اجرای همسان‌سازی مستمری‌ها از ابتدای ۹۶ الزامی است/ تامین اجتماعی۳ سال و ۵ ماه تاخیر دارد/ چشم‌پوشی از بازنشستگان مشاغل سخت قابل پذیرش نیست

رئیس کانون کارگران بازنشسته و مستمری‌بگیر تامین اجتماعی شهرستان اصفهان بر اجرای همسان‌سازی در سازمان تامین اجتماعی از سال آغاز برنامه ششم توسعه تاکید کرد و گفت: سازمان نباید برخلاف رویه قانونی عمل کند.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، «سیدحسن هاشمی» با اشاره به نقدهای وارد به نحوه اجرای قانون همسان‌سازی در سازمان تامین اجتماعی، گفت: «از آنجا که قانونگذار در بند (ب) ماده ۱۲ قانون برنامه ششم توسعه، سازمان تامین اجتماعی را مکلف به اجرای این مهم کرده و از آنجا که ۹۶، سال آغاز برنامه ششم است، این نهاد عمومی غیردولتی، مکلف است که همسان‌سازی را از ابتدای سال ۹۶ اجرا کند؛ درحالی‌که سازمان از مرداد ۹۹ اجرای همسان‌سازی را آغاز کرده است.» 

ایلنا نوشت؛ وی با بیان اینکه ۳ سال و ۵ ماه تاخیر (۴۱ ماه)، باید در اجرای همسان‌سازی لحاظ شود، گفت: «سازمان تامین اجتماعی نباید قانون‌گریزی کند و در محاسبه همسان‌سازی این ۴۱ ماه را لحاظ کند؛ چراکه قانون بر چنین الزامی تاکید کرده است. تاخیر در اجرای همسان‌سازی رافع تکالیف سازمان نیست و نباید این تکلیف را پشت گوش بیندازد.» 

رئیس کانون کارگران بازنشسته و مستمری‌بگیر تامین اجتماعی شهرستان اصفهان با بیان اینکه سازمان باید مابه‌التفاوت این ۴۱ ماه را محاسبه و پرداخت کند، گفت: «اگر این مدت محاسبه نشود نمی‌توان سازمان را متعهد به تکلیف قانونی‌‌اش دانست.» 

وی با اشاره به مشکلات بازنشستگان مشاغل سخت و زیان‌آور، در زمینه دریافت مبالغ کامل همسان‌سازی گفت: «طبق استفساریه مجلس که تاریخ صدور آن ۲۹ شهریور سال ۹۰ است، افرادی که در مشاغل سخت کار می‌کنند باید با ۲۰ سال سابقه بیمه‌پردازی به صورت متوالی و ۲۵ سال به صورت متناوب بازنشسته شوند. هر سال بیمه‌پردازی در مشاغل سخت و زیان‌آور معادل ۱.۵ سال است. ضمن اینکه مابه‌التفاوت بازنشستگی این کارگران، توسط کارفرما محاسبه و به سازمان پرداخت می‌شود. بنابراین موضوع "سنوات ارفاقی" مطرح نیست و وجاهت ندارد.» 

هاشمی افزود: «بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور برای کارگران یک حق است و این حق که بابت آن ۱۰ سال یا ۵ سال، مابه‌التفاوت محاسبه و پرداخت شده است، نباید به سادگی مورد چشم‌پوشی قرار گیرد. سازمان تامین اجتماعی باید توجه داشته باشد کارگری که در مشاغلی با صفت سخت و زیان‌آور مشغول به کار بوده، به شدت از لحاظ جسمی مشکل دارد. برای نمونه کارگرانی که در سال‌های گذشته در صنایعی که با مواد شیمیایی سر و کار دارند، کار می‌کردند، حتی یک ماسک ساده هم نداشتند. مواد شیمیایی در ریه‌های آنها رسوب کرده است. کبد بیشتر آنها به درستی کار نمی‌کند و درگیر سرطان‌ کبد، غدد، خون و... هستند.» 

وی افزود: «نحوه محاسبه همسان‌سازی در مشاغل سخت و زیان‌آور قانون‌گریزی است و سازمان نباید به سمت قانون گریزی حرکت کند؛ چراکه اعتراض بازنشستگان را به دنبال دارد و دارای تبعات اجتماعی است. حقوق قشری که طبق قانون رفتار کرده و بازنشسته شده است، نباید این چنین ساده مورد چشم‌پوشی قرار گیرد. این در حالی است که حقوق کارمندان و مدیران بازنشسته سازمان تامین اجتماعی از زمین تا آسمان با یک بازنشسته فاصله دارد. اینها حتی در قالب کارمند دولت بازنشسته می‌شوند و از ترمیم حقوق قابل ملاحظه‌ای پس از بازنشستگی بهره‌مند می‌شوند.» 

رئیس کانون کارگران بازنشسته و مستمری‌بگیر تامین اجتماعی شهرستان اصفهان، افزود: «کارگر حداقلی‌بگیر برای رنج کشیدن کار نمی‌کند و بدتر از آن برای زیستن در فقر با مستمری ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی درخواست بازنشستگی نمی‌دهد؛ درحالیکه خوب به یاد داریم در زمان اجرای «قانون نظام هماهنگ پرداخت‌ کارکنان دولت» مدیران و برخی از کارمندان سازمان تامین اجتماعی در قالب کارمندی برای ترمیم خود اقدام کردند. حقوق برخی از اینها تا ۱۰۰ درصد افزایش یافت؛ آنهم از محل منابع بیمه‌شدگان در سازمان، منابعی که امروز سازمان حاضر نیست درصدی برای بازنشستگان مشاغل سخت و زیان آور اختصاص دهد.» 

 

  • اردشیر بخشی فرد ارسالی در

    صحبتهای رییس محترم کانون بازنشستگان اصفهان کاملا منطقی وقانونی میباشد لطفا رسیدگی فرمایید متشکرم بازنشسته سخت وزیان آور

  • علی گودرزی ارسالی در

    بنده بهیار استخدام رسمی سازمان تامین اجتماعی شاغل در بیمارستان کوثر این سازمان میباشم که بیست سال مداوم سابقه کار دراین کار که سال ۸۸ طبق مصوبه مجلس جزو کارهای سخت وزیان اور شناخته وتصویب شدکه بابیست سال سی روزحقوق بازنشسته بشویم که سازمان زیرباربازنشستگی ما نمیرود وبا وجوداینکه هفت سال است دچارناراحتی روحی وافسردگی دراثر فشارکاری وشبکاری بیش ازاندازه شده ام سازمان به اجبار وبرخلاف قانون میگویدبایدتابیست وپنج سال کارکنیم تابا بازنشستگی ما موافقت کند دوسال سربازی راهم خریده ام که بیست ودوسال سابفه حالا دارم و مجبورشده ام هفت سال سابقه خدمت رسمی درارتش اجا را هم حالا باحق بیمه پرداختی به سازمان منتقل کرده ام ولی اداره تامین اجتماعی باتوجه به اینکه ۴۸ماه سابقه ایثارگری و۱۶ماه خدمت درمنطقه جنگی دارم وبایدمعاف ازپرداخت مابه التفاوت طبق قانون جابجائی سنوات ایثارگران باشم میگویندچون بارمالی برای سازمان دارد این قانون اجرا نمیشود وباید یا هشتاد میلیون مابه التفاوت پرداخت کنم یا به دیوان شکایت کنم که بنده با پنجاه سال سن وانواع بیماری ودارای یک فرزندمعلول چطوری میتوانم این پول راپرداخت نمایم یا حوصله ووقت شکایت به دیوان را دارم لطفا پی گیری کنید باتشکر

  • جعفر محرمی ارسالی در

    سلام مبلغ تناسب سازی چرا به پایه حقوق اضافه نشده

  • ناشناس ارسالی در

    شوهره من سی سال دریک شرکت بافندکی بارچه پارس ایران کار کرد به خاطره چند روز غیبت بهش سختی کار تعلق نگرفت الان یه ریه اش داره از کار میافته هرچه حقوق میگیریم خرج دکتر میکنیم شما را به خدا به دادما برسید ما اگر توی سازمان پارتی داشتیم کار مارا بر سی میکردن

  • ناشناس ارسالی در

    واقعا جای تاسف است که سازمان تامین اجتماعی که باید امین کارگران زحمت کش بازنشسته باشد قانون گریزی می کند و سوابق سختی کارشان را نادیده گرفته اینها حق الناس است وروز قیامت که تمام افراد بازداشتگاهی می شوند باید جواب همه این افراد مستضعف را بدهد

دیدگاه تان را بنویسید