است. رنگ کرم را می‌توانید با رنگ‌های تند و تیزی مانند قرمز یا رنگ‌های خنثایی مانند آبی تیره یا خاکستری و مشکی ترکیب کنید.

مبل کلاسیک زارا با پارچه نانو و ضدلک؛ ۷ نفره

مبل

نکته کاربردی: کمتر کسی سراغ انتخاب مبل‌هایی با پارچه‌های راه‌راه می‌رود، اما خوبی این طرح‌ها این است که هم تا حد زیادی تک هستند و هم در کمتر خانه‌ای پیدا می‌شوند؛ حتی می‌توانید این طرح را به صورت مبل تک در کنار مبلمان‌تان ست کنید. اما اگر کل مبل‌های‌تان را از این طرح انتخاب می‌کنید، می‌توانید سراغ پرده‌هایی با زمینه‌های راه‌راه بروید یا یکی از رنگ‌های موجود در مبل را برای رنگ غالب پرده انتخاب کنید. می‌بینید با انتخاب این مبلمان دست‌تان برای انتخاب رنگ پرده به شدت باز است.

مبل راحتی چوب و پارچه؛ ۷ نفره

مبل

نکته کاربردی: مبل‌های راحتی فضای صمیمانه‌ای را برای خانه‌تان به وجود می‌آورند. رنگ خاکستری روشن یا فیلی هم برای مبل راحتی انتخاب خوبی است؛ مخصوصا اگر بخواهید مبلمان‌تان ترکیبی از چوب و پارچه باشد، چون رنگ چوب، رنگ خاکستری روشن را خنثی می‌کند.

مبل اکتورپ آیکیا؛ ۳ نفره

مبل

نکته کاربردی: خوبی مبل سفید این است که هیچ وقت از مد نمی‌افتد. جدای از این می‌توانید هر رنگ دیگری را با این رنگ مبلمان ست کنید.

مبل راحتی چوب و پارچه؛ ۵ نفره

مبل

نکته کاربردی: رنگ‌هایی که به نظر محدود‌کننده هستند و نمی‌دانیم چطور می‌شود آن‌ها را با رنگ‌های دیگر ست کرد، معمولا در جنس چرم خیلی انعطاف‌پذیری خودشان را نشان می‌دهند. درست مانند رنگ قهوه‌ای که به سختی برای مبلمان خانه انتخاب می‌شود. اما رنگ قهوه‌ای به خاطر خنثی بودنش به‌راحتی با رنگ‌های پاییزی یا طرح‌های شطرنجی سیاه و سفید ست می‌شود. یادتان باشد این رنگ برای اتاق‌های نشیمن کوچک چندان جالب نیست، چون فضای اتاق را کوچک‌تر یا دست‌کم به همان اندازه‌ای که هست، نشان می‌دهد.

مبل تختخواب شو؛ دونفره

مبل

نکته کاربردی: مبل تختخواب‌شو برای خانه‌های نقلی ما که ممکن است هرازگاهی مهمان‌هایی برای شب ماندن در خانه‌مان داریم، بسیار کاربرد دارد. اما باید یادتان باشد که به خاطر دومنظوره بودن این مبل‌ها باید در انتخاب جنس‌شان بسیار دقیق باشید؛ اول اینکه روکش مبل بهتر است به‌راحتی دربیاید و قابل شست‌وشو باشد و نکته دوم بررسی اسکلت اصلی مبل‌های تختخواب‌شوست. اگر قرار است مبل روزی حداقل دو بار باز و بسته شود، بدنه آن باید به‌قدری مقاوم و محکم باشد که بتوان مدت زیادی از آن استفاده کرد. بهترین اسکلت مبل‌های تختخواب‌شو از جنس فلز است.

مبل ال با روکش پارچه؛ ۷ نفره

نکته کاربردی: خوبی مبل ال این است که می‌شود تکه‌های آن را به‌راحتی جدا کرد و هر چند وقت یک‌بار تغییر دکوراسیون اساسی در فضای نشیمن خانه ترتیب داد. رنگ خاکستری تیره هم همیشه از رنگ‌های پرطرفدار مبلمان بوده است. می‌توانید با یک پارچه گلدوزی شده زردرنگ یا کوسن‌های قرمز یک کنتراست فوق‌العاده ایجاد کنید.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1474745
  • منبع: برترین ها
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.