ایستگاه فضایی بین المللی با انجام یک مانور در روز گذشته مدار خود را تغییر داد و از برخورد با تکه ای از موشک ژاپنی اجتناب کرد.

جی پلاس، طبق اعلام ناسا، فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی روز گذشته یک مانور اجتنابی انجام دادند تا با یک زباله فضایی برخورد نکند.

مهر نوشت: طی این عملیات نیروهای کنترل پرواز آمریکایی و روسی با همکاری یکدیگر مانوری دو ساعته انجام دادند تا مدار ایستگاه فضایی بین المللی را طوری تغییر دهند که از این برخورد اجتناب شود. با انجام مانور، زباله از فاصله ۱.۴ کیلومتری این آزمایشگاه فضایی رد شد.

به گفته ناسا همزمان با آغاز مانور، ۳ فضانورد حاضر در ایستگاه فضایی بین المللی( دو فضانورد روس و یک آمریکایی) به مکانی نزدیک ماژول سایوز  نقل مکان کردند تا در صورت لزوم به سرعت این ایستگاه را تخلیه کنند. این اقدام برای احتیاط بیشتر انجام شده بود.

خدمه پس از انجام مانور فعالیت های عادی را از سر گرفتند. جیم بریدنستاین مدیر ناسا نیز پس از انجام عملیات گفت: مانور انجام شد. فضانوردان از منطقه ایمن خارج شدند.

زباله فضایی دردسرساز در حقیقت یک تکه از موشک ژاپنی بود که ۲۰۱۸ به فضا ارسال شده بود. این موشک سال گذشته به ۷۷ قطعه تقسیم شده بود.

ایستگاه فضایی بین المللی در ارتفاع ۴۲۰ کیلومتری سطح زمین و با سرعت ۱۷ هزار مایل بر ساعت حرکت می کند. در چنین سرعتی، حتی برخورد یک شی کوچک خسارت سنگینی به پنل های خورشیدی یا بدنه ایستگاه وارد می کند.

البته انجام چنین مانورهایی به طور دوره ای لازم است. ناسا بین سال های ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۸ میلادی ۲۵ مانور مشابه انجام داده است. به گفته بریدنستاین این سومین مانور اجتنابی است که ایستگاه فضایی بین المللی در سال جاری انجام داده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.