همزمان با آغاز معاملات هفتگی بازار جهانی افت دستهجمعی کامودیتیها را شاهد بودیم که به نظر میرسد واکنش به افزایش شاخص دلار است.
جی پلاس، در این میان اونس طلا بیش از ۴۰دلار افت را تجربه کرده و در نهایت ساعت ۲۰ روز دوشنبه به وقت تهران اونس روند افزایشی خود را با دلار تعویض کرد و به قیمت ۱۹۰۰ دلار رسید. شاخص دلار که روندی ریزشی داشت، افزایشی شد و با ۴/ ۰درصد افزایش به ۲۵/ ۹۳ واحد رسید.
دنیای اقتصاد نوشت؛ قیمت اونس طلا که تا ۱۹۵۵ دلار پیشرفته بود به نزدیکی ۱۹۰۰دلار سقوط کرد، یعنی حدود ۳ درصد کاهش قیمت را در روز گذشته به ثبت رساند. سیاستگذاران فدرالرزرو از روز جمعه شروع به تشریح سیاست جدید بانک مرکزی آمریکا در مورد نرخ تورم کردهاند، موضوعی که در شکلدهی به نحوه نگاه سرمایهگذاران و خانوارهای آمریکایی به چشمانداز آینده اقتصادی اهمیت دارد.
افزایش قیمت سکه به کندی گرایید
هر قطعه سکه بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد تهران در روز دوشنبه به قیمت ۱۳ میلیون و ۱۰۰ هزارتومان معامله شد که در مقایسه با روز گذشته ۱۰۰ هزار تومان کاهش داشته است، این در حالی است که نرخ دلار در بازار داخلی بهعنوان عامل موثر بر قیمت سکه رشد داشته اما قیمت اونس طلا در بازار جهانی از دیگر عوامل موثر بر قیمت سکه کاهش ۵۰ دلاری را به ثبت رسانده است.
نوسان قیمت این دو، بر قیمت سکه تاثیرگذار بوده و سکه نیز اندکی کاهش را در روزگذشته تجربه کرد. نیمسکه و ربعسکه اندکی افزایش داشتند و هرکدام به ترتیب ۶ میلیون و ۹۳۰ هزار تومان و ۳ میلیون و ۹۳۳ هزار تومان معامله شدند. سکه با ۱۱۷ درصد بازدهی در نیمه نخست سال جاری پس از بورس در جایگاه دوم ایستاد.
یکی از دلایل افت فلز گرانبهای داخلی در آخرین روز شهریورماه هم همین نزول بهای طلا بود. در واقع در حالیکه دیروز دلار به سکه علامت افزایشی میداد، ارزش اونس با افت خود سکه را به سوی نرخهای پایینتر هدایت میکرد.
البته بخشی از افزایش قیمت سکه در تابستان هم از سوی عوامل بنیادی حمایت نمیشد و بیشتر ناشی از عوامل روانی بود. همین موضوع هم باعث شد که برای قیمت سکه حباب شکل بگیرد. در صورتیکه اونس و دلار طی روزهای آتی گران نشوند، احتمال افت بیشتر در بازار سکه وجود دارد. برخی تحلیلگران باور دارند، تضعیف شاخص دلار در بازارهای جهانی ممکن است بر حباب سکه اثر داشته باشد.